Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Komunisti jásají, a demokraté, prosím, nekamenujte mě, ale tenhle letos 38 let starý film ukazuje dnešní českou (kapitalistickou) ekonomiku a její problémy v plné nahotě. "Je tu konec měsíce, pánové. Nikdo nemá ani floka, takže lidi budou krást jako straky." Ukázka například pro tvůrce filmu Benga v záloze, že i nadsázka umocněná na druhou může být vtipná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zase pozdě. Všechny svý příbuzný už jste pochovali, tak jsem zvědav, co na mě vybalíte dneska." To snad ani není možné, že by tito sympaťáci zaspali, když mají tak ohromné budíky. Stejně je jich ve fabrice škoda, takže já jsem si užil jejich pokusy s realitním makléřstvím, rozvozem mléka či rozdáváním letáků. Nicméně boj za správnou věc, tedy záchrana malého ze spárů velkého, stojí za to. Nájezdy do supermarketu jsou zkrátka vynikající, nápadité a inspirativní , takže díky za podrobný návod rozkrádání supermarketu. Hned si otevřu malý krámek a tímto hledám čtyři zásobovače seznámené s tímto filmem. ()

Reklama

Kvítek 

všechny recenze uživatele

Velký bazar byl pojem už v dobách mého dětství a zub času mu neubral nic z jeho jedinečnosti. Fungoval jako zlepšovák nálady, funguje doposud. Tahle potrhlá čtverka mě nikdy nepřestane bavit a i po stopadesáté se budu smát vychytanému rituálu buzení, obřím budíkům, tlačenici v autobuse, pozdním příchodům do rachoty, sedánku na koberečku se šéfem a ostatním legendárním kejklím francouzských mániček. Kdo zná a má rád, určitě mi rozumí. Další legenda, která se nesmazatelně vryla do mého filmového srdce. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem Velký bazar miloval a mlátil se smíchy. Dneska už se jenom usmívám, zato si beru příklad z Michela Galabru. Ten jeho způsob otvírání účtů, kdy si nalejval stále větší a větší panáky používám taky:-) Na rozdíl od jiných dětsky nostalgických vzpomínek se na tohle podívám kdykoliv a rád. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Ve Francii vznikla spousta dobrých komedií a tahle je rozhodně jednou z nich. Fígle jakými se parta vlasáčů pokouší sabotovat supermarket aby pomohla kámošovi - vlastníkovi potravinářského krámu jsou neuvěřitelný...některý místa jsou přeci jenom hlušší, zvlášt ke konci, ale co...jako celek musim uznat, že jsem se fakt pobavil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Jedným zo strážcov v supermarkete, na ktorého je vysypané celé balenie pracieho prášku a ktorý sa snaží pískaním upozorniť svojich kolegov, je Christian Fechner, producent filmu. (Raccoon.city)
  • Když vybíhá Phil z baráku, má mokré nohavice a navíc zapadne do jakési malty a má tak trochu zašpiněné kalhoty, když se otáčí za dívkou, vše je ještě jako v předešlém záběru, ve scéně s popelnicemi jsou ale jeho nohavice již suché a navíc i čisté. (Stocki)
  • V roku 2013 mal byť nakrútený film "Veľký bazár 2", ale smrť Gérarda Rinaldiho (Gérard) znamenala pre veľký projekt definitívny koniec. Michel Galabru (Emil) súhlasil aj vo svojom vysokom veku, že si znova zopakuje úlohu Emila. Les Charlots sa dali znovu dohromady, aj s Luisom Regom, ktorý by zreformoval skupinu na 5 členov Les Charlots, ktorá existovala v roku 1970. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno