Reklama

Reklama

Jdi na to

  • Itálie Nati con la camicia (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Terence HillBud Spencer se opět setkávají na Floridě, ale tentokrát se z nich stane dvojka neohrožených superšpiónů... Tulák Rosco (Terence Hill) se prohání po amerických dálnicích na kolečkových bruslích a míří, kam ho vítr zavane. Bezcílné svobody si užívá i Doug (Bud Spencer), kterého právě pustili z vězení, kde seděl kvůli menšímu nedorozumění s jedním jachtařem, co mu plašil ryby. Oba se náhodou setkají v zastrčeném motorestu uprostřed ničeho a od té chvíle to jde od deseti k pěti. Nejdřív se jim podaří omylem ukrást kamion, a aby si zachránili kůži, sednou na první let do Miami. Naneštěstí tím ale zaberou místa dvěma elitním špionům na tajné misi a do klína jim spadne kufřík s milionem dolarů. Aby dvojice z celé šlamastyky v pořádku vybruslila, rozhodnou se dál vydávat za agenty Steinberga a Masona a plány zákeřného gangstera K1 na ovládnutí světa překazit po svém – holýma rukama a s pořádnou dávkou štěstí... Ztřeštěnou italsko-americkou komedii s nerozlučnou hereckou dvojkou natočil Enzo Barboni, v titulcích uvedený pod pseudonymem E. B. Clucher. V zásadě jde o volné pokračování snímku Dva poldové (1977), namísto policistů proti své vůli se tu však Spencer a Hill úplnou náhodou stanou tajnými agenty a vyvléknout se z mise pro ně nebude vůbec snadné. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Super, bavil jsem se jako snad ještě nikdy jindy s touto oblíbenou dvojicí..Jejich filmy jsou povětšinou na jedno brdo a někdy nudí. Avšak v tomto filmu, možná po scénářské stránce jejich nejpropracovanějším, nejde jen o samotnou rvačku, pěstní souboje a honičku, jaké z jejich filmů dobře známe, ale především o humorně vedený dialog, vtipné scény a vskutku vynalézavé nápady - viz mluvení břichem nebo sekané hovězí atd. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Robusný hundroš Bud Spencer a modrooký fešák Terence Hill si to v tejto akčnej komédii rozdajú s nebezpečným, šialeným zločineckým bossom, ktorý si hovorí K1. Samozrejme, že proti týmto dvom týpkom, s tvrdými päsťami a silnou ranou, nemá jeho kartel žiadnu šancu. Parádna floridská jazda dvoch talianských borcov. V osemdesiatých rokoch boli Bud a Terence v najlepšej forme. O tom svedčí aj tento film. *** ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Další velice povedená komedie Buda Spencera a Terence Hilla. Možná si to zaslouží i čtyři hvězdičky, jelikož je to jeden z mých oblíbených filmů z dětství, ale zas takový skvost to neni. I když už od malička mi nebylo jasné, jak se může někdo jezdicim záchodem (vlastně výtahem) dostat z motorestu na jachtu. To mi prostě nikdy nešlo do hlavy :). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku jak bych film hodnotil tenkrát a jestli by to bylo hodnocené stejně jako dnes. A hned si odpovídám, ne v době svých bujarých let pastýřských bych šel výš. Je to s podivem, ale soudruzi tehdy tyto komedie se známou dvojicí pouštěli na ČST a tak český divák mohl čmuchnout také k jinému typu komedií než byly ty naše. Pro nás tehdy malé děti to ale bylo i něco jiného. Sotva jsem bez hlubšího poznání mohl ocenit natážky na Bondovky a jiné akční a špionážní filmy,  ale obdivoval jsem ten západní svět tak jak bypadal. Vše mi připadalo úžasné a  to tedy pochopitelně tehdy proti zašlému socialistickému neudržovanému Československu bylo. Amerika měla v osmdesátkách ten správnej šmak a cejtil jsem to z toho i dnes z těch aut, náklaďáků, Boeingů 727 na letištích, z leteckých společností TWA a PAN AM ... to vše je dnes už jen minulostí... Tehdá se mi samozřejmě také nevíce  líbily ty bitky. Stále stejné jako v jiných filmech s touto dvojící, ale přesto jsem se mohl potrhat smíchy kdy nejčastěji mafiáni létali od jedné pěsti ke druhé, to jak si je Bud s Terencem podávali z ruky do ruky. Dnes tomu nelze upřít pár vtipných míst i narážek na jiné filmy, ale přeci jen je to zábava pro dospělehého diváka značně infantilní a lehce vyčpělá. Takže dnes je to jen za 3 šplíchance od kosatky. * * * ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Terence Hill a Bud Spencer ve filmových dobách, kdy ještě nikdo počítačové jedničky a nuly moc neznal. Nebo jinak .. současnost s počítačovými jedničkami a nulami a to jen díky této nerozlučné dvojici, protože nebýt jich, tak už na světě žádná čísla nejsou. Ehm, jako prcek jsem se jim dokázal smát nějak víc než když se na to koukám opětovně dnes .. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Když na lodi dáma vyzývá Terence a Buda k souboji, má na nohách kotníčkové boty na vysokém podpatku. Když se ale na mělčině brání zatýkání od policistů má na nohách sandály na podpatku. (Stocki)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na Floride v USA v lokalitách Miami, Miami Beach a Key Biscayne. (dyfur)

Reklama

Reklama