Reklama

Reklama

Fruitvale

  • Česko Poslední stanice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Skutečný příběh o tragické smrti energického Oscara Granta (22 let), mladého otce, který byl bezdůvodně zastřelen v oblasti západního pobřeží v Kalifornii tamní policií na Silvestra roku 2008. Jeho vražda šokovala celé Spojené státy. Film popisuje pravdivý příběh dvaadvacetiletého mladíka ze západního pobřeží v Kalifornii. Oscar Grant se probudil na Silvestra roku 2008 s podivným pocitem. Nebyl si jistý co se děje, ale rozhodl se, že tentokrát dodrží svá předsevzetí: matce, která má na Silvestra narozeniny, bude lepším synem, přítelkyni Sophii, ke které nebyl poslední dobou úplně upřímný, bude lepším partnerem a hlavně, své krásné čtyřleté dceři Tatianě bude lepším otcem. I když si uvědomuje, že změna nebude vůbec snadná, jde to Oscarovi zpočátku dobře. Jeho odhodlání však ukončí tragédie v podobě střelby ve stanici metra Fruitvale, kde je chladnokrevně zabit místní policií. Oscarova náhlá tragická smrt šokovala celé Spojené státy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (133)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Milý POMO, mohu Tě ubezpečit, že mé oko to nechalo naprosto suché. Proč by také mělo mokrovatět ? Zemřel drogový dealer, kriminálník, nemakačenko*, prudil a permanentní průserář. Jemu přeji úspěšnější příští život. Produkci a filmovému štábu, aby svůj kvalitní řemeslný um zaměřili na zajímavější téma a nemuseli lézt černošské většině do zadků a peněženek. POMOvi a ostatním ubrečeným, aby podobně rozjařenou grupu veselých afroameričanů nepotkali v zapadlé uličce. *nemakačenko = člověk, kterému sebrali kačenku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, nemám rád aktivisty pro jejich jednorozměrné vidění složitých problémů. Aktivismus přinejmenším zplošťuje a znesnadňuje diskuzi, dívám se zkrátka na jeho projevy s podezřením. Fruitvale ale primárně nevyčítám aktivistické postoje a emoční manipulaci; snímek zkrátka spadá do kategorie angažované kinematografie. I když se s jeho cíli celkem ztotožňuji, zároveň konstatuji, že jsem už hodně dlouho neviděl titul, který by tak okatě vděčil za vítězství ve festivalovém klání svému námětu. Je totiž příliš dlouho nevzrušivý a nenápadný, schází mu důraznost a provokativnost, nekorektní rebelství ve stylu Spikea Lee. Nenacházím tady ani režijní a scénáristické mistrovství. Tři hvězdičky jsou tentokrát spíš ze slušnosti a pro ten námět. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Jak to tady čtu, tak se některým z vás nelíbí, že je ten tragický příběh předkládán tendenčně. V takovém případě ale hodnotíte americkou realitu z evropského -a tedy nepoučeného, neadekvátního- pohledu. Myslím, že by vám měly změnit perspektivu už jen novinové titulky "Čtvrtinu všech vězňů na světě zadržují v USA", "USA mají druhý největší podíl vězňů na počet obyvatel". ... Pokud vás to zaujalo, doporučuju ještě tenhle článek; po jeho přečtení už se zaručeně nebudete zabývat tím, jestli filmaři vykreslili zrovna tohohle černocha z Fruitvale věrohodně, nebo ne. Americký policejně-soudní aparát totiž vyrábí podobně nespravedlivých příběhů tuny. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Divácká obec v Sundance si poplakala a poslala nám sem, do buranova střední Evropy, film, který nás má dojmout nad tím, že lidská práva jsou za mořem trochu mimo kurz v momentě, kdy se začnou mezi sebou kočkovat různá etnika. Sorry guys, ale já v tom vidím především dokonale vykalkulovanou selanku o polepšeném černochovi, který nastoupil do špatného vlaku. Herci bez diskuze boží, režijně vlastně velmi jisté, ale ten jímavý tah na bránu diváckých slz prostě odmítám akceptovat. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Parádně zrekonstruované drama podle skutečných událostí.Film o chlapci co v životě dělá chyby (vím o čem mluvím)...a i když to celé chce zvrátit a přehodit na lepší životní kolej,tak se mu stane něco co ovlivní všechny jeho příbuzné na vždy.Michael B.Jordan je perfektní a už se od Ryane Cooglera i něj těším na Creeda.Za mě celkově 90% a pět hvězd. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Společnost The Weinstein Company odkoupila snímek za 2 500 000 amerických dolarů dva dny po jeho premiéře na filmovém festivalu Sundance. (Dr Lizal)
  • Snímek obdržel dotacina ve výší 100 000 amerických dolarů od filmové školy San Francisko Film Society a dalších 100 000 dolarů od Nadace Kennetha Rainina. První částka padla na produkci, druhá na post-produkci. (Dr Lizal)
  • Aby producenti filmu neprekročili stanovený rozpočet, tak sa herečka Octavia Spencer vzdala svojho honoráru. (MikaelSVK)

Související novinky

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno