Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

První velká spolupráce dua Spencer-Hill se ještě nezakládala na komediálních výstupech. Terencova postava je vlastně ještě střižená podle rolí, jaké v té době ztvárňoval Eastwood nebo Franco Nero, a jaké byly tehdy typické i pro Hilla (Ať žije Django!, Mstitel Trinity). Největší devizou filmu je ovšem bezmála detektivně pojatá zápletka, točící se kolem ukradeného zlata a padoucha, kterému se nechce pod drn. Vzhledem k patrně nižšímu rozpočtu působí snímek spíše komorním dojmem, což ale beru jako plus a příjemnou změnu. Opravdu dobrá věc. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Antoanella Ungureanu - tak se jmenuje můj problém. Tenhle jazykolam není totiž ničím jiným, než jménem "ředitelky sekce kanálu Nova Cinema, která řídí jeho chod, zodpovídá za sestavování programového schématu a obsah programů tohoto kanálu." V tom případě má tato už od pohledu nesympatická dáma prsty i v hyenistickém ustřihávání titulků všech filmů bez ohledu na to, jestli se jede na čas nebo ne. Přičemž ani to největší zpoždění není pražádnou omluvou. Nova Cinema je tak ostudou našich televizních stanic, neboť absolutně popírá svůj vlastní název a propagovaný program. Tfuj tajbl, hanba vám a lejno na váš kobereček! Až jsem samým rozčílením zapomněl, co jsem původně chtěl napsat k tomuto filmu... Asi něco v tom smyslu, že Bůh by rozhodně neměl odpouštět všechno. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jako western asi dobré, nicméně já klasické westerny nerada. Nikdy jsem nepatřila k obdivovatelkám pasáků krav, honců dobytka, desperádů a štětek. Prostě filmy o tom, jak evropský plebs likviduje Ameriku mne nechává chladnou. Bada a Terence mám moc ráda, právě k vůli jejich jednoduchému humoru a dobré náladě. Tu jsem zde nedostala. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, kde dvojica Bud a Terence používajú okrem svojich pästí aj nabité zbrane. A zároveň je to jeden z mála filmov, kde mi bola postava Buda sympatickejšia ako postava Terenca. Len mi nejde do hlavy, prečo musel tú bednu ťahať celú na chrbte, keď sa to dalo vynosiť aj postupne v malých mechoch. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Western, ktorym zname duo Spencer -- Hill prerazilo. Sice ide o spaghetti western, ale dost iny nez ako to v Europe zaviedli Sergio leone a Klint VychodnyLes. j to skor fazulovy western, podla niektorych ludi dkonca najlepsi spaghetti western na svete. Preco ? Neviem, BS/TH tu este netvoria rovnocennu dvojicu, Spencer je v uzadi. vela - kam sa budu uberat ich filmy - naznacila Budova veta "Kde sa tu da najest ?" Zaporak v tomto filme je rovnaky ako zaporak vo filme Pro pár dolarů navíc(1965). Scenaristicky kvalitny film, sice sa neda hovorit o nejakych hereckych vykonoch, ale je tu dostatok prestreliek a rezia Giuseppe Colizziho je uveritelna z kazdeho uhla pohladu. Je tu vsak dostatok hlucheho miesta, hlavne v strednej casti filmu a o kladnu postavu tu ani nezakopnete. 79 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Cat Stevens (Terence Hill) ve filmu říká, že neumí plavat. Hill však ve skutečnosti plave od dětství a vlastní několik medailí z mistrovství Itálie. (Pepinec)
  • Původní název filmu zněl “The Cat, the Dog and the Fox“ (Kočka, pes a liška). (Stocki)
  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama