Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francois je vzorný manžel a obyčejný úředník. Jeho manželka však neví, že jako tajný agent občas jezdí opravovat porouchané telefonní ústředny, které neslouží běžným občanům. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale narozdíl od nejmenované stejně >nejapné< remejkové hollywoodštiny je tenhle film navíc ještě méně zábavný. Takže vlastně ta mr. C. exhibice se svalovcem Arním a krásnou J.L.C. vychází ve své odechovosti d.m.s.n. o fous líp. To je podtrženo sečteno pravdivá lež...! (;-) . . . Uvěřitelná je tahle taškařice opravdu >neuvěřitelně< (hm), takže každému co jeho jest, každopádně v tomhle případě tedy jsou ty tři hvězdičky opravdu jen s velkou tolerancí - snad jen díky původnímu námětu a originalitě pointy. Film jako takový by si je zasloužil myslím jen od velkého fandíka frantíckého humoru... A to jsem se opravdu těšil! - - - P.S. A ne že nedělat remaky! - - - - - (Poprvé viděno 29.9.2009 na dvd, komentář zde jako čtvrtý - 30.12.2009) ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu,že se jedná o původní scénář,je nad slunce jasné,že si to zaslouží stejné hodnocení jako americký remake.A proč stejné?Protože americká verze je velkolepá,živější,akčnější,víc nahláškovaná.Oproti francouzská je mnohem víc art,má původní myšlenku,herci nejsou tak toporní a vůbec....je to prostě Zidiovina :-) ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl, neuvěří. Odmyslete si z Pravdivých lží většinu akčních scén, zaměňte herce a přidejte humoru a budete mít před sebou Podtrženo, sečteno. A to je přesně ten důvod, proč nemám rád remaky. Díváte se na dva filmy a přesto je to vlastně jeden. Jedna pointa, podobné vtipy, stejný děj. Různá kvalita režie a herectví. Možná jsou lepší remaky, kde ten děj aspoň trochu upravili, protože tak na člověka čeká nějaké závěrečné překvapení. Jenže tady ne. Většinu neakčních scén Cameron do detailu okopíroval - kradení peněz potomkem, manžel se dozví o její nevěře, jeho návštěva prodavače ojetin, zajmutí cvrkajícího párečku, výslech manželky, propuštění prodavače, zajmutí zločinci v hotelu, zastřelení zloduchů z rotujícího kulometu, úplný závěr s prodavačem - dalo by se pokračovat opravdu hodně dlouho a pořád by to nebylo všechno. Rozdíly jsou hlavně v pojetí a vložených penězích. V Cameronově verzi jsou spektáklovité akční scény, humorné hlášky, hvězdy první velikosti. V Zidiho je zase kvalitní francouzský scénář, lepší herci a hodně humoru. Hudba je, i když rozdílná, dobrá v obou verzích. Nedá se říct, která z verzí je lepší, protože v každé je to uděláno trochu jinak. Je možné říct, že ani jedna nedělá té druhé ostudu (tedy kromě skoro doslovnýho Cameronova opisování). A proto je i tento komentář a hodnocení k oběma filmům stejné. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Spíš průměrná francouzská dobrodružná komedie která doplácí na příliš civilní provedení a nedostatečně využitou zápletku. Remaky sice nemám rád, ale musím uznat, že Cameronova verze je podstatně lepší, akčnější a je v ní víc nadsázky, takže tolik nevadí podobný děj. Jediná výhoda originálu je roztomilá Miou-Miou a fakt, že Thierry Lhermitte je přece jenom lepší herec a uvěřitelnější tajný agent než Schwarzenegger. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Podtrhnu-li a sečtu, vychází mi to na pěkné čtyři hvězdy, Claude Zidi přivedl na svět originál (Cameron se na něm přiživil a vykradl ho až zarážejícím způsobem). Thierry Lhermitte sehrál toho tajného agenta a „vzorného“ manžela uvěřitelně, lehce, velice příjemně.. Aneb jak to dopadne, když se jeden zaměří na svou vlastní rodinu, syn za školou, babička má pletky, manželka touží po změně a vzrušení.. Miou-Miou působí sympaticky, roztomile, líbila se mi.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama