Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francois je vzorný manžel a obyčejný úředník. Jeho manželka však neví, že jako tajný agent občas jezdí opravovat porouchané telefonní ústředny, které neslouží běžným občanům. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina diváků jsem jako první viděl Pravdivé lži a ani chvíli mě nenapadlo, že je to vykrádačka tohoto filmu. Je to převážně díky výrazně americkému rukopisu J. Camerona a také faktu, že špionážní filmy k USA přecejen patří víc. I proto nebude to srovnávání obou filmů fér...tedy určitě ne vůči Podtrženo, sečteno! Už když začneme s hlavními postavami. Kupodivu nemám v případě Arnolda a Thierry Lhermitta potřebu řešit zřejmou fyzickou odlišnost, ale spíš fakt, že Arnold mi byl svým projevem sympatičtější. V případě manželek je to ještě výraznější, ale tam je v tom Miou-Miou vcelku nevinně. Cameron využil herecký potenciál Jamie Lee Curtis mnohem lépe a dal její postavě větší prostor. Velmi to pomohlo zdůraznit chemii, která mezi ní a Arnoldem fungovala na jedničku. Že to bylo trochu na úkor Harryho parťáka je škoda, ale je to pochopitelné. Když budeme v tom srovnávání pokračovat, tak musím říct, že mě překvapilo jak moc se Cameron držel původního scénáře. V mnoha ohledech to bylo 1:1. A tady je to opět trochu nespravedlivé. Kdybych viděl Podtrženo, sečteno! jako první, ocenil bych těch pár opravdu dobrých nápadů a vlastně celý příběh víc. Takhle mám ovšem pocit, že Cameronovi se podařilo namíchat ten koktejl špionážního krimi a komedie přece jen lépe. A to podotýkám, že jsem Pravdivým lžím dal jen 3*. V čem vidím to lépe? Pravdivé lži dobře fungují jako komedie, ale doplácí na megalomanství Camerona. I když příběh sám je kompaktní, jako celek je potrhaný přepálenými akčními scénami. V tomto je originál umírněnější, což je jen dobře. S tou akcí souvisí i hudební podklad, který v prvním případě zdůraznil akci, takže dodal dynamiku i komediálním scénám, ale v tom druhém hudba podtrhávala tu špionážničinu...ovšem na úkor komedie. Aneb Zidiho koktejl mi připadal moc fádní. Pokud bych si v budoucnu mohl pustit jen jeden z těch dvou filmů, asi bych zvolil Cameronův "vulgárnější" remake. Podtrženo, sečteno! není špatný film, ale ani lepší, než Pravdivé lži. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Lehká akční komedie ze špionážního prostředí. Tajný agent Francois Voisin (Thierry Lhermitte) musí zvládnout dostat gang prodejců zbraní a navíc odvrátit možnou nevěru své manželky Hélény (Miou-Miou), která byla svým maželem znuděna. Další zajímavé postavy: Francoisův kolega Albert Grelleau (Eddy Mitchell), a nápadník Hélény Simon (Michel Boujenah). Je to svižné, plné akčnějších scén a veselých náhodných situací. Nenáročné, poměrně dobře dívatelné. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Podtrhnu-li a sečtu, vychází mi to na pěkné čtyři hvězdy, Claude Zidi přivedl na svět originál (Cameron se na něm přiživil a vykradl ho až zarážejícím způsobem). Thierry Lhermitte sehrál toho tajného agenta a „vzorného“ manžela uvěřitelně, lehce, velice příjemně.. Aneb jak to dopadne, když se jeden zaměří na svou vlastní rodinu, syn za školou, babička má pletky, manželka touží po změně a vzrušení.. Miou-Miou působí sympaticky, roztomile, líbila se mi.. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu,že se jedná o původní scénář,je nad slunce jasné,že si to zaslouží stejné hodnocení jako americký remake.A proč stejné?Protože americká verze je velkolepá,živější,akčnější,víc nahláškovaná.Oproti francouzská je mnohem víc art,má původní myšlenku,herci nejsou tak toporní a vůbec....je to prostě Zidiovina :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tady opisoval Cameron pri nataceni Pravdivejch lzi. Jenze, Pravdive lzi jsou o nekolik trid lepsi. Tady je zacatek dost o nicem, kdy jsem cekal, kdy se to konecne rozjede a to bohuzel pride az nekdy po pul hodine a pak uz je to ten starej znamej dej z Pravdivejch lzi, takze tu mame prodavace vydavajiciho se za agenta, manzelku vyslanou do hotelu v roli devky a unos teroristama. Problem je, ze to je tak nejak bez jiskry, obcas se sice pobavit da, ale bohuzel jen obcas a jelikoz se film zameruje hlavne na tu komedialni slozku a akci je venovano minimum, je to problem. Navic, ac Miou-Miou i Lhermitte hrajou slusne, ona celou dobu pusobi proste jak zenska od sporaku a on mi na agenta vubec nesed, na to je to velkej chcipacek. Filmu nepomuze ani dost nevyrazna hudba, takze ve vysledku se to cely drobet tahne. Nevim, mozna to je tim, ze mam Pravdivy lzi fakt rad, ale ja se tady kdovijak nebavil, takze jen 3*. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama