Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré francúzske komédie. No tituly, v ktorých sa objavovala štvorica mladíkov, čo si hovorili Les Charlots, sa mi nikdy nijak zvlášť nepáčili. Skôr naopak. Ich humor, ich vzhľad a celkovo ten ich štýl mi je cudzí. Nedokážem sa pri tom baviť. Vôbec sa mi to ich tajtrlíkovanie nezdalo vtipné. Snáď jedinou výnimkou je film "Veľký bazár" (Le grand bazar), ktorý natočil režisér Claude Zidi v roku 1973. Pokus Bažantov o záchranu malého živnostníka pred tým, aby ho zomlela neúprosná kapitalistická mašinéria veľkého obchodného reťazca, bola vcelku zábavná misia. *** ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Zidi ty komedie ("božské" komedie) prostě umí a tahle je opravdu skvost. Parádní film, který mohu shlédnout nespočetněkrát a stejně mě nepřestane bavit. Nejlepší film s Les Charlots, no ikdyž to většina jejich filmů je skvělá. Jediná nevýhoda je to, že pokaždé při tom filmu dostanu obrovský hlad a chuť na něco dobrýho, když tam vidíte, jak se tam žere a pijou samé dobroty :D ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Pro mě takový praotec bláznivých komedií (s Blázny ze stadionu či Bažanty, kteří jdou do boje coby pramáti). Jako dítěti se mi to líbilo moc, ale ani po létech, poněkud překvapivě, se mi to nezdá tak pitomé, jak bych čekal. To, o čem přemýšlíme dnes, řešili blázni už tenkrát, kdy jsme ani pořádně netušili, co to konzum je. A malý poznatek: na děti to bezvadně funguje pořád. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad bláznivé francouzské komedie, která dosáhla v 70. a 80. letech svého vrcholu. Čtveřice sympatických mladíků zbabrá, na co šáhne, ale přesto se snaží zachránit uvadající obchod "četníka" Galabrua a nesmírně zajímavými metodami vykrádají konkurenční obchoďák. Příběh sice prosťounký a vzhledem k chování postav dost nereálný, ale především přináší hromadu skvělé zábavy a jedinečných scén, které si uchovají své ohromné kouzlo už navěky. Nevím jak vy, ale u mě vede asi závěrečná dražba a seznamování nájemců s novým bydlením. :-) "Dětské hřiště na parkovišti? Není to nebezpečné?"--"Vůbec ne, na parkovišti nejsou auta v pohybu." ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tuhle skvělou komedii jsem poprvé viděla když mi bylo tak 10 let a hrozně jsem si jí oblíbila. Dnes je mi o 15 let víc a pořád mě to strašně baví. Myslím že je to nejlepší kousek od Bažantů. Už ten úžasný začátek jak vstávají. ..bože to miluju :-). Scény kdy kradou v tom obchoďáku jsou naprosto úžasný. Tato komedie je prostě srandičkami doslova nabitá a směju se tomu stále stejně jako když jsem to viděla poprvé. A navíc - všimli jste si že to téma je i po skoro 40 letech stále aktuální? Malé krámy krachují kvůli velkým řetězcům, lidi nakupujou jak vzteklý a klidně se o to žrádýlko i poperou... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Jean rozváží přepravky s láhvemi, předtím než se mu kolo začne převažovat najede na obrubník u nějakého prázdného tržiště, ale nikde nevidíme samoobsluhu, kde se mu následně kolo převrhne celé a kolem není na chodníku ale na silnici a nachází na zcela jiném místě. (Stocki)
  • Film vo Francúzku navštívilo 3 913 477 divákov, čo bol v roku 1973 štvrtý najnavštevovanejší film celkovo. A druhy najnavštevovanejší francúzsky film. Tri týždne v roku 1973 bol film najnavštevovanejší po celom Francúzku. (Raccoon.city)
  • Motorka, kterou ukazuje Emile ve své prodejně je Kawasaki model 900 Z1. (Stocki)

Reklama

Reklama