Reklama

Reklama

Hurikán smrti

  • Česko Zběsilá bouře (více)
Trailer

Jeden ze známých principů říká: „Myšlenka nemožnosti pohromy často vede právě ke katastrofě." Jeho platnost se potvrdí v případě experimentů s novým typem udržitelné energie, které se vymknou kontrole a v podobě nepřirozeně silné bouře začnou ohrožovat nejen pobřeží Spojených států, ale i celou Severní Ameriku. Tuto oblast sužuje série hurikánů a kdo se před nimi neukryje do bezpečí, ten to má spočítané. Středoškolský učitel přírodních věd Nathan Sims (Casper Van Dien) se ocitne přímo v centru událostí. Musí dostat svou ženu a syna do bezpečí dříve, než se hurikány spojí a vytvoří tzv. „hyperkán", bouři dost silnou na to, aby z mapy vymazala celé Spojené státy. (Řitka video)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Když Nathan (Casper Van Dien) běží skladištěm se dvěma vojenskými důstojníky, uteče do místnosti, zatímco ostatní dva jsou spláchnuti záplavami. O chvíli později však vyběhne ven a země je zcela suchá bez jediného mráčku na obloze. (Johnny.ARN)
  • Když specialista Tudor (James Lawrence Sicard) jí krekry a burákové máslo, víčko na sklenici s burákovým máslem je někdy otevřené a někdy zavřené. (Johnny.ARN)
  • Po celou dobu filmu má Johnny (Bryan Head) na sobě světle modrou košili, dokud rodina nedojde na okraj lesa u jezera. Když přechází jezero, má nyní tmavě šedou košili, a jakmile dorazí k vrtulníku, má opět původní modrou košili. (Johnny.ARN)
  • Když je Nathan (Casper Van Dien) v oku bouře a drží se odtokového žebříku, zatímco ho bouře zvedá do vzduchu, na zlomek vteřiny je k jeho kotníku připoutáno černé lano a pak zmizí. Následně, těsně předtím, než se k němu kapitán natáhne, se skrz rukáv jeho košile objeví černé lano k odtokovému žebříku a pak zase zmizí. Nakonec je ve vzduchu zjevně k něčemu připoután u kotníku, protože lana jsou pod nohavicí jeho kalhot příliš zřetelná. (Johnny.ARN)
  • Když Mona (Sarah Lieving) sedí ve vozidle a čeká na svého manžela a syna, aby prozkoumali několik opuštěných aut na dálnici, zezadu se k nim připlíží cizí muž. Jak se kamera pohybuje podél boku vozidla, odráží se od něj (bílá) odrazová deska z produkční scény. Když se Nathan (Casper Van Dien) po zaslechnutí jejího výkřiku otočí, podél strany spolujezdce nic není. (Johnny.ARN)
  • V 9. minutě je na zadních dveřích vozu přímo nad odznakem Chevroletu vidět odraz členů posádky. (Johnny.ARN)
  • Hurikány vznikají nad vodou. Když se vytvoří nad pevninou, nazývají se tornáda. (Johnny.ARN)
  • Když rodina opouští svůj domov, jede po levé straně dvojitých žlutých čar. V čase 31:20 jedou naši hrdinové opět po špatné straně dvojité žluté čáry. (Johnny.ARN)
  • V 9:00 se rodina chystá nastoupit do auta, které nemá zadní poznávací značku. V 10:55 je již zadní poznávací značka na autě. (Johnny.ARN)
  • V čase 24:45 Ox (Dale O'Malley) říká: „Musíme opustit kontinent, dokud je čas.“ Úvodní scéna naznačuje, že výzkumná stanice je na plošině v Mexickém zálivu, vůbec ne na „kontinentu“. (Johnny.ARN)
  • V čase 28:41 nemá ani jedno z vozidel, která se střetla, motor, což naznačuje, že filmový štáb přivezl obě vozidla na místo nehody. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama