Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Během druhé světové války při plnění jednoduchého úkolu oddíl amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Jednotka je pověřena odvézt zásoby na štáb. Při cestě jsou napadeni a ocitají se v týlu nepřítele. Začíná německá protiofenzíva. I přes nebezpečí, které jim na nepřátelském území hrozí, se skupina rozhodne najít německého jaderného fyzika, zajistit plány vývoje atomové bomby, a zabránit tak nacistům zvítězit. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

JaRCii 

všechny recenze uživatele

Vyskočilo to na mňa na Netflixe, tak som tomu dal šancu. Prvotná prestrelka celkom okej ale už prvé zábery kamery a strihu mi prišli nejaké čudné. Je to očividne TV film (alebo teda aspoň tak vyzerá) a netreba od toho očakávať viac. Scenár je plochý, predvídavý a v podstate hlúpy, pretože stavia na americkom heroizme, kde sa americkí vojaci prestrieľajú hádam cez Berlín a Hitlera až na Mesiac (ďakovať Bohu, že to v tomto filme nestihli), postavy sú ploché a v nikom v podstate nezáleží, Nemci sa chovajú nelogicky a hlúpo, kedy družstvo alebo teda čata američanov s ľahkými zbraňami zničí mechanizovanú obrnenú jednotku SS a nemci sa nechajú postrieľať ako kurence. Záver úplne jasný, všetko dobre dopadlo a američania zachránili Európu pred atómovou pumou. Efekty sú low-cost, rekvizity tiež, najmä nemecké tanky, ktoré sú prekližkou upravené iné tanky, americký sniper má namiesto Springfieldu Gw 43, druhý vojak má namiesto Garandu M1 britský Lee-Enfield (akože asi chceli nejakú zbraňovú rôznorodosť ale vyzerá to smiešne). Jediný svetlý moment je, keď vidíme ženskú agentku, ktorá je ozaj pekná, inak nechápem ako sa mohla trojica trochu lepších hercov - Sizemore, Jones alebo McDonough na toto upísať. Kľudne mohli ten film vtlačiť do 60 minút a dávať to ozaj len v telke, inak je to zbytočný počin, ktorý treba pretáčať a neoplatí sa pozerať ani celý. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"BĚHEM VÁLKY ZÁKONY SPÍ." Film je inspirován stejnojmennou hrou a je fakt, že se v něm střílí fest a hodně umírá (přitom zásahy vojáků vypadají slušně). Je to levnější, už na první pohled, bez debat, ale herci jsou fajn, výprava dejme tomu, triky nejsou dobré, ale neřekl bych o nich, že jsou otřesné... nicméně scénář, ten hapruje výrazným způsobem a jeho trivialita přímo implikuje bídnou návaznost jednotlivých scén. Nebýt tohoto hendikepu, průměrné hodnocení bych filmu klidně přifařil, v této podobě ale opravdu ne. 35% ()

Reklama

clara.bow 

všechny recenze uživatele

No, film jsem zkoukla po druhé, aby mi neunikly "špeky", které tu zmiňují válečníci, aneb odborníci na boj z blízka. Už vlastně z recese jsem filmu dala 5*, protože některé komenty mi připomínaly dětičky dupající a rozbíjející hračky, pliv sem a plivanec tam.  Rozhodně má každý válečný film co říct, i když se třeba mnohým právě z mnoha důvodů nelíbí. Jen jsem tak pouvažovala o tom, jak by se zachovali ti, co všechno tak  s vysokou odborností zkritizovali? Berme to jako historický příběh, který ve svých intencích nezapomíná na hlavní...boj o život, zbytečnou smrt, jak je to konec konců i dnes  a hlavně se zatím nezapomíná, co to bylo za hrůzy a kolik lidí za tu dobu zbytečně zahynulo. Nedá se popřít, že každá země  natočila své válečné filmy a tak, jako uznávám několik amerických, německých, českých, tak především ruských snímků, se nedá jejich kvalita zpochybnit. Jinak raději svět v míru.... ()

ceskyhonza odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu tragické, kam spadl Tom Sizemore od časů "Vojína Ryana". Scénář nejspíš nějakého amerického tenagera, který si o 2. sv. válce četl nějaký komiks na záchodě a v tom duchu to napsal. Je to odpad, který předčí i většinu sajrajtů dovážených "Řitkou". To, že Němci mají v Ardenách i letectvo a útočí na T34/85, to jsou asi tak nejmenší problémy této slátaniny. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna milovníkem válečných filmů a podle všeho se jím nikdy nestanu. Uznávám film "Zachraňte vojína Ryana", líbil se mi snímek "Nepřítel před branami", ale to je tak všechno, co ve mně z válečné filmografie zanechalo nějaký odkaz. Nikdy jsem tyhle filmy nevyhledával. Možná, narodit se tak o dvacet let dřív, je můj přístup k nim jiný. Třeba si ještě cestu najdu, přece jen, u westernů se mi to podařilo, i když láska k nim doutnala již dlouho. Válečné filmy budou muset zatím ještě počkat. Jsem si ale naprosto jistý, že se k nim nedostanu přes filmy, jako je "Company of Heroes". Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/03/company-of-heroes-2013-30.html ()

Galerie (12)

Zajímavosti (27)

  • Letouny B-17 bombardují ve výšce nad zemí, nikoliv ve výšce 20 000 stop, což je jejich operační bombardovací výška. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu Zachraňte vojína Ryana (1998) utrpí postava seržanta Horvatha, kterou hraje Tom Sizemore, smrtelné zranění a před smrtí ho odmítne slovy: „Je to jen zranění.“ V tomto filmu postava Toma Sizemora, Dean Ranson, dostane smrtelné zranění a před smrtí ho odmítne slovy: „Jsem v pořádku.“ (Johnny.ARN)
  • V čase 42:30 dochází ke slovnímu anachronismu, když se Brent Willoughby (Vinnie Jones), britský válečný zajatec, představí jako „britské letectvo“. Brent Willoughby by měl říci: „Royal Air Force“ nebo jednoduše „R-A-F“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama