Reklama

Reklama

Elevated

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní / Thriller
Kanada, 1997, 19 min

Obsahy(1)

Snímek režiséra Vincenza Nataliho (Kostka, Paris, je t'aime), jehož stopáž je pouhých 17 minut, se celý odehrává v jednom výtahu. Co se ale stane, když se výtah porouchá a všichni lidé v něm nejsou tak úplně normální? Krátký kraťas, který Natali natočil ve stejném roce, jako svůj daleko slavnější film Kostka. (lewwin)

Recenze (14)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších krátkometrážů, který jsem kdy viděl. Strach z neznámého je ten největší, to už víme od dob Blair Witch. Viď, Nikol :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky zajímavé, ale stylově to ještě (nebo už?) není ten Vincent Natai, kterého někteří fanouškové dokáží vynášet do nebes. Jeho film o třech lidech ve výtahu a o pár problémech je pravděpodobně metaforou, která na první pohled není tak přístupná a průhledná, ale v závěru lehce vychází na povrch ( i když to není nic úžasného...). Možná by raději Vincent měl věnovat čas do filmů, které mají větší smysl a myšlenky v nich více rozebírat. Ať žije Cypher. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý hororový kraťas od režiséra prvej a originálnej Kocky (1997), Vincenza Nataliho. Príbeh je zľahka podobný novšiemu Devilovi (2010), ale v tomto prípade ľudia vo výťahu nie sú až tak urputne chytení po celý čas a desí ich skôr to, čo na nich číha vonku. To je však jedna veľká neznáma a tak začne hlavná výťahová trojica zo strachu a pod tlakom vyvádzať a panikáriť, podobne ako v Kocke, no menej diabolsky ako v Devilovi:-) Pokiaľ ste ale ani jeden zo spomínaných filmov nevideli, tak môžete čakať originálny a strhujúci kraťas. Pre mňa to bol sympatický, zľahka amatérsky počin na jedno pozretie, ale s dobrou atmosférou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Natali tvůrce legendární Kostky ze začátku natočil něco hodně podobného. Ale tentokrát se nebudeme nacházet v samotné Kostce ale v pouhém výtahu. Nevěděl jsem co čekat, protože je to přeci jenom jeho prvotina. Ale už tu má Hewletta kterýho mám celkem rád a který si zahrál už v Kostce. Natali sází spíše v tomhle na atmosféru která tu je na výbornou. A herci tomu dopomáhaj, hrajous klidem a citlivě. jen škoda že se nedozvíme více. Film je moc krátký na takovýhle téma a tak mi přišel i konec takovej násilně ustřiženej a hlavně mi celkem dost věcí uniklo. Ale jinak se jedná o parádní kousek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle dílo mě dostalo nejen svou klaustrofobickou atmosférou, ale především svými efekty, hereckými výkony a kamerou. Všechny tyto prvky udělali z tohoto snímku opravdu nervy drásající podívanou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď som sa nedočkal toho, čo to vlastne toho hysterického týpka tak vystrašilo, malo to štýl a šťavu. Miestami to liezlo do nechcenej frašky, ale aspoň pobavilo. ()

newt17 

všechny recenze uživatele

Pečlivě budovaná klaustrofobní atmosféra, kamera a herecká kreace Davida Hewletta dokazují, že geniální Kostka nebyla dílem náhody, ale schopného tvůrčího týmu. Škoda, že je až příliš poznat, že tvůrci neměli prakticky žádný rozpočet - zvuk a hudba jsou na příliš amatérské úrovni. Film by byl ideálním bonusem na dvd ke Kostce. ()

Reklama

Reklama