Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Během druhé světové války při plnění jednoduchého úkolu oddíl amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Jednotka je pověřena odvézt zásoby na štáb. Při cestě jsou napadeni a ocitají se v týlu nepřítele. Začíná německá protiofenzíva. I přes nebezpečí, které jim na nepřátelském území hrozí, se skupina rozhodne najít německého jaderného fyzika, zajistit plány vývoje atomové bomby, a zabránit tak nacistům zvítězit. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

lioncel 

všechny recenze uživatele

No tohle do prkna .. co je to za kravi?u .. waffen-SS jako totál neschopenky .. a ty tanky .. to si snad dělají p?del .. ha-ha .. no tedy ... hm .. ale obraz jak břitva a ten super zvuk .. nu .. jé hele, hezká slečna (Kestrel / Melia Kreiling) .. šikovná .. a je čistotná, to mají mazlíčci rádi .. ježíš to je vů?, se mu sama nabídla .. to já bych ... no tak, vždyť to zas tak špatný není ... hele, ono je to podle PC hry .. tak to snad ale vysvětluje mnohé .. no to je přece úplně jiná .. to je paráda ... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto rozhodne fanúšikom vojnových filmov neodporúčam. Budete naozaj sklamaní. Síce tam hrá Tom Sizemore, ale to na absolútnu stratu napätia v priebehu celého filmu nič nemení. Stopáž asi 96 minút by sa vošla do tridsiatich, z deju som začal byť nervózny, pretože už som dopredu tušil čo sa stane. Je to hrozný americký čajíček. Je vidieť, že americkí scenáristi nemajú vôbec páru, aké vzťahy majú medzi sebou národy Euroázie, isté zaužívané americké dogmy z pohľadu, za veľkou mlákou. Keď sa napr. pozerám na bondovku beriem to s nadsádzkou, ale toto je tak nalinkovaný scenár Hollywoodského béčka, až hamba. Vrcholom všetkého bola ukradnutá atómová bomba a to všetko v štyroch ľuďoch, plus mínus. Nevyhnutnosťou je aj záverečný, trápne pôsobiaci americký pátos. ()

Reklama

clara.bow 

všechny recenze uživatele

No, film jsem zkoukla po druhé, aby mi neunikly "špeky", které tu zmiňují válečníci, aneb odborníci na boj z blízka. Už vlastně z recese jsem filmu dala 5*, protože některé komenty mi připomínaly dětičky dupající a rozbíjející hračky, pliv sem a plivanec tam.  Rozhodně má každý válečný film co říct, i když se třeba mnohým právě z mnoha důvodů nelíbí. Jen jsem tak pouvažovala o tom, jak by se zachovali ti, co všechno tak  s vysokou odborností zkritizovali? Berme to jako historický příběh, který ve svých intencích nezapomíná na hlavní...boj o život, zbytečnou smrt, jak je to konec konců i dnes  a hlavně se zatím nezapomíná, co to bylo za hrůzy a kolik lidí za tu dobu zbytečně zahynulo. Nedá se popřít, že každá země  natočila své válečné filmy a tak, jako uznávám několik amerických, německých, českých, tak především ruských snímků, se nedá jejich kvalita zpochybnit. Jinak raději svět v míru.... ()

ceskyhonza odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu tragické, kam spadl Tom Sizemore od časů "Vojína Ryana". Scénář nejspíš nějakého amerického tenagera, který si o 2. sv. válce četl nějaký komiks na záchodě a v tom duchu to napsal. Je to odpad, který předčí i většinu sajrajtů dovážených "Řitkou". To, že Němci mají v Ardenách i letectvo a útočí na T34/85, to jsou asi tak nejmenší problémy této slátaniny. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Takže Tom S. to pri záchrane Ryana prežil a ihneď ho vyslali riešiť atómovú bombu. Ako to s ňou vlastne je netuším. http://www.novakoviny.eu/archiv/historie/425-atom-bomba-hitler Povedzme si však, že Američania splnili misiu aj s heroickými výkonmi, frázami a národnobuditeľskými heslami, jeden stihol si obstarať ženu a spoločne vyhubili úbohých chlapcov z SS a wehrmachtu v silnom „bodycounte“. Význam vrhania sa Nemcov do striel je dodnes zahalený rúškom filmového tajomstva. Permanentnú otázku „čo jedia?“ rieši až 60 minúta, doposiaľ nekonečná munícia Američanov dôjde až po 79 minútach. Videofilm kvôli rozpočtu znemožňuje strieľať ostrými z Nemeckých T-34!! (chudák historici), digitál to hradí. Zároveň však na filme je niečo po celý čas, čo my nedovolí si robiť fetišistickú satiru. Prostredie výborné a spád slušný, pretože všetko je nahustené do malého času. Tank taktiež neprechádza ľudské telo v každom filme, a rusko-nemecká nečakaná poprava na konci utlmí prílišnú kritiku. Kvôli existencii podstatne výpravnejších a skvostnejších vojnových filmov, sa oprávnene na toto zabudne. Čierne percentá a bezbrehé hanobenie je však prehnané. (I keď ochrana at. bomby Nemcami je až komická vzhľadom k tomu aká ochrana sa poskytuje dnes obyčajnému jadrovému odpadu v slovenských stratových vlakoch :) (videné 15.03.2013, BDrip) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (27)

  • Americký voják má ruskou poloautomatickou pušku, která je maskována jako americká odstřelovací puška. (Johnny.ARN)
  • Žádný střelec nikdy nemění zásobník své pušky. (Johnny.ARN)
  • Ke komunikaci se spojeneckými letadly se používá ruční vysílačka. To by nebylo možné. Za druhé světové války se ke komunikaci s letadly používaly specializované vysílačky vzduch/země a ruční vysílačka by toho nebyla schopna. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama