Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láďa je malý kluk, co rád čte brakovou literaturu a má velkou fantazii. Usmyslí si, že přítel jeho sestry Evy je upír, a tak ho spolu s bratrem podrobí různým zkouškám, které ve svém důsledku způsobí, že se Eva s přítelem opravdu rozejde. Že to nakonec musí Láďa dát zase do pořádku, je v téhle komediální hříčce nasnadě. Zvídavého Láďu si v komedii zahrál Tomáš Holý, už navždy herec dětských rolí, jeho sestru Dagmar Veškrnová a nápadníka Josef Abrhám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Pro některé upíry (hlavně muzikálového Dráculu) mám slabost a stejně i pro Tomáše Holého, který neměl a stále nemá mezi dětskými herci konkurenci. Jeho reakce, kukuč do zrcadla nebo "pan Růžička je asi vysavač" nebo "...že ji chce na pití a ne za ženu..." (tedy rozuměj v příběhu upír Abrhám svou Veškrnovou) .... "nechce ani dceru ani syna, chce krev.... je to úúúpír.... no vám to není jasný?" :-)) .... a další a další - prostě super. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tahle luxusní hodinovka dokáže pobavit vždycky. Tomáš Holý a jeho hlášky prostě nelze nemilovat, stejně tak atmosféru a rekvizity konce sedmdesátých let (tu pokladničku jsem měl taky doma). Kdykoliv film vidím, vždycky se parádně bavím. A to už od malička. Ludvík Ráža byl režisér, který jemný humor uměl točit jako nikdo jiný a herci s ním vždy rádi pracovali. A ve výsledku je to stoprocentně vidět. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poněkud pozapomínaný československý film, který si diváky získal hlavně skvělým výběrem herců a humorným pojetím. Hlavní prim zde patří dětské představivosti, které se rozhodně meze nekladou. Naši dva malí hrdinové připraví nejen své sestře, ale i divákům opravdu několik velice peprných momentů, na které se jen tak lehce zapomenout nedá. Atmosféra filmu má v určitých chvílích skutečně zajímavý „lehce strašidelný“ nádech a to především při návštěvě u knihovníka doma. Jinak je však film hlavně humornou záležitostí a divák se tu nasměje docela dost. Dopomohli k tomu i hodně slušné herecké výkony všech zúčastněných. Ono se taky není moc čemu divit, protože co jméno – to pojem. Zahrála si zde celá řada v té době velice oblíbených herců. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Námět takový bakalářský, celé to na můj vkus příliš připomínalo dobu, kdy zde panelákové byty byly vrcholem štěstí a k tomu ještě to rádio "Tak školáci, tašky na záda a hajdy do školy". Jediné co mne zaujalo byla Veškrnová jako obrýlené učitelka a podobně obrýlený Abrhám. Jako vždy byl skvělý Tomáš Holý, ale moc příležitostí excelovat zde neměl. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Milá, vtipná, úsměvná, oddechová záležitost. Tomáš Holý je prostě jen jeden, ať už jeho šibalský úsměv, překvapené oči nebo zadumaný výraz "přemejšlim a potřebuju klid" je nenapodobitelný. Ve vymýšlení způsobů, jak se zbavit potenciálního švagra-upíra, mu zdatně sekunduje filmový bratr a zastaví je až tatínkův pásek: "Copak jsem jim to nevysvětlil? Celou noc museli spát na břiše." ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno