Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Moje 3 hvězdičky hodnotí film jako samostatný. Pokud ho tak vemu nebylo to zas tak hrozný. Celkem normální horor s docelá vymaštěnym koncem. Pokud ho ale vezmu jako pokračování tak je to hrůza. Na takový film jako je jednička se prostě další díl nemůže vydařit. Navíc super strašidelná atmosféra z jedničky je tata. Celkově z toho mam smíšený pocity. Kdyby se to aspoň jmenovalo jinak =( ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tady někdo ošklivě zavraždil potenciál. Celý ten nápad, podle kterého dvojka na původní film nenavazuje, nýbrž přistupuje k němu právě jen jako k filmu, má obstojné ambice. Hlavní hrdinové jsou jedni z tisíců nadšenců, kteří Záhadě Blair Witch uvěřili a vydávají se do lesů, aby si pořídili vlastní záznamy a pokusili se cokoliv odhalit. Akce se zvrtne v nezřízenou kalbu, ze které si nikdo nic nepamatuje. Začíná paranoia, hrůza a smrt. Haha. Mohlo to být přinejmenším velice zábavné béčko, do finále se ovšem prodrala nepříliš logická taškařice s laciným obrazem a mizernými herci. Myšleno úplně jinak, než u prvního dílu... ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem ohodnotil pěti hvězdičkami, ale dvojce dávám jen dvě. Ano, tak velký je rozdíl v úrovni obou filmů. Čekal jsem další informace nebo i rozluštění záhady čarodějnice z Blair. Na to se tvůrci absolutně vybodli a udělali stejný přiběh, jehož děj přesunuli do starého domu v lese. Nechápu, proč se nepokusili objasnit řádění čarodějnice a místo toho vymysleli pointu, která je v každém druhém filmu. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jasně jednička vydělala s rozpočtem 25 tisíc dolarů přes 240 milionů, takže proč to nezopakovat tím, že natočíme dvojku. Režisér Joe Berlinger se do toho pustil a docela to podělal. Hlavním problémem tohoto veškerého snažení je dementní scénář. Zatímco v jedničce jsem se koukali na lidi, který točili dokument, tak ve dvojce koukáme na lidi, kteří ztravili noc u nějakého domu , pak ses vrátějí do nějaké chýše, kde se na to všechno koukají. A pak to přijde! Nuda, rádoby horor a záhady. A právě záhady mně donutilli koukat, protože jsem byl zvědavý, o co tam jde a jak to dopadne. No a udělal bych snad lépe, kdybych to vypnul. Protože to závěrečné rozuzlení bylo fakt dementní. Ale pořád si myslím, že jde o větší zábavu, než byla jednička. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

CELÝ TENHLE KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY! Hned na začátku jsem měl varovný nápis: NEZAPOMĚNTE SE PODÍVAT NA DODATEK K FILMU, JE HNED PO TITLUKÁCH. Super, řekl jsem si, možná mě čeká nějaké super překvapení. Ale to až později. Pět nějakých lidí se vrací do bajných lesů, kde se dva muži v minulosti ožrali k smrti a taky jedna baba, kterou umlátily palicí. Máme tu gotičku, čarodějku věřící v přirodu, dva muže a ještě jednu ženu. Jeden větší blb než druhej a celou hodinu je to totálně o hovnu. Pak se něco konečně děje, ale za nic to nestojí, kromě posledních 10 minut, které jsou, to přiznávám, skutečně zajímavé. A titulky. Konec komentáře. Čarodějnice byla jedna z těch holek, která ostatní nutila provádět (orgie?) při kterých jedna neš´tastná umřela. Dám 1 hvězdičku za těch posledních 10 minut, protože jinak je to nekoukatelná sračka. Konec. Nic víc už nedostane. Ne, nic nečekejte. Moment... Ne, nic. I když... ne. A teď už k tomu dodatku: Máme tu "skutečné" záběry z filmu, které jsou znepokojivé. Prvně je tu zvláštní police, na který je ukryt pentagram... Vyměnili police při natáčení, ale pořád za to může ta čarodějnice!!!!!! Podruhé se tu objeví ksicht na okně, údajně ksicht oběti. Ne, pouhá malba, udělaná čarodějnicí přece!!! A po třetí tu máme velké odhalení filmu: sledujte pozorně písmena v pravém dolním rohu, a poté přetáčejte dozadu. Nepřetáčel jsem, ale vypsal si písmena. Pozpátku z toho byla slova: door, rug, grace, miror, water. Pokud vás zajímá, co dál, odhalte to sami. Ale já na to přišel a řeknu vám to. Ano, čarodějnicí, která za všechno mohla, byl režisér. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení snímku probíhalo v Baltimore v Marylandu, ruiny domu Rustina Parra byly postaveny z polystyrénu a scény z tohoto místa byly natočeny v Gwynns Falls Leakin park (Maryland), scény z nemocnice se natáčely v opuštěném sanatoriu (opět Maryland). (fiLLthe3DD)
  • Film pokračuje – rovnako ako jeho predchodca – v snahe mystifikovať diváka a tvrdí o sebe, že je rekonštrukciou udalostí, ktoré sa odohrali po premiére pôvodnej Záhady Blair Witch (1999). Aj tento diel dostal "bonusový" fiktívny dokument s názvom The Shadow of the Blair Witch. (Avathar)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 4. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Reklama

Reklama