Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

Han22 

všechny recenze uživatele

S Claudem Zidim se do Bažantí série naštěstí vrátil ten správný humor. Bažanti po sérii marných pokusů získat a aspoň den vykonávat nějakou práci začnou pomáhat svému příteli hokynáři proti obřímu supermarketu, který vyrostl naproti. Přitom předvátí neuvěřitelné skopičiny a originalitu, hlavně ve způsobech, jak něco ze supermarketu ukrást. Díky Michelům Galbru a Serraultovi, solidnímu scénáři a satirickým šlehům (jednání velkých společností, blafy co supermarkety prodávají, chování lidí při různých akcích a slevách) se jedná o nejlepší díl této série. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Provinční živnostníček Emil se rozhodne zachovat svůj malý obchůdek a vytvořit tím konkurenci pro nově postavený supermarket. Je to sice trochu naivní snaha, ale přijmutí čtyř vychytralých lemplíků s neustálou touhou škodit přinutí obra brát vřeštícího trpaslíka vážně. Zvlášť když chlapci dokážou bez větších problémů pomocí rafinovaných fint přemístit zboží z ohromného supermarketu do Emilova malého obchůdku. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Velký bazar jeden z nejslabších filmů Les Charlots. Nepůsobí mi ten film jako celek, nýbrž jako skládačka různých eskapád... Taková stavebnice mluvících grotesek, ze kterých samozřejmě vynikají ty z otevřeného obchoďáku. V tomto filmu by měli brát securiťáci inspiraci, jak na zloděje. :D [6197. hodnocení, 225. komentář, 82%, 884. nejlepší film] ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak smutně skutečné je, že nakupování v supermarketech se za těch čtyřicet let moc nezměnilo... Například tvůrci Českého snu by mohli vyprávět. No ale jinak jsem se u toho chechtala od začátku do konce. A od té doby, co jsem viděla Velký bazar, že snažím najít v Kauflandu mezeru mezi regálama, kde by se dalo vegetit, popíjet, pozorovat škvírama šrumec a děsit zákaznice. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ovládla ma neprimeraná zvedavosť, za ktorú som bol primerane potrestaný. S chlapcami zo skupiny Les Charlots som už nejaké filmy videl a nádej, že uvidím niečo zábavné vo mne ešte tlela. Stačila slabá polhodina a bolo mi jasné, že tento film snažiaci sa o srandu za každú cenu ma nielenže nezabaví, ale nadobudnem presvedčenie, že ho Claude Zidi ani nemal nakrútiť. Ale to by bolo odo mňa sebecké, veď 82 % spokojnosť nie je na zahodenie. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Když vybíhá Phil z baráku, má mokré nohavice a navíc zapadne do jakési malty a má tak trochu zašpiněné kalhoty, když se otáčí za dívkou, vše je ještě jako v předešlém záběru, ve scéně s popelnicemi jsou ale jeho nohavice již suché a navíc i čisté. (Stocki)
  • Motorka, kterou ukazuje Emile ve své prodejně je Kawasaki model 900 Z1. (Stocki)
  • Ve scéně, kdy sekačka strhne jednomu z kamarádů kalhoty, si lze všimnout, že je na konci úplně rozthrhne. V další scéně, kdy jdou přátelé společně k řediteli, jsou však kalhoty jako nové. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama