Reklama

Reklama

Fruitvale

  • Česko Poslední stanice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skutečný příběh o tragické smrti energického Oscara Granta (22 let), mladého otce, který byl bezdůvodně zastřelen v oblasti západního pobřeží v Kalifornii tamní policií na Silvestra roku 2008. Jeho vražda šokovala celé Spojené státy. Film popisuje pravdivý příběh dvaadvacetiletého mladíka ze západního pobřeží v Kalifornii. Oscar Grant se probudil na Silvestra roku 2008 s podivným pocitem. Nebyl si jistý co se děje, ale rozhodl se, že tentokrát dodrží svá předsevzetí: matce, která má na Silvestra narozeniny, bude lepším synem, přítelkyni Sophii, ke které nebyl poslední dobou úplně upřímný, bude lepším partnerem a hlavně, své krásné čtyřleté dceři Tatianě bude lepším otcem. I když si uvědomuje, že změna nebude vůbec snadná, jde to Oscarovi zpočátku dobře. Jeho odhodlání však ukončí tragédie v podobě střelby ve stanici metra Fruitvale, kde je chladnokrevně zabit místní policií. Oscarova náhlá tragická smrt šokovala celé Spojené státy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (133)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

A safra další za každou cenu dojímavá story o chudákovi černochovi co v tý zlý Americe dostal co proto. Takže sorry, že se nad tím nerozpláču. Jediný co oceňuji je to docela realistický ztvárnění Amerických polišů který budou asi solidní partička vypatlanců co se v duchu hesla pomáhat a chránit nezastaví před ničím.35% ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Jak to tady čtu, tak se některým z vás nelíbí, že je ten tragický příběh předkládán tendenčně. V takovém případě ale hodnotíte americkou realitu z evropského -a tedy nepoučeného, neadekvátního- pohledu. Myslím, že by vám měly změnit perspektivu už jen novinové titulky "Čtvrtinu všech vězňů na světě zadržují v USA", "USA mají druhý největší podíl vězňů na počet obyvatel". ... Pokud vás to zaujalo, doporučuju ještě tenhle článek; po jeho přečtení už se zaručeně nebudete zabývat tím, jestli filmaři vykreslili zrovna tohohle černocha z Fruitvale věrohodně, nebo ne. Americký policejně-soudní aparát totiž vyrábí podobně nespravedlivých příběhů tuny. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Sice se celou dobu nic převratného neděje, ale i tak oněch 80 minut vydržíte. Na konci mátě chuť říct "Zasraný policajti", na druhou stranu všichni víme, s jakými živly se muži zákona dennodenně střetávají. Není pak divu, že jednomu ruplo v bedně a Oscara Granta jednoduše zastřelil. Jinak postava Oscara byla ztvárněna a vyobrazena velmi dobře. Citlivý mladý muž, kterému pojem "rodina" rozhodně není cizí. Osud mu však nedopřál být s rodinou dlouho. 70% ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... O obyčajnom černochovi, ktorý chcel zmeniť svoj život, no farba jeho pleti ho vopred odsúdila. Materiál vhodný k aktuálnemu dianiu v americkej polícii. Scenáristicky miestami trochu odfláknuté, ale inak emocionálne silné. A chápem použitie handy cam pre dosiahnutie väčšieho realistična, ale s výnimkou policajnej scény sa sem vôbec nehodila. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Tento vysoce kvalitní nezávislý snímek pojednává o jednom dni obyčejného černocha nižší třídy, který se snaží po nápravě vést spořádaný život.. Oslava Silvestra v ulicích San Francisca se mu však stává osudným.. Kdyby nebylo tragického konce, tak by se film zdál příliš jednoduchý, místy nudný, nezajímavý, ale pod tíhou faktů, které nám servíruje již v úvodních titulcích filmu amatérské video, vyznívá už od první chvíle velmi osudově.. Líbí se mi propojení postav v příběhu.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Společnost The Weinstein Company odkoupila snímek za 2 500 000 amerických dolarů dva dny po jeho premiéře na filmovém festivalu Sundance. (Dr Lizal)
  • Film sa natáčal na autentických miestach v kalifornskom Oaklande, San Franciscu a tiež v štátnej väznici San Quentin. Finálna scéna na vlakovej stanici Fruitvale sa natáčala takisto na totožnom mieste, kde sa stal aj skutočný incident a kde je dodnes v podlahe stanice diera od guľky. (MikaelSVK)

Související novinky

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Reklama

Reklama