Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

bloom 

všechny recenze uživatele

"Od teď salutujte už jen levou!" "MERDE". Děj jako vždy nulový, ale gagy spousta gagů od vyloženě trapných k vyloženě vtipným. Navíc se mi líbily i ostatní skupiny na soutěži. Navíc Bažanti se později neprojevovali až tak hipísácky jako tady. V tomto filmu je členem Les Charlots ještě Luis Rego, který se později udělal pro sebe (hrál v několika Richardových filmech). Dabing stejný jako u prvního dílu mušketýrů, čili klasicky (rozuměj Rinaldi - Petr Štěpánek, Fechner - Petr Oliva, Sarrus - Jiří Štěpnička) a jen Gérarda Filipelliho mluví místo Pavla Trávníčka Viktor Preiss. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Za komunistického režimu se mi tento film jevil jako ukázka úžasné svobodomyslnosti, která byla na Západě a o níž se nám mohlo jen zdát. Dnes mi připadá spíše jako projev anarchie a někdy i vulgárnosti. Ale jako hodně bláznivou komedii "Bažanty" lze akceptovat, něčemu se opravdu dá zasmát. V porovnání s tím jsou ovšem francouzské komedie Giraultovy, Ouryho nebo Hunebelleho s Louis de Funesem inteligentnější a jemnější. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi bláznivá komedie s tehdy ještě pěti Bažantama Jean-Guyem (Jean-Guy Fechner), Philem (Gérard Fillipelli), Gérardem (Gérard Rinaldi), Jeanem (Jean Sarrus) a Luisem (Luis Rego). Má to velmi solidní a vtipná místa, bohužel se všechny slibně rozjeté akce proměňují v totální destrukci. Čehokoliv a kdykoliv. A tak se z nadějí v soutěži hudebních skupin stávají nuceně povolanými branci. Z dalších postav: Creme (Marion Game), pro kterou pětice udělá všechno a která je vehementně podporuje v jejich hudebním snažení. Dále plukovník (Jacques Dufilho) a seržant Bellec (Jacques Seiler), kteří zažívají to, co nikdy dříve. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Každý uzná, že najťažšie sa hodnotí komédia. Tak dobre ako pri Bažantoch som sa už dávno nezasmiala. V podstate to nemá zmysluplný dej, je to sled na seba naväzujúcich skečov, ktoré sú však mimoriadne vtipné hlavne svojou absurditov. Oná absurdita je príčinou, prečo sa to mnohým ľuďom nemusí páčiť a priam sa im to zdá trápne. Je to len vec vkusu. Čo sa týka obsadenia, nečakala som, žeby hudobníci mohli byť i dobrými hercami. Pri dráme by pohoreli, no ako bezhlaví mladíci sadli. K tomu fajn atmosféra "sladkého Francúzska" obohatená o "peace" a na jednu z najlepších oddychových komédii má našliapnuté. Objektívne sú to priemerné 4*, no subjektívne, hmm. 88% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to byla neskutečná hovadina bez jakéhokoliv příběhu. Jenže Bažanti jsou neskuteční anarchisti a to jak zesměšní veškeré možné povolání, hudební průmysl a nakonec ve finále i armádu s jejím nesmyslným drilem je zkrátka kouzelné. Mimochodem hudba vynikající, přesně vystihující onu krátkou dobu přerodu mezi koncem Beatles, hippies a začátkem glam rocku a disca. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)
  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)
  • Film sa natáčal v obciach Falaise a Cabourg vo Francúzsku. (dyfur)

Reklama

Reklama