Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladý, vzdelaný Angličan sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore zdedí zrub s rozľahlým pozemkom v Novom Svete - na Divokom Západe v Amerike. Stretne sa tam však aj s tromi podarenými parťákmi jeho nebohého otca. Bull Smidt, Holy Joe a Opičák Smith majú z neho urobiť poriadneho chlapa. Začne sa im to dariť až potom, čo sa zamiluje do dcéry miestného boháča Franka Austina, krásnej Candidy. Pretože o ňu má záujem aj drsný Austinov správca Morton. Takže Tom sa potrebuje s ním porátať. Hlavnú úlohu v tomto komedialnom spaghetti westerne si zahral modrooký blonďák Terence Hill. *** ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se královsky. Příběh spolu s jeho vývojem není jedinečný, ale bohatě stačí na to, aby humor vyskočil i z nenadálých míst. S gradováním a odlištnostmi nešlo pracovat o moc lépe, ideálně funguje i chemie mezi zúčastněnými a dodává filmu osobitý ráz. A i když mají různé scény opakující se schéma, tak vždy dojde k obměně, která je dělá hravějšími a vyšperkovanějšími a trumfne tu předchozí. ()

Reklama

Pishin 

všechny recenze uživatele

Stalo se me presne to stejne co Golfistovi, dlouho jsem si nemohl vzpomenout, jak se ten film jmenuje a vzpominky na nej, jak jsem jej za mlada videl snad tisickrat, me nedaly zapomenout. Tato komedie je proste uz tak nejak spjata s mym mladim takze nemuzu jinak nez za plny pocet coz si urcite zaslouzi. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který v sobě skrývá nefalšované kouzlo i po uplynutí skoro půlstoletí. Již úvodní titulky na mě uvalily velký nával nostalgie, ta úvodní písnička se z hlavy prostě a jednoduše nevymaže. Osobně tohle řadím mezi ty nejpovedenější tituly, kde se neobjevil po boku Hilla i Budd Spencer, tady se Terence herecky vyřádil. Nutno podotknout, že bez původního českého dabingu film působí polovičně, pokud jste film doposud neviděli, tak vám radím pustit si tuto variantu. Bill, Kazatel a Opičák super postavy, párkrát jsem se zasmál upřímně od srdce, tato italská komedie je nahláškovaná dost slušně. Příběhově to asi nemá čím překvapit, ale v tomto ohledu budu na film s hodnocením mírný, jako odlehčená zábava to funguje na jedničku. Určitě si časem snímek zase pustím, protože za to stojí. Toť vše. Za mě 8/10 P.S. Morton boží :D ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že krása tohto filmu sa skrýva v detailoch, nie je to tak výrazná komédia ako napríklad niektoré diela zo série Taxi zo súčasnosti, no tieto staršie komédie, je jedno či už na tému westernu alebo nie proste niektorými slovnými hračkami a ľahkým humorom na mňa občas zaberajú. Mimochodom tie bitky v krčmách, to ja nechápem, že niekto niečo také vymyslel a ešte sa to stalo akoby klasikou, ale tu som sa proste smial jak blázon a zabralo to na mňa. Ani sa mi priam nechce veriť, že aj tu ide o európsky film. Ak chcete vidieť Terenca Hilla vtipkujúc na britsko-americké rozdiely a na to ako sa z nemotorného gentlemana stane pištolník, tak si to určite pozrite. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Ve zděděném ranči nechal svému synovi, Siru Thomasi Fitzpatricki Phillipi Mooreovi (Terence Hill), jeho otec křídou vzkaz: „God save you from the Queen.“ Jedná se o ironickou narážku na slavné a ctěné: „God Save The Queen.“ (sator)
  • Když je Morton (Riccardo Pizzuti) poražen a svalí se k zemi, skutálí se k němu tyč, o kterou se opíral. V následujícím záběru, když Mortona zvedají jeho kumpáni, se tyč na svém místě nenachází. (vyfuk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno