Reklama

Reklama

Oculus

Trailer 2

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi zasiahla rodinu Russellovcov obrovská tragédia, ktorá navždy zmenila život dospievajúcich súrodencov Tima a Kaylie. Chlapca odsúdili za brutálnu vraždu svojich rodičov do nápravného ústavu. Teraz, keď ho už ako dvadsaťročného prepustili na slobodu, snaží sa na minulosť zabudnúť a začať normálny život. Kaylie je však stále prenasledovaná tou osudnou nocou, keďže je presvedčená, že smrť ich rodičov zapríčinilo niečo nadprirodzené. Verí, že zlovoľné sily sa k nim dostali cez starožitné zrkadlo v ich rodnom dome. Aby Kaylie dokázala Timovu nevinu, vypátra staré zrkadlo a nájde informácie o záhadných úmrtiach, ktoré sa stali jeho predchádzajúcim majiteľom. Po získaní rôznych nových poznatkov v snahe vyriešiť vraždu rodičov však súrodenci zájdu príliš ďaleko a neuvedomia si, že znova rozpútali nočnú moru svojho detstva. (Steny94)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (448)

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé je Oculus mnohem méně trapnější než Flanaganův podobný půlhodinový kraťas Oculus: Chapter 3 - The Man with the plan. Přesto se však nejedná o žádnou inovátorskou "hororovinu" nejedná. Po chvíli začne nudit a ty herecké výkony jsou taky hrozně kolísavé. Ale pro hororové fanoušky asi stojí za zkouknutí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ano, je to natolik neoriginální, nudné a utahané, až z toho místní samozvaní hororoví gururové opět nepokrytě Oculují. Mělo to být pro mě dostatečným varováním, nedbal jsem a to mám z toho. Plagiátorský bubu blábol o lidožravém zrcadle, plný otravných a otřepaných ocultistických halušek, co se vleče bolestivěji než přepečlivá rektoskopie, která ve finále odhalí akorát tak zanícený hemoroid. Mělo se to jmenovat Ovulus, hrůzou by z toho znovu zapadla snad i ostravským visionářským gynekologem tak nespravedlivě vysterilizovaná cigoška, která v pětadvaceti vrhla do našeho sociálního systému už šestého temného společenského parazita. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

V dobe, keď horory skoro vôbec nefungujú a mám pocit, že prichádza jeden hrozný horor za druhým som sa dostal k tomuto filmu a musím povedať, po dlhej dobe som mal konečne film, ktorý mi priniesol potrebný strach atmosféru a zážitok, ktorý som chcel vidieť. Veľa kvalitných tichých momentov, nikdy sme nevedeli čo je skutočné a čo sú len triky zrkadla a výsledok je jeden skvelý skvelý film, na ktorý asi tak skoro nezabudnem. Dúfam, že si k nemu viac ľudí nájde cestu a odpútajú sa od všetkých hororových nezmyslov, ktoré teraz vznikajú. Herci sú skvelí, atmosféra je skvelá, príbeh je relatívne kreatívny a dobre spracovaný, je zaujímavé sledovať minulosť a súčasnosť zároveň... podľa môjho názoru, čeknite si ho, ak ste to už nespravili. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Režisér Mike Flanagan sa snaží vydesiť publikum,a to Horrorom,ktorý je ojedinelý a originálny,na aký si za posledné roky pamätám.A podotýkam,že mu to ide na jednotku.Ide o jedno väčšie,extrémne staré ZRKADLO,ktoré skrýva v sebe nemilú históriu,ktorá započala v polovici 18 storočia,odvtedy zrkadlo prešlo kus sveta a ľudia,ktorí ho obklopovali,tak skončili na psí tridsiatok a ešte oveľa horšie.V sebe obsahuje ZLO,ktoré sa zhmotní každého,kto s ním príde do styku,keď si človek myslí,aká pekná starožitnosť sa mu dostáva domov,tak sa škaredo mýli,pomaličky a isto zošalie a všetko končí brutálnym spôsobom!Tento film sa odohráva v dvoch časových rovinách,kde rodina Russellovcov bude konfrontovaná útokmi vlastných rodičov na vlastné deti,kde sa pýtam,čo to majú za fotrovcov?Je to samozrejme brilantne natočené vďaka dôveryhodným hereckým výkonom súrodencov:Kaylie Russell a Tim Russell,kde slečna Kaylie mi strašne výzorom pripomínala hereckú kolegyňu Jennifer Lawrence,pričom jej postava je posadnutá vyriešením záhady zlovestného zrkadla,ktoré v podstate zabilo jej rodičov,ak sa to tak dá nazvať.Tima tesne pred 21 narodeninami prepúšťajú z kliniky,lebo má na svedomí zabitie vlastného otca,ale v sebe obrane.Rodičom preskočilo,a tak deti budú musieť čeliť minulosti aj v prítomnosti,lebo Kaylie nedá spávať minulosť,ktorá ju ťaží,a tak povoláva svojho brata Tima,aby v tom dome pomocou kamier a iných pomôcok spravili so zrkadlom Experiment,ktorý sa im vymkne spod kontroly.Až ma mrazilo,čo dokáže súčasný horror vymyslieť,aby to diváka patrične vydesilo a vravím,že sa mu to darí.Má atmosféru,príbeh,dve časové roviny,schopného režiséra/vyprávača,ale najmä ústredné herecké DUO,kde vidieť posadnutosť spojené s húževnatosťou,ktorá jej bude,bohužiaľ,prd platná,lebo film,ako som spomínal,končí tragicky pre ľudí,ktorí si zaobstarajú toto zrkadlo,oni to ani tak nechceli,ako to urobili... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem si myslel že jen tak někdo nedokáže přijít v žánru hororu s něčím originálním, tak jsem se hluboce mýlil. Oculus nám dokáže vyprávět dvě roviny příběhu, forma strašení je poměrně oldschoolová a navíc zde probíhá i poměrně důsledná příprava (která samozřejmě jak se po čase ukáže je vlastně k ničemu). Tajůplná zrdcadla jsem vždy miloval, tento předmět má něco do sebe, nevím jestli dokáže něco více vyděsit než když člověk v zrcadle uvidí že se něco za ním pohnulo. Film tedy spolehlivě buduje napětí, trošku škoda, že s blížícím se koncem jsem se občas malinko, podobně jako hlavní hrdinové, ztratil. Každopádně jsem velmi rád, že kromě Jamese Wana tady máme další jméno, na které se vyplatí dávat si pozor. A samozřejmě také potěší fakt, když tvůrce pochopí že děs nespočívá v hektolitrech umělé krve a desítkách uřezaných končetin. 75% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Mobile v americké Alabamě. (rafix)
  • Film pochválil samotný mistr hororu Stephen King. (ČSFD)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama