Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láďa je malý kluk, co rád čte brakovou literaturu a má velkou fantazii. Usmyslí si, že přítel jeho sestry Evy je upír, a tak ho spolu s bratrem podrobí různým zkouškám, které ve svém důsledku způsobí, že se Eva s přítelem opravdu rozejde. Že to nakonec musí Láďa dát zase do pořádku, je v téhle komediální hříčce nasnadě. Zvídavého Láďu si v komedii zahrál Tomáš Holý, už navždy herec dětských rolí, jeho sestru Dagmar Veškrnová a nápadníka Josef Abrhám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Skvělá mikrokomedie o síle dětské představivosti, kterou jsem si zamiloval už jako vrstevník jejích hrdinů. Tomáš Holý s Miroslavem Batíkem rovnomocně okouzlují svým čtenářským zaujetím, bdělostí, s níž si všímají detailů, a talentem vyložit je v souřadnicích jakéhokoliv smyšleného řádu. Ostatní – včetně Josefa Abrháma – jim spíše jen sekundují a pomáhají navodit atmosférou přívětivou těm nejrozmanitějším fantaziím. Prostě, tam, kde lidé spolu mluví s ohledem a zájmem, se imaginaci nadobyčej daří. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Milý televizní příběh s poměrně jednoduchou a ničím nepřekvapující zápletkou, doprovázen však hereckou elitou - v čele s nepřekonatelným Tomášem Holým. Tento človíček měl opravdovou moc proměnit snad vše, čeho se "dotkne", ve zlato - tedy to televizní. Nesmím však opomenout ani jako vždy skvělé Dagmar Veškrnovou a Josefa Abrháme coby mileneckou dvojici či manželský pár v podání Jiřiny Bohdalové a Josefa Větrovce. V hlavě mi utkvěly především tyto obrazy: Tomáš Holý alias Vláďa se na sebe dívá do zrcátka poté, co opustil útroby holiče - ten jeho kukuč je nezapomenutelný:). Dále pak Dagmar Veškrnová jako starší sestra Eva při svém svatebním dnu, odělna celá v bílém, na tváří tlusté obroučkové brýle a v ústech umělé řezáky, to vše ozdobeno širokým úsměvem:) A konečně "rádiový hlas", který po ránu napomíná školáky, že "už je čas, hajdy do školy!" Normálně by to bylo za 3 hvězdičky, ale díky především Tomáši Holému a milé televizní studiové atmosféře té doby dávám hvězdy čtyři, 65%. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Televizní rodinný film odehrávající se ve dvou bytech se šesti herci a poněkud vtipné zápletce, která je vyvozená z toho, že dva malí kluci považují chlapa svý starší sestry za upíra. Rozhodnou se je dát od sebe, aby nakonec je mohli spolu zase usmířit. Ti dva kluci byli fajn, ačkoliv u Tomáše Holého se to pokaždé očekávalo. Rodiče a Dáša také. Jen ten Abrahám mi tam do té role vůbec neseděl. Takovej ňouma, nejen že tak vypadal, oblíkal se, ale se tak také choval. [1190. hodnocení, 40. komentář, 64%] ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Milá, vtipná, úsměvná, oddechová záležitost. Tomáš Holý je prostě jen jeden, ať už jeho šibalský úsměv, překvapené oči nebo zadumaný výraz "přemejšlim a potřebuju klid" je nenapodobitelný. Ve vymýšlení způsobů, jak se zbavit potenciálního švagra-upíra, mu zdatně sekunduje filmový bratr a zastaví je až tatínkův pásek: "Copak jsem jim to nevysvětlil? Celou noc museli spát na břiše." ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pro mě na pomezí dvou a tří hvězd, ale scéna, kdy bratr Ládi předvádí svou chorobu u oběda a Josef Abrhám se toho hned chytí, je vrcholem tohoto filmečku. Skvělé obsazení tuhle blbůstku mírně vylepšuje. Jiný herec - možná jen Menšík nebo Sovák, než Abrhám by asi nedokázali tak přesvědčivě takového ňoumu zahrát. A Tomáš Holý byl jako kluk prostě geniální herec, žádné tak přirozené dítě se podle mě neobjevilo ani do té doby ani od té doby. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama