Reklama

Reklama

Mosazná konvice

Trailer

Komedie o chudém manželském páru, který najde kouzelnou konvičku. Ta jim poskytne peníze pokaždé, když sobě (nebo někomu jinému) v její blízkosti ublíží. John a Alice se ale musejí rozhodnout, kam až jsou při plnění svých snů ochotni zajít. John a Alice, dvacátníci z malého amerického městečka, tvoří zamilovaný manželský pár, který je ale úplně švorc. Alice, jíž odjakživa všichni předpovídali "zaručený úspěch", musí nyní šetřit každou korunu, zatímco si většina jejích přátel užívá života v hojnosti. A její muž John, neurotik se spoustou fobií, prostě jen chce zaplatit účty. Jednoho dne manželé náhodou navštíví starožitnictví poblíž silnice, kde Alici okamžitě uchvátí záhadná mosazná konvička. Záhy zjistí, že to není jen tak ledajaký kousek a že díky ní možná konečně najdou způsob, jak vyřešit svou finanční situaci jednou provždy... Magická komedie Mosazná konvice nám připomíná, že máme být opatrní na to, co si přejeme. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (98)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak kto by chcel taký čajník? Tipujem, že asi každý - no zároveň sa obávam, že v 98% prípadoch by sa to vyvinulo podobne ako vo filme, aj keď každý by si určite odprisahal, že v jeho prípade to nehrozí. No z drvivej väčšiny ľudí by sa aj tak postupne stali chamtivé, vypočítavé a bezcitné monštrá bez kúska ľútosti a ohľaduplnosti... Síce to bol jeden z mnohých filmov, kde hrala hlavú rolu nejaké kúzelná vec (ako aj v Limitless špeciálne tabletky, alebo v Click diaľkový ovládač) - no nápad s magickým čajníkom, ktorý dokázal premeniť každú bolesť na peniaze bol veľmi dobrý, a aj ten historický podtext (veď asi každého napadne pár postáv z histórie, ktoré sa v krutosti doslova vyžívali). Aj keď sa dalo čakať kam to celé až zájde, čo bola asi jediná väčšia slabina tohto filmu (a potom už len pár drobností). Rovnako ako v Limitless a Click sa to začalo úplne nevinne, no časom sa hlavní hrdinovia prestali ovládať a nedokázali spoznať, kedy už je to za hranicami ľudskosti. Napriek tomu, že šablóna je podobná, nedá sa povedať, že by to bolo už klišé. Mňa tento film veľmi bavil, o čo sa postarali aj skvelí Juno Temple a Michael Angarano. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Originálně pojatý příběh o kouzelné konvičce, která reaguje na bolest. První polovina filmu sice trošičku promrhala svůj potenciál a dalo se z toho vytřískat podstatně víc, ale ta druhá, kdy se komedie změnila spíše v drama a thriller, byla vynikající a musím za ní zatleskat. Podobenství kam až jsou lidé schopní kvůli penězům zajít jak vyšité. Moralizování, které mi obvykle vadí, mi tady přišlo na místě. A sedlo to i herecky, ačkoliv oba hlavní představitelé nepatří mezi mé favority. Juno Temple tady byla ovšem dokonalá. Výborný malý velký film. 80% ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Fantastická černá komedie o zhoubné konvičce. Skvostně jsem se bavil s touto dvojicí pošuků, neuvěřitelně se k sobě hodí a doplňují se. Dalo by se toho napsat mnohem více, ale nebudu nic prozrazovat, jen Vám film vřele doporučuji. Takhle jsem se nebavil u komedie hodně dlouho. Pro letošek číslo jedna. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono se chce napsat, že je to krásná originální pohádka pro dospělé, ale příběh je spíš ostrá satira, na téma, kam až jsou lidi schopný zajít kvůli prachům. Reálně napsaný postavy dávají příběhu civilnější šmrnc, který z Mosazný konvice dělá v některých scénách hodně silnou podívanou. Zmíňku o Hitlerovi považuju za nejoriginálnější co kdy na adresu téhle kreatury zazněla. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Jsem velice potěšen touhle pohodovou oddychovkou od které jsem nic moc nečekal, ale následně jsem velice spokojen. Originální zápletka se sympatickým obsazením a určitě i nesoucí poselství, že bysme měli být spokojeni s tím co máme a nechtít víc a víc, zde asi v nejobvyklejší podobě peněz. Parádou je i hudba, která se nese v poklidným duchu. Opravdu solidní jednohubka, kterou může vidět bezpochyby každý. 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Zelený Ford Pinto z roku 1974 štáb odkúpil od herca Justina Jamesa Langa. (mivr)

Reklama

Reklama