Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Vieš, vôbec to nie je šialenstvo, zabíjať ľudí. Deje sa to každý deň..." Október 2002 bol začiatkom najdlhších troch týždňov washingtonskej metropoly. Nikto nechcel uveriť tomu, čo sa deje a že to bude mať vplyv na tisícky životov. Čo sa spočiatku zdalo ako náhodné vraždenie rozzúreného šialenca, sa neskôr ukázalo ako súčasť pripravovaného plánu, ktorý si vyžiadal životy nevinných ľudí vo Washingtone, Marylande a Virgínii. Alexandre Moors natočil film inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktorý vošiel do dejín ako Prípad Beltwayského snipera. Toho v Blue Caprice stvárňuje Isaiah Washington a v úlohe jeho adoptívneho syna sa objaví Tequan Richmond. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (30)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že tenhle film netlačí na pilu, prostě popisuje události, které vedly ke zmasakrování nevinných lidí. Proč? Částečně jen tak, částečně díky celkem úspěšnému vymývání mozku. Tak umřeli, a co, on by to stejně udělal někdo jiný, ne? Drsné a smutné, když se nad tím trochu zamyslíte. Hlavní postavy jsou skvěle zahrané. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa dosť nezvládnutý film, vzhľadom na to akým námetom sa to inšpirovalo. Tento teror z roku 2002 si ešte celkom pamätám aj z televíznych správ, ale vtedy som sa moc o to nezaujímal. Prvá hodina filmu sa doslova vliekla a dej sa točil stále okolo toho istého, no ja som dúfal, že aspoň tam budú vykreslené dôvody, ktoré donútili túto dvojicu k tej ich strielacej hre na nevinných ľudí. No neviem, nechápem to. Len tak si vybíjať zlosť týmto spôsobom mi príde celkom absurdné. Ale vyzerá to tak, že ani oni nevedia, prečo to vlastne robili. Posledná pol hodinka už síce bola oveľa lepšia, ale celkový dojem z filmu už sotva napravila. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedná se film inspirovaný událostmi roku 2002 v souvislosti s tzv. D.C.Sniperem. Mooreovo zpracování jistě stojí za podívání, ale je dobré vědět, co od filmu očekávat. Režisér se na velmi příjemné stopáži zabývá především vykreslením psychiky postav a zrodu vrahů, kdy se ještě jak takš drží faktů a udržuje i slušnou atmosféru a znepokojení, no vyobrazení samotných zločinů (střeleckých útoků) už pokulhává jak z faktického hlediska, tak co hůř i z hlediska filmového zpracování. Tady se Moore dle mého názoru mohl pustit do efektnější podívané, na kterou rozhodně prostor měl a která by vyvolala v divákovi daleko větší pocit znepokojení. Jakýkoliv pohled na tápající policii nebo zachycení všeobecného strachu v tomto období ve scénáři zcela chybí. Konec filmu působí dost useknutě, za nedostatečné a ne zcela s realitou korespondující považuji také objasnění motivů obou pachatelů, speciálně potom mladšího Lee Boyda Malvo neboli Johna Lee Malvo. Byť jsem neočekával žádnou akční jízdu, údernost filmu vyplývající ze znepokojujícího odstřelu civilistů bez rozdílu se dostavila jen v malé míře. 69% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POMOHL JSEM TI. PŘIVEDL JSEM TĚ SEM. DAL JSEM TI TOHLE VŠECHNO. NA TO JENOM SLOVA NESTAČEJ. MUSÍŠ DOKÁZAT, ŽE SI TOHO VÁŽÍŠ. MÁŠ MĚ RÁD? POTŘEBUJU, ABYS PRO MĚ NĚCO UDĚLAL“.… /// Hráči hry ,,ŽIVOT NENÍ FÉR“, pro který je Amerika podělaná země. Hodina a půl sraček o negrech, kteří jsou nasraní (vlastně jen jeden) už jen proto, že je nikdo nemá rád. Jinej důvod tam prostě není! Jasan, žádnej důvod taky důvod. Prostě TAKHLE TO BYLO! Když vona je to kurevská nuda. Čekám na střelbu – a pak zase nuda. Nebavěj mě. Jsou nudní a film vo nudnejch idiotech zřejmě velkým bijákem logicky nebude. ,,STVOŘIL JSEM MONSTRUM!“ Gratuluju, a něco zábavnějšího tam nemáš? Že vo to právě jde? Jasně, chápu, ale každej příběh, kterej hledá odpověď na otázku PROČ?, musí útočit na emoce. Čekám jestli aspoň závěr to nevytáhne vejš…. kurva, asi bych těm zvědavějším doporučil nějakej dokument. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen filmy podle skutečnosti. 2.) Přemejšlím, jestli zvládnu rychlokurz na snajperku. 3.) Uvědomím si, že život je jen domeček z karet. 4.) Thx za titule ,,Jezeqsbitch“ a ,,ADMIN_VIDRA“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Snímek, snažící se přiblížit důvody, které vedly k nepochopitelným masakrům nevinných obyvatel v USA (sniper, který střílel náhodné oběti z kufru auta). Popravdě se toho o vinících mnoho nedozvíte a film moc nevysvětlí, ale na druhou stranu mu nechybí vtahující atmosféra a působivá hudba. Škoda, že to vše je v takto nezajímavém a zbytečném příběhu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Prípravy na nakrúcanie filmu trvali sedem mesiacov. (ambron)
  • Film se jmenuje podle auta Chevrolet Caprice, ve kterém odstřelovači vraždili své oběti. (Ainy)
  • Predtým, než začali režisér Alexandre Moors a scenárista Ronnie Porto tvoriť scenár, urobili o prípade rozsiahly výskum, v rámci ktorého mali prístup k všetkým súdnym dokumentom, policajným a zdravotným záznamom. Tiež navštívili všetky oblasti vo Washingtone, kde sa vrahovia nachádzali, ako aj miesta vrážd. (ambron)

Reklama

Reklama