Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

anli 

všechny recenze uživatele

Další můj oblíbený film s Les Charlots,kterým říkám"čtyřka pacientů",tentokrát na téma"jak zachránit malý obchůdek před invazí supermarketu".Film je opravdu velmi zábavně napsaný a Claude Zidi ho režíruje se snahou,aby se divák ani na chvíli nepřestal smát.A to se mu opravdu daří,neb film je skutečně prošpikovaný vtipnými nápady a gagy.Charlotům tu skvěle sekunduje Michel Galabru a film je stále a po letech vtipný,zábavný a kupodivu i aktuální.Tohle je podle mě jeden z nejlepších filmů Les Charlots,dávám,vůbec ne,bazarových,85% a zkusím do Tesca propašovat můj malý katapult. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Spoľahnite sa. Je to macher. VEĽKÝ macher.“ Neskutočná smršť a prča! Videl som to ešte ako školák a šúľal som sa na zemi od smiechu. Keď som to videl o niekoľko desaťročí neskôr, konkrétne v roku 2019... stále to bola neskutočná šupa. Len v úvodných 20. minútach sú desiatky strašne dobrých vtipov. Ruka v ruke s tým kráča (či skôr freneticky ako fretka beží) dokonalý kasting a perfektný scenár s bravúrnymi scénami ("Buď pozdravena chvíle.", mlieko, katapult, archívne zábery motoriek, realitný agent) a božími hláškami („Preboha, máš deti, spamätaj sa!“ alebo „Tento mesiac vyrábate už tretiu motorku. Toto je továreň na kosačky.“). Plus musím oceniť neskutočné fyzické gagy, čo je strašne náročná vec, ale tu vyšla dokonale, na jednotku s troma hviezdičkami. Milujem tento film, jedna z mála mojich obľúbených komédií na celom celučičkom svete. Ak chcete dať v zamestnaní nezabudnuteľnú výpoveď, pozrite si Americkú krásu, Klub bitkárov... a Veľký bazar. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů skupiny Les Charlots vůbec. Konečně to má nějaký ucelenější příběh, který je skvěle doplněn množstvím humorných situací (především pak krádeže v obchodě) a vynikajícím Michelem Galabru, který předvedl opravdu dobrý výkon. Především se mi tedy líbilo, že především ubylo ledabyle nahozený situací, tím pádem to nevypadalo ani moc trapně a hlavně jsem se u toho opravdu dobře pobavil od začátku až do konce, což se u některých jiných filmů této skupiny říci nedá. Svým způsobem tento film řadím mezi jedny z nejlepších francouzských komedií, které si vždy rád pustím znovu. 80% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokladnice nejbláznivějších francouzských komedií se právě otevírá a z ní vyskakuje Velký bazar:) Přesně tento typ bláznivých komedií miluju. Smršť neskutečně vymyšlených gagů od začátku do konce, absurdní scény, ztřeštěný humor. Michel Galabru kraluje všem scénám, zejména pasáž se čtením dopisů je geniální. A Jacques Seiler pro mě už pořád bude "ten chlap" z Bláznů ze stadionu, kde jsem ho viděla prvně. Pokud máte rádi styl a eskapády Les Charlots, budete ve svém živlu:) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Velký bazar jeden z nejslabších filmů Les Charlots. Nepůsobí mi ten film jako celek, nýbrž jako skládačka různých eskapád... Taková stavebnice mluvících grotesek, ze kterých samozřejmě vynikají ty z otevřeného obchoďáku. V tomto filmu by měli brát securiťáci inspiraci, jak na zloděje. :D [6197. hodnocení, 225. komentář, 82%, 884. nejlepší film] ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Jean převrhne na pracovní desce zelenou a červenou barvu, kterou poté “smete“ i s různými matičkami a šroubky do plastové nádoby. Předtím ale můžeme vidět, že blíže k sobě má Jean barvu zelenou a na desce nejsou vůbec žádné matičky a podobné věci. Po střihu začíná Jean do nádoby smetávat vše co na desce vylil, na desce ale výrazně převládá červená barva, která je i na okraji desky a jsou tam rozházené všelijaké matičky, šroubky a pérka. (Stocki)
  • Film vo Francúzku navštívilo 3 913 477 divákov, čo bol v roku 1973 štvrtý najnavštevovanejší film celkovo. A druhy najnavštevovanejší francúzsky film. Tri týždne v roku 1973 bol film najnavštevovanejší po celom Francúzku. (Raccoon.city)
  • Auto, které opravuje Jean-Guy a povyskočí z něho motor je Renault model 4L. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno