Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láďa je malý kluk, co rád čte brakovou literaturu a má velkou fantazii. Usmyslí si, že přítel jeho sestry Evy je upír, a tak ho spolu s bratrem podrobí různým zkouškám, které ve svém důsledku způsobí, že se Eva s přítelem opravdu rozejde. Že to nakonec musí Láďa dát zase do pořádku, je v téhle komediální hříčce nasnadě. Zvídavého Láďu si v komedii zahrál Tomáš Holý, už navždy herec dětských rolí, jeho sestru Dagmar Veškrnová a nápadníka Josef Abrhám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Milá, vtipná, úsměvná, oddechová záležitost. Tomáš Holý je prostě jen jeden, ať už jeho šibalský úsměv, překvapené oči nebo zadumaný výraz "přemejšlim a potřebuju klid" je nenapodobitelný. Ve vymýšlení způsobů, jak se zbavit potenciálního švagra-upíra, mu zdatně sekunduje filmový bratr a zastaví je až tatínkův pásek: "Copak jsem jim to nevysvětlil? Celou noc museli spát na břiše." ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Televizní rodinný film odehrávající se ve dvou bytech se šesti herci a poněkud vtipné zápletce, která je vyvozená z toho, že dva malí kluci považují chlapa svý starší sestry za upíra. Rozhodnou se je dát od sebe, aby nakonec je mohli spolu zase usmířit. Ti dva kluci byli fajn, ačkoliv u Tomáše Holého se to pokaždé očekávalo. Rodiče a Dáša také. Jen ten Abrahám mi tam do té role vůbec neseděl. Takovej ňouma, nejen že tak vypadal, oblíkal se, ale se tak také choval. [1190. hodnocení, 40. komentář, 64%] ()

Reklama

Véronique 

všechny recenze uživatele

Milý televizní příběh s poměrně jednoduchou a ničím nepřekvapující zápletkou, doprovázen však hereckou elitou - v čele s nepřekonatelným Tomášem Holým. Tento človíček měl opravdovou moc proměnit snad vše, čeho se "dotkne", ve zlato - tedy to televizní. Nesmím však opomenout ani jako vždy skvělé Dagmar Veškrnovou a Josefa Abrháme coby mileneckou dvojici či manželský pár v podání Jiřiny Bohdalové a Josefa Větrovce. V hlavě mi utkvěly především tyto obrazy: Tomáš Holý alias Vláďa se na sebe dívá do zrcátka poté, co opustil útroby holiče - ten jeho kukuč je nezapomenutelný:). Dále pak Dagmar Veškrnová jako starší sestra Eva při svém svatebním dnu, odělna celá v bílém, na tváří tlusté obroučkové brýle a v ústech umělé řezáky, to vše ozdobeno širokým úsměvem:) A konečně "rádiový hlas", který po ránu napomíná školáky, že "už je čas, hajdy do školy!" Normálně by to bylo za 3 hvězdičky, ale díky především Tomáši Holému a milé televizní studiové atmosféře té doby dávám hvězdy čtyři, 65%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pro mě na pomezí dvou a tří hvězd, ale scéna, kdy bratr Ládi předvádí svou chorobu u oběda a Josef Abrhám se toho hned chytí, je vrcholem tohoto filmečku. Skvělé obsazení tuhle blbůstku mírně vylepšuje. Jiný herec - možná jen Menšík nebo Sovák, než Abrhám by asi nedokázali tak přesvědčivě takového ňoumu zahrát. A Tomáš Holý byl jako kluk prostě geniální herec, žádné tak přirozené dítě se podle mě neobjevilo ani do té doby ani od té doby. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Skvělá mikrokomedie o síle dětské představivosti, kterou jsem si zamiloval už jako vrstevník jejích hrdinů. Tomáš Holý s Miroslavem Batíkem rovnomocně okouzlují svým čtenářským zaujetím, bdělostí, s níž si všímají detailů, a talentem vyložit je v souřadnicích jakéhokoliv smyšleného řádu. Ostatní – včetně Josefa Abrháma – jim spíše jen sekundují a pomáhají navodit atmosférou přívětivou těm nejrozmanitějším fantaziím. Prostě, tam, kde lidé spolu mluví s ohledem a zájmem, se imaginaci nadobyčej daří. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama