Reklama

Reklama

Čerstvé guacamole

(festivalový název)
  • USA Fresh Guacamole
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2012, 2 min

Režie:

PES

Obsahy(1)

Dnes se nám představí recept na skvělé, čerstvé avokádové Guacamole. Tento krátkometrážní animovaný film konceptuálně zapadá do tvorby PES a byl nominován na Oscara v kategorii krátkometrážní animovaný snímek. (mr.filo)

Recenze (34)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Ono to mimochodem fantasticky zachycuje pocit, jaký jsem měla z jídla odmalinka já, a ano, pocit, jaký má každý člověk na tripu, ve změněném stavu vědomí, že je totiž všechno nejedlé, potraviny jsou ze dřeva, plastu a gumy, kov a piliny, tělu cizorodé, uzavřenými pohárky na sliznicích nevychutnatelné, jako když po sklu klouže sklo, a že se s všelijakými věcmi nakládá nepochopitelně nepatřičně, až vznikají záhadné, složité, byť vizuálně lákavé útvary nového druhu, jejichž tvorba i následná dekompozice nás stojí spoustu sil, jež se přitom dají transformovat a excitovat do vyšších stavů, rovnou, krásněji, smysluplněji a beze ztrát. S vědomím, že celý ten zbytečný proces je zároveň svým způsobem nesmírně fascinující, podmanivý a hravý, i když nás vlastně zdržuje. V těchhle originálních autorských filmcích přesně tohle je. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pixilaci bych mohla fetovat po kilech, takže chutnalo, i když moc "hluboký" to neni. Mimochodem, šulini, kteří tady pláčou se Švankmajerem: viz první slovo tohohle komentáře, dík. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Musím teď sice přemýšlet, jestli to všechno má nějaký hlubší smysl, ale přinejmenším uděláno je to krásně. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Hříčka, žádný jiný smysl bych zde nehledal. A to ho hledám v kdejaké volovině, kupříkladu v sexu nebo v produktech muzikusů Edy a Šaška. Na rozdíl od nich i od zmíněné jebačky čiší z tohoto kraťásku radost, chuť a hravost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jistě, švankmajerovské, ale roztomile hravé. Dadaistické. Hříčka. No a co, musí snad být všude filosofická myšlenka o hledání identity a smyslu života? Tak prosím... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je krásně vidět, jak se postupně autor v animaci zlepšuje. Kostky má skutečně krásně vymazlené. Nemám moc co vytknout. Autor chtěl oslnit animací, a to se mu prostě povedlo. 4* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jsem doma otevřel žárovku v lustru. Asi si dovedete představit, jak to dopadlo. Na manželku od té doby marně dělám PSÍ oči, držte mi palce, já je nemám. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nápaditě pojatý animovaný kraťas, ve kterém probíhá příprava guacamole ze vskutku netradičních přísad. Líbily se mi tam ty přechody mezi jednotlivými přísadami (např. míček na hrací kostky). ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Pointa pointa pointa. To je furt keců. PES si prostě hraje, a kdyby si taky pro jednou odpustil ty kostky, je to zase podobně nápaditý a geniální jako Western Spaghetti. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Jako pardon, ale minuta a 3/4 jsou na Oscara už vážně trochu málo. Bylo to moc pěkně animovaný, sekání na menší kostičky úsměvný, ale nemělo to příběh jako ve stejný kategorii nominovaný Paperman nebo Simpsonovi. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Začátek výborný, nakrájení surovin na kostky - bomba. Ale pointa mi zůstává ukryta a to je u animáku asi dost špatně. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Guacamole ani granáty sice normálně nejím, ale tohle vypadalo velmi chutně... Kdybyste nevěděli, tak když nakrájíte baseballový míček vzniknou vám z toho hrací kostky, avšak nejlepší byly papričky aka žárovičky... jak krásný řež. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

moje první setkání s tvorbou "PSA". Po shlédnutí dalších snímků opravdu tento moc nevyčnívá, ale přesto si zasloužil mou pozornost a mé 4*. Vliv Švankmajera a dalších surrealistických animátorů je znát a je fajn, že někdo stále tento způsob animace užívá a experimentuje s ní, ale hlubší myšlenka by neškodila. Celou tvorbu ukazuje na svých stránkách http://www.eatpes.com/ . [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

2-minútový spot prípravy guacamole... Čo k tomu povedať? Ako nápad to nieje zlé, animácia celkom vydarená a dynamická - ale žeby to bolo nejako extra oslnivé? To veru nie! ()

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama