Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

RHK 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve vtipné komedii slavného Clauda Zidiho (Jeden hot a druhý čehý, Zvíře, Křidýlko nebo stehýnko). Začátek filmu má obrovské tempo, kdy se čtyři kamarádi navzájem budí, stíhají autobus do práce a v práci vymýšlejí nesmysly. Později už tempo poněkud upadne, ale i tak jsou scény pomoci kamarádovi obchodníkovi v boji s hypermarketem zábavné. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FQIpHo4_nm4 ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"Buď pozdravena chvíle, kdy vstoupili jste k nám, jen račte dámy milé, jsme k dispozici Vám." Touto písní vás uvítají v bistru u Kamila. Šéfuje mu samotný velitel četníků Michel Galabru a pomáhají mu Les Charlots. A právě Velký bazar je jejich nejlepší film. Gagy jsou možná nejlepší z celé jejich kariéry, ale co je nejhlavnější, tenhle film má celkem smysluplný příběh na rozdíl od ostatních. Galabru je opět velmi vtipný (obvzvlášť jeho taneční kreace v muzikálové scéně či paodie na Tenkrát na západě) a Michel Serrault seká hlášky jako Baťa cvičky. Nechybí ani tradiční charlotovský nahravač Jacques Seiller. A ten dabing to dělá ještě lepší (Charlots klasicky Štěpánek, Oliva, Štěpnička, Trávníček a Galabruho také klasicky Soběslav Sejk). ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Skupinu Les Charlots jsem měl jako mladý rád a vcelku často jsem se na jejich film, které šly v televizi pravidelně, díval. Velký bazar patřil k těm nejoblíbenějším. Měl spoustu skvělých gagů, scének a byla v něm hromada skvělých hlášek a vtipů. K tomu tentokrát dodali i nadstavbu v podobě společenské kritiky velkých obchodních domů. To sice nebylo to hlavní, proč jsem se na film v mládí díval, ale jako dospělý v tom vidím přidanou hodnotu a rád si Velký bazar zopakuji i teď. Když k tomu přidám i Michela Galabriho v roli malého obchodníčka Emila, nemůžu dát méně než čtyři hvězdy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Žiji v malém městečku, kde příbývá supermarketů a mizí ty malé kouzelné obchůdky, kam jsem tak ráda chodila a pomalu si s prodavači tykala. Bylo to moc fajn a tak jsem Emilův obchod bránila, fandila těm klukům a smála jsem se i když někdy s troškou té nostalgie. Moc prima bazar, jen bych osobně vynechala tu honbu za selátkem, ale to jsem celá já. Na zvířátka nesahat Claude Zidi. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Parádní začátek! Neuvěřitelný blbosti až jsem se chytal za hlavu a to ve správnym tempu, takže jsem se fakt musel prvních 15 nebo kolik minut skoro pořád smát. Prostě čtyři pořádný hovada. Do tý doby, než postavili supermarket, tak to byla sranda excelentní. Ve zbytku už byly i semtam nudný nebo vyloženě blbý legrace, ale nestačilo mi to zkazit ten prvotní dojem. Francouzi si prostě umí dělat srandu hlavně sami ze sebe! (80%) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Motorka, kterou ukazuje Emile ve své prodejně je Kawasaki model 900 Z1. (Stocki)
  • V roku 2013 mal byť nakrútený film "Veľký bazár 2", ale smrť Gérarda Rinaldiho (Gérard) znamenala pre veľký projekt definitívny koniec. Michel Galabru (Emil) súhlasil aj vo svojom vysokom veku, že si znova zopakuje úlohu Emila. Les Charlots sa dali znovu dohromady, aj s Luisom Regom, ktorý by zreformoval skupinu na 5 členov Les Charlots, ktorá existovala v roku 1970. (Raccoon.city)
  • Motorka, kterou “testuje“ Phil je Kawasaki Bighorn model F5 350. (Stocki)

Reklama

Reklama