Reklama

Reklama

Mravenčí teror

  • USA Empire of the Ants
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Fryser v něm představuje bezskrupulózní podnikatelku, která se snaží skupince naivních duší prodat podíly v bezcenném stavebním projektu na Floridě. Ale Marilyn i její potenciální zákazníci se bohužel musí věnovat horším věcem, než je hodnota nemovitostí. Zjistí totiž, že v blízkosti bylo uloženo velké množství radioaktivního odpadu. Jeho důsledkem je přítomnost gigantických zmutovaných mravenců v nepřátelské náladě a s chutí na lidskou krev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Americká kinematografie měla tendence od padesátých let točit horory s něčím obvzláště přerostlím a tentokrát to jsou mravenci.Když budu film hodnotit z dnešního pohledu tak mě to fakt bavilo..ale mám na mysli komediálně bavilo..triky jakým je film natáčen jsou tak zábavné že jsem od filmu nemohl odejít navíc onen "béčkový" děj mě doslova připoutal k obrazovce a nevěřil jsem svým očím takhle jsem se nepobavil ani u některých komedií ..já prostě retro miluji!Když si představím jak v americe seděli lidé v kině a hrůzou si zakrývali oči tak padám smíchy :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Joan Collinsová jako realitní makléřka má jediný cíl, oškubat potenciální klienty, když jim nabídne výhodné pozemky na Pobřeží snů. Zájezd pro zájemce, kdy cesta a pohoštění jsou zdarma - byznys, který se u nás začal rozjíždět až na sklonku 90. let. Poněkud déle trvá, než nastoupí mravenci, zmutovaní prostřednictvím radioaktivního odpadu do obřích rozměrů. Útěk před mravenci je o něco lepší, nejlepší je pak cesta džunglí po řece. Mnohem zajímavější je však druhá polovina filmu, kdy zbytek těch, co přežili, dorazí do městečka ovládaného mravenci. V ten moment je jasné, že mravenci nechtějí lidi zabíjet, nýbrž zotročit, aby pro ně pracovali. Zde se naplno projeví povídka H.G. Wellse. Snímek sráží otřesné efekty - použití zadní projekce s mravenci je odporné. Mechanické efekty jsou o něco lepší a dojde i na krev, byť celkově mohly být mordy šťavnatější. 2,5* ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Béčko, ktoré na rok svojho vzniku nie je tak zlé ako sa niekomu zdá. Mravci síce nie sú spravený veľmi dobre (ale film je predsa starý 33 rokov), zato celkom potešia herecké výkony a okolitá príroda. Dosť tu dominuje nuda, no ku koncu je to celkom zábava a dokonca to má aj hlbšiu pointu... 40%. ()

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Složité rozhodování, zda udělit odpad nebo pět hvězd, ukončil závěr, ve kterém zcela nepochopitelně chyběla šokující pointa zobrazující (po vítězství hlavních hrdinů) třeba nějaký další barel s radioaktivním odpadem nebo ještě většími mravenci. To prostě v takovýhle filmech chybět nemůže a já to chápu jako největší nedostatek jinak skvělého díla s ještě skvělejší hudbou z Čelistí. A ten boží půlhodinový úvod, ve kterém se můžete dokonale ztotožnit s charaktery! ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Létající disky, nemrtví a nafukovačky z bažin začali pomalu ztrácet punc originality a tak když se objevil radioaktivní odpad muselo asi spoustu hororových béčkařů otevírat šampaňský. Co si budem povídat, mutace a radioaktivita prostě nemůže chybět u pořádného béčkového hororu. Po pavoucích, kteří jsou pro své jedinečné vzezření v tabulce havěti na první příčce, museli zákonitě následovat mravenci. Jsou organizovaní, silní a taky to nejsou žádní velcí krasavci. Bert Gordon se s tím ani tentokrát nepáral a film okořenil o všechny ingredience, které má každý hodně špatný film mít. Hrozné efekty, otřesné akční sekvence, příšerné dialogy a dementní a nesympatické postavy. Jak už tady bylo řečeno jediný co ještě chybí je klasický konec nekonec. Přesto nemůžu dát mravencům odpad, věřím že v určitém rozpoložení se totiž může jednat o docela zábavnou podívanou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Herečke Joan Collins sa natáčanie s obrovskými mravčími rekvizitami príliš nepáčilo. Podľa jej tvrdenia tieto atrapy narážali do hercov a spôsobovali im škrabance. (beso74)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na Floride v USA. (dyfur)

Reklama

Reklama