Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Během druhé světové války při plnění jednoduchého úkolu oddíl amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Jednotka je pověřena odvézt zásoby na štáb. Při cestě jsou napadeni a ocitají se v týlu nepřítele. Začíná německá protiofenzíva. I přes nebezpečí, které jim na nepřátelském území hrozí, se skupina rozhodne najít německého jaderného fyzika, zajistit plány vývoje atomové bomby, a zabránit tak nacistům zvítězit. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

TostTom odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco strašného, kdybych vzal pár kamarádů, dal jim obleky a nějaké makety pušek a šel s něma do lesa s gopro kamerou tak natočím to samé a možná i líp. Naprosto nekoukatelné amatérské bůh ví co co má být snad i trochu vtipné, což se tomu rozhodně nepovedlo. Efekty by udělal líp asi každý kdo umí s nějakým editorem videa, příběh naprosto o ničem a kamera, která se celou dobu třese a skáče na naprosto nesmyslné záběry je fakt otřesná. Mám rád válečné filmy, ale tohle jsem ani nedokoukal... absolutní zvěrstvo a to je to z roku 2013 i před 50 lety ty filmy vypadali líp než tohle. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak hru jsem měl a vlastně pořád mám moc rád, je to jedna z nejlepších, co jsem kdy hrál. Říkal jsem si, že by na její motiv mohl být natočen i nějaký ten válečný biják. To se mi splnilo, ovšem pouze ve formě video filmu. A už to byl náznak, že je něco špatně. Začátek mě přitom uvítal v dobrém stylu. A když se objevil Conti, kterého hrál Neal "Compton" McDonough, říkal jsem si, že to nemusí být zas tak děsné. Pak se ale z válečného filmu stala špionážní sračka. Tolik chyb a blbostí jsem snad ještě neviděl. Začalo to předělanýma T-34kama, pak nesmyslným chováním vojáků a završilo to scénami ve fabrice na atomovku, do které by se dostal snad i turista. "Válečný veterán" Tom Sizemore bohužel šlápl do velkého psího hovna, když na toto kývl. Zato zaperlil VInnie Jones, na kterého se dalo koukat. Scéna na nádraží mu byla naprosto přirozená. To je ale vše. Kultovní hra si žádala minimálně o dvě třídy lepší zpracování. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"BĚHEM VÁLKY ZÁKONY SPÍ." Film je inspirován stejnojmennou hrou a je fakt, že se v něm střílí fest a hodně umírá (přitom zásahy vojáků vypadají slušně). Je to levnější, už na první pohled, bez debat, ale herci jsou fajn, výprava dejme tomu, triky nejsou dobré, ale neřekl bych o nich, že jsou otřesné... nicméně scénář, ten hapruje výrazným způsobem a jeho trivialita přímo implikuje bídnou návaznost jednotlivých scén. Nebýt tohoto hendikepu, průměrné hodnocení bych filmu klidně přifařil, v této podobě ale opravdu ne. 35% ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Takže Tom S. to pri záchrane Ryana prežil a ihneď ho vyslali riešiť atómovú bombu. Ako to s ňou vlastne je netuším. http://www.novakoviny.eu/archiv/historie/425-atom-bomba-hitler Povedzme si však, že Američania splnili misiu aj s heroickými výkonmi, frázami a národnobuditeľskými heslami, jeden stihol si obstarať ženu a spoločne vyhubili úbohých chlapcov z SS a wehrmachtu v silnom „bodycounte“. Význam vrhania sa Nemcov do striel je dodnes zahalený rúškom filmového tajomstva. Permanentnú otázku „čo jedia?“ rieši až 60 minúta, doposiaľ nekonečná munícia Američanov dôjde až po 79 minútach. Videofilm kvôli rozpočtu znemožňuje strieľať ostrými z Nemeckých T-34!! (chudák historici), digitál to hradí. Zároveň však na filme je niečo po celý čas, čo my nedovolí si robiť fetišistickú satiru. Prostredie výborné a spád slušný, pretože všetko je nahustené do malého času. Tank taktiež neprechádza ľudské telo v každom filme, a rusko-nemecká nečakaná poprava na konci utlmí prílišnú kritiku. Kvôli existencii podstatne výpravnejších a skvostnejších vojnových filmov, sa oprávnene na toto zabudne. Čierne percentá a bezbrehé hanobenie je však prehnané. (I keď ochrana at. bomby Nemcami je až komická vzhľadom k tomu aká ochrana sa poskytuje dnes obyčajnému jadrovému odpadu v slovenských stratových vlakoch :) (videné 15.03.2013, BDrip) ()

JaRCii 

všechny recenze uživatele

Vyskočilo to na mňa na Netflixe, tak som tomu dal šancu. Prvotná prestrelka celkom okej ale už prvé zábery kamery a strihu mi prišli nejaké čudné. Je to očividne TV film (alebo teda aspoň tak vyzerá) a netreba od toho očakávať viac. Scenár je plochý, predvídavý a v podstate hlúpy, pretože stavia na americkom heroizme, kde sa americkí vojaci prestrieľajú hádam cez Berlín a Hitlera až na Mesiac (ďakovať Bohu, že to v tomto filme nestihli), postavy sú ploché a v nikom v podstate nezáleží, Nemci sa chovajú nelogicky a hlúpo, kedy družstvo alebo teda čata američanov s ľahkými zbraňami zničí mechanizovanú obrnenú jednotku SS a nemci sa nechajú postrieľať ako kurence. Záver úplne jasný, všetko dobre dopadlo a američania zachránili Európu pred atómovou pumou. Efekty sú low-cost, rekvizity tiež, najmä nemecké tanky, ktoré sú prekližkou upravené iné tanky, americký sniper má namiesto Springfieldu Gw 43, druhý vojak má namiesto Garandu M1 britský Lee-Enfield (akože asi chceli nejakú zbraňovú rôznorodosť ale vyzerá to smiešne). Jediný svetlý moment je, keď vidíme ženskú agentku, ktorá je ozaj pekná, inak nechápem ako sa mohla trojica trochu lepších hercov - Sizemore, Jones alebo McDonough na toto upísať. Kľudne mohli ten film vtlačiť do 60 minút a dávať to ozaj len v telke, inak je to zbytočný počin, ktorý treba pretáčať a neoplatí sa pozerať ani celý. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (27)

  • Fotbalová nášivka armády (West Point) našitá na levé straně hrudi bundy poručíka Contiho (Neal McDonough) obsahuje logo, které bylo původně vyvinuto v roce 2006. V roce 1944 bylo oficiálním logem armádního fotbalu pouze stylizované písmeno „A“. (Johnny.ARN)
  • Žádný střelec nikdy nemění zásobník své pušky. (Johnny.ARN)
  • V čase 42:30 dochází ke slovnímu anachronismu, když se Brent Willoughby (Vinnie Jones), britský válečný zajatec, představí jako „britské letectvo“. Brent Willoughby by měl říci: „Royal Air Force“ nebo jednoduše „R-A-F“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama