Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láďa je malý kluk, co rád čte brakovou literaturu a má velkou fantazii. Usmyslí si, že přítel jeho sestry Evy je upír, a tak ho spolu s bratrem podrobí různým zkouškám, které ve svém důsledku způsobí, že se Eva s přítelem opravdu rozejde. Že to nakonec musí Láďa dát zase do pořádku, je v téhle komediální hříčce nasnadě. Zvídavého Láďu si v komedii zahrál Tomáš Holý, už navždy herec dětských rolí, jeho sestru Dagmar Veškrnová a nápadníka Josef Abrhám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Pro některé upíry (hlavně muzikálového Dráculu) mám slabost a stejně i pro Tomáše Holého, který neměl a stále nemá mezi dětskými herci konkurenci. Jeho reakce, kukuč do zrcadla nebo "pan Růžička je asi vysavač" nebo "...že ji chce na pití a ne za ženu..." (tedy rozuměj v příběhu upír Abrhám svou Veškrnovou) .... "nechce ani dceru ani syna, chce krev.... je to úúúpír.... no vám to není jasný?" :-)) .... a další a další - prostě super. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tahle luxusní hodinovka dokáže pobavit vždycky. Tomáš Holý a jeho hlášky prostě nelze nemilovat, stejně tak atmosféru a rekvizity konce sedmdesátých let (tu pokladničku jsem měl taky doma). Kdykoliv film vidím, vždycky se parádně bavím. A to už od malička. Ludvík Ráža byl režisér, který jemný humor uměl točit jako nikdo jiný a herci s ním vždy rádi pracovali. A ve výsledku je to stoprocentně vidět. ()

Reklama

Véronique 

všechny recenze uživatele

Milý televizní příběh s poměrně jednoduchou a ničím nepřekvapující zápletkou, doprovázen však hereckou elitou - v čele s nepřekonatelným Tomášem Holým. Tento človíček měl opravdovou moc proměnit snad vše, čeho se "dotkne", ve zlato - tedy to televizní. Nesmím však opomenout ani jako vždy skvělé Dagmar Veškrnovou a Josefa Abrháme coby mileneckou dvojici či manželský pár v podání Jiřiny Bohdalové a Josefa Větrovce. V hlavě mi utkvěly především tyto obrazy: Tomáš Holý alias Vláďa se na sebe dívá do zrcátka poté, co opustil útroby holiče - ten jeho kukuč je nezapomenutelný:). Dále pak Dagmar Veškrnová jako starší sestra Eva při svém svatebním dnu, odělna celá v bílém, na tváří tlusté obroučkové brýle a v ústech umělé řezáky, to vše ozdobeno širokým úsměvem:) A konečně "rádiový hlas", který po ránu napomíná školáky, že "už je čas, hajdy do školy!" Normálně by to bylo za 3 hvězdičky, ale díky především Tomáši Holému a milé televizní studiové atmosféře té doby dávám hvězdy čtyři, 65%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Televizní rodinný film odehrávající se ve dvou bytech se šesti herci a poněkud vtipné zápletce, která je vyvozená z toho, že dva malí kluci považují chlapa svý starší sestry za upíra. Rozhodnou se je dát od sebe, aby nakonec je mohli spolu zase usmířit. Ti dva kluci byli fajn, ačkoliv u Tomáše Holého se to pokaždé očekávalo. Rodiče a Dáša také. Jen ten Abrahám mi tam do té role vůbec neseděl. Takovej ňouma, nejen že tak vypadal, oblíkal se, ale se tak také choval. [1190. hodnocení, 40. komentář, 64%] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poněkud pozapomínaný československý film, který si diváky získal hlavně skvělým výběrem herců a humorným pojetím. Hlavní prim zde patří dětské představivosti, které se rozhodně meze nekladou. Naši dva malí hrdinové připraví nejen své sestře, ale i divákům opravdu několik velice peprných momentů, na které se jen tak lehce zapomenout nedá. Atmosféra filmu má v určitých chvílích skutečně zajímavý „lehce strašidelný“ nádech a to především při návštěvě u knihovníka doma. Jinak je však film hlavně humornou záležitostí a divák se tu nasměje docela dost. Dopomohli k tomu i hodně slušné herecké výkony všech zúčastněných. Ono se taky není moc čemu divit, protože co jméno – to pojem. Zahrála si zde celá řada v té době velice oblíbených herců. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama