Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na první světovou válku. Ukazuje válku (spíše tedy válečnou nemocnici) velmi reálně. Škoda konce filmu, kde kvalita postupně klesala. Film stojí hlavně na Alicii Vikander, která to zvládla na jedničku. A každým filmem mi dává za pravdu, když ji považuji za jednu z nejlepších hereček současnosti. Docela mi zklamal Kit Snow, kterého jsem si oblíbil ve hře o trůny. Film mě nezklamal ....75%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

První světová válka byla peklo. Zde jej vidíme očima mladé dívky, která touží po čemkoli jiném, než po roli manželky v domácnosti. Záblesk budoucích časů v éře umírajícího světa, který válka změní. Jenže tato dívka se zamiluje. A jak to tak v těchto filmech bývá, daný voják se vydá do války. A ač nikdy bojové vřavy neuvidíme, cítíme následky, které válka pro hlavní i vedlejší aktéry má. A ano, jde cítit, že to hlavní hrdinku bolí. Jenže.... celá produkce působí moc levně. Řada scén by se dala vystřihnout aniž by to mělo nějaký dopad na celistvost děje a pár vedlejších postav by si zasloužilo dostat více prostoru pro pochopení jejich motivací. Takhle je to průměr. Ale pěkný průměr. 70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak bych to asi neměl vykládat, ale tenhle film mi přišel hrozně obyčejnej. Já sice uznávám, že Vera Brittain toho zažila tak moc, až se z toho musela vypsat. Nicméně, co naplat, když film se tváří tak strašně fádně. Což o to, herci byli dobří, ale to, co začíná jako unylá romantika, končí jako nevýrazné válečné drama. Pár zajímavých scén na bojišti v tomto filmu sice bylo, ale celý film to určitě nezachrání. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander je trochu iný level v tomto filme. Jej herecké kvality sú nepopierateľné a jej talent ťažko spochybniteľný, no v tejto snímke som mal tisíc nebezpečných pohnútok skočiť za ňou do deja! Hoci skutočná Vera nevypadala veru zle tiež. Najprv som myslel, že udelím čisté tri hviezdičky, ale spätne som zistil, že i napriek príbehu, aké ja sám osobne vo filme neuprednostňujem, tak film nemá hluchého miesta a kôli tejto kvalite zdvihnem na 4. Dobrá bola i tá myšlienka o duchoch a o tom, ako sa treba s nimi naučiť žiť. To sa mi dosť páčilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,822,250Tržby Celosvetovo $5,756,000▐ herečka Alicia Vikander je tento rok ako zjav, kde sa mihne tak tam žiary, tento komornejší romantický príbeh určite nie je na zahodenie len by to chcelo obratnejšiu réžiu, lebo nedokáže to úplne odzbrojiť ako by sa patrilo, takto len priemer /60%/ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama