Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Můj třetí nejoblíbenější film z Bažanty kde je kromě nekompromisního humoru nemilosrdné kadence skrytá i kritika konzumního způsobu života. Začátek je totální nářez, střed ujde no ke konci už to začíná malinko drhnout, ale na těch čtyřech hvězdicích se to udrží. Bažanti si tu do party ještě přibrali Michela Galabru z četníků a šlape jim to víc než slušně. Při tý scéně kdy nese Jean ty sodovky asi do 10 patra a vystartuje na něj ten lev jsem málem chcípnul smíchy. Poctivá klasika z dob největší slávy čtveřice Les Charlots kterou v mých očích překonali jenom Blázni ze stadionu a Španělsko. Takže to vidím na velmi solidních 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zase pozdě. Všechny svý příbuzný už jste pochovali, tak jsem zvědav, co na mě vybalíte dneska." To snad ani není možné, že by tito sympaťáci zaspali, když mají tak ohromné budíky. Stejně je jich ve fabrice škoda, takže já jsem si užil jejich pokusy s realitním makléřstvím, rozvozem mléka či rozdáváním letáků. Nicméně boj za správnou věc, tedy záchrana malého ze spárů velkého, stojí za to. Nájezdy do supermarketu jsou zkrátka vynikající, nápadité a inspirativní , takže díky za podrobný návod rozkrádání supermarketu. Hned si otevřu malý krámek a tímto hledám čtyři zásobovače seznámené s tímto filmem. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

"Buď pozdravena chvíle, kdy vstoupili jste k nám, jen račte dámy milé, jsme k dispozici Vám." Touto písní vás uvítají v bistru u Kamila. Šéfuje mu samotný velitel četníků Michel Galabru a pomáhají mu Les Charlots. A právě Velký bazar je jejich nejlepší film. Gagy jsou možná nejlepší z celé jejich kariéry, ale co je nejhlavnější, tenhle film má celkem smysluplný příběh na rozdíl od ostatních. Galabru je opět velmi vtipný (obvzvlášť jeho taneční kreace v muzikálové scéně či paodie na Tenkrát na západě) a Michel Serrault seká hlášky jako Baťa cvičky. Nechybí ani tradiční charlotovský nahravač Jacques Seiller. A ten dabing to dělá ještě lepší (Charlots klasicky Štěpánek, Oliva, Štěpnička, Trávníček a Galabruho také klasicky Soběslav Sejk). ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, která ukazuje marný boj drobných živnostníků s velkými společnostmi, které ty malé válcují všemi možnými způsoby. Čtveřice Bažantů Gérard (Gérard Rinaldi), Jean (Jean Sarrus), Phil (Gérard Filipelli) a Jean-Guy (Jean-Guy Fechner) předvádějí eskapádu v neschopnosti normálního pracovního procesu a tak pomáhají Emilovi (Michel Galabru) ve jeho marném boji proti obřímu supermarketu. Obě strany vytahují nápady, zasazují si rány, aby nakonec Emile ve svém boji podlehl za obrovskou sumu peněz při nucené dražbě jeho obchodu. Je ukázána prodejnost těch malých, marnost zdravé konkurence a tím vytrácení veškerých půvabů všedního života a potírání národních skvostů a zvyků. Z dalších postav je nutno zmínit šéfa obchoďáků Félixe Boucana (Michel Serrault) a Jacquese (Jacques Seiler), který se z nespokojence stává vedoucím ochranky obchoďáku. I když proti partě Bažantů je naprosto bezmocný. Příjemné, a i přes určitou přehnanost to působí příjemnějším a zábavnějším dojmem než přechozí. Zábavné a smutné ve své komickém upozorňováním na začínající globalizaci a potírání těch půvabných tradičních krás života. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Legendárna scéna s ďalekohľadom ma vždy dostane. Snímka, na ktorú som narazil len nedávno a mrzí ma, že som ju nevidel v televízií, keď som sledoval snímky ako Fantozzi a podobné podarené francúzske komédie prevažne zo 70.rokov minulého storočia. Obsahuje veľké množstvo bláznivých, ale zároveň výborne premyslených scénok. Hercov som v ničom inom hrať nevidel, no majú veľký talent a možno sú to aj známi herci vo Francúzsku. Snímka je od začiatku až do konca vyplnená hŕbou vtipných scén, mnohé sú nezabudnuteľné, niekedy ale aj prehnané. Rozhodne ak si plánujete niekedy dať repete so všetkými filmami s Ugom Fantozzim, po nich sa pustite na túto legendárnu francúzsku snímku. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Na zdi v pokoji Jeana visí plakát Jima Hendrixe. (Stocki)
  • Autobus, do kterého se snaží Les Charlots dostat je Somua model OP5/3. (Stocki)
  • Emilův krámek se nachází na adrese Route du Pavé Blanc 135 v Clamartu. (NiaWolf)

Reklama

Reklama