Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Bollek 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to čistě ze zájmu, abych viděl jejich první společný film. (Vlastně druhý, ale Hannibala bych asi nepočítal.) A jsem celkem spokojený. Děj se sice dost vleče a hudba je místy spíše nepříjemná, ale Spencer a Hill film hodně táhnou a je prima vidět, jak toto duo vlastně začínalo. Rýsuje se tu pozvolna charakteristický styl jejich filmů, i když tenhle western k němu má zatím hodně daleko. Není to totiž žádná komedie a už vůbec ne bláznivá. Je to naprosto vážný film, kde se jen občas objeví vtipná hláška. Herecké výkony třech hlavních herců hodnotím velmi kladně, zbytek filmu už ale bohužel tolik zajímavý není. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost jinej film, nez ktery duo Spencer - Hill delaj a tolik me nezajujal, ale presto to je dobre zvladnutej western. Problem je v pomalejsim tempu filmu, nekdo furt nekam jezdi a vsichni furt kecaj a kecaj a kecaj... Navic jsem se ze zacatku nemoh moc v deji zorientovat. Ale aspon tu neni tak jednoducha zapletka, jak u tehle dvojky bejva zvykem a najde se tu i par zvratu. Skoda, ze reziser moc nevytezil ze vzajemneho postuchovani hlavni dvojice, takze se tu najdou tak dva tri vtipy a par hlasek. Bitka tu je vetsi jen jedna a prestrelek tu taky moc neni. Navic mi prislo, ze hudba se snazi kopirovat Leoneovky, ale moc ji to nejde a misty byla dost neprijemna. A tentokrat to moc nezachranuje ani Spencer s Hillem, ktery tu nejsou moc za sympataky (Tady neni kladnej asi vubec nikdo.), Spencer ma malo prostoru a Hill se tak strasne snazi tvarit vazne a drsne az to je nekdy k smichu. Kdyz privru oboje oci, bude to na slabsi 4*, protoze i pres veskerou tu kritiku, jsem se nudil jen vyjimecne. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak moc komedie, presto docela slusny western. Po Trumfovem esu sice patrny upadek, ale i tak jeste vyborny film, z dob kdy duo Spancer Hill jeste netocili strestene komedie, ale brali sve herectvi aspon castecne vazne cimz u me jen ziskava. Me se to libilo i kdyz dej nepatril mezi nejpropracovanejsi. ()

Landauer 

všechny recenze uživatele

Takový levnější Hodný, zlý a ošklivý. Škoda, že nebyl použit původně zvažovaný název Kočka, pes a lišák, protože pak by si člověk opravdu užil stylizaci všech tří hlavních postav. Všichni tři totiž charaktery těchto zvířat velmi věrně zosobňují a divák také lépe pochopí spoustu alegorizujících momentů a odkazů (např. rvačku Hilla se Spencrem u stromu na břehu řeky, stejně jako to, že postava Hilla neumí plavat apod.). Jinak výborný nekomediální western s těmihle dvěma, kteří si v kůžích kočky a psa natolik sedli, že tyhle zvířecí role pak opakovali ve všech dalších společných filmech. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

No tak ja neviem, keď tu vidím to hodnotenie si hovorím, či som nevidel niečo iné. Ale to sa mi tu stáva veľmi často, takže k filmu samotnému. Pre mňa dosť veľká nuda a mal som čo robiť, aby som sa dodíval až do konca. Filmu úplne chýba akcia, dosť sa tam vykecávajú a dej je zbytočne prehustený. To nie je pre mňa. Ja si dobrý western predstavujem inak. Chýba mi tu napätie, prekvapenie, streľba, jednoducho podľa mňa sa toto dielo zrovna 2x nepodarilo. Nie je to síce úplná blbina, nejaké drobné plus sa tu nájde, ale netreba ich sčítať všetky dohromady, aby som dostal želateľných pätnásť percent. Viac nemôžem dať filmu, u ktorého zívam a pozerám z okna. Mám rád filmy s Terenceom Hillom a Budom Spencerom, ale toto sa nepodarilo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • V západním Německu byl film znám pod třemi názvy - “Gott vergibt - wir beide nie“, “Gott vergibt...Django nie!“ a také jako “Zwei vom Affen gebissen“. (Stocki)
  • Natáčelo se ve španělské Andalusii a v italských filmových studiích v Římě. (gogos)
  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama