Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Ve Francii vznikla spousta dobrých komedií a tahle je rozhodně jednou z nich. Fígle jakými se parta vlasáčů pokouší sabotovat supermarket aby pomohla kámošovi - vlastníkovi potravinářského krámu jsou neuvěřitelný...některý místa jsou přeci jenom hlušší, zvlášt ke konci, ale co...jako celek musim uznat, že jsem se fakt pobavil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhej dobe som si dal repete nejakej komédie s magormi z Les Charlots. Túto som si pamätal, že patrila k tým ich vydarenejším a aj po rokoch to je stále skvelá zábava. Humor je síce založený na totálne primitívnom štýle v ktorom jednotliví členovia Les Charlots neustále do niečoho narážajú, zakopávajú a všetko o čo sa snažia zničia (proste taký Pat a Mat v hranej podobe), ale 90% všetkých tých scén mi pripadalo vtipných a vidno na nich, že si pri ich vymýšľaní niekto dal veľkú námahu. Občas som žasol nad tým akú absurdnosť vymysleli a zároveň som sa pri tom smial na plnú hubu. Potešili ma aj nejaké tie pekné kaskadérske kúsky pri naháňačkách motoriek. V starých komédiách je lepšia akcia ako v nových akčniakoch. Okrem Les Charlots vo filme zaujme ešte dobrák od kosti Michel Galabru ako majiteľ malého obchodu, ktorý sa snaží bojovať s veľkým supermarketom. Film má aj myšlienku o tom, že veľké supermarkety sú zlo. Či sa s ňou stotožníte je na vás. Bez ohľadu na ňu je to skvelá komédia s tradične vydareným CZ dabingom. 8/10. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve vtipné komedii slavného Clauda Zidiho (Jeden hot a druhý čehý, Zvíře, Křidýlko nebo stehýnko). Začátek filmu má obrovské tempo, kdy se čtyři kamarádi navzájem budí, stíhají autobus do práce a v práci vymýšlejí nesmysly. Později už tempo poněkud upadne, ale i tak jsou scény pomoci kamarádovi obchodníkovi v boji s hypermarketem zábavné. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FQIpHo4_nm4 ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Zidi ty komedie ("božské" komedie) prostě umí a tahle je opravdu skvost. Parádní film, který mohu shlédnout nespočetněkrát a stejně mě nepřestane bavit. Nejlepší film s Les Charlots, no ikdyž to většina jejich filmů je skvělá. Jediná nevýhoda je to, že pokaždé při tom filmu dostanu obrovský hlad a chuť na něco dobrýho, když tam vidíte, jak se tam žere a pijou samé dobroty :D ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Parádní začátek! Neuvěřitelný blbosti až jsem se chytal za hlavu a to ve správnym tempu, takže jsem se fakt musel prvních 15 nebo kolik minut skoro pořád smát. Prostě čtyři pořádný hovada. Do tý doby, než postavili supermarket, tak to byla sranda excelentní. Ve zbytku už byly i semtam nudný nebo vyloženě blbý legrace, ale nestačilo mi to zkazit ten prvotní dojem. Francouzi si prostě umí dělat srandu hlavně sami ze sebe! (80%) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Autobus, do kterého se snaží Les Charlots dostat je Somua model OP5/3. (Stocki)
  • Jedným zo strážcov v supermarkete, na ktorého je vysypané celé balenie pracieho prášku a ktorý sa snaží pískaním upozorniť svojich kolegov, je Christian Fechner, producent filmu. (Raccoon.city)
  • Film vo Francúzku navštívilo 3 913 477 divákov, čo bol v roku 1973 štvrtý najnavštevovanejší film celkovo. A druhy najnavštevovanejší francúzsky film. Tri týždne v roku 1973 bol film najnavštevovanejší po celom Francúzku. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama