Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších kousků této kultovní dvojice. Příběh je v podstatě o ničem, scény se střídají v podivném rytmu a střih to totálně zadupává do země. Končí záběr a v dalším střihu je situace o měsíc dále. Ty epizodky nejsou dotažené a vše působí zmateně a nesmyslně. Ani humor tu nefunguje. Škoda, tenhle film není povedený. I ten český dabing je průměr, Trávníček jako Hill a Schánilec za Spencera. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Zábavná dobrodružná komedie, byť trochu odlišná od jejich pozdějších kousků. Do průměru ji bohužel sráží závěrečná třetina, která je nepochopitelně uspěchaná. Když si ale pořádně prohlédnete stránku s filmem na IMDb, narazíte na zmínku o verzi, která trvá 120 minut! Jestli je to pravda, a k nám se tudíž dostala jenom nehezky osekaná verze, nevím, ale dost by to vysvětlovalo... ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Priemerná komédia dvojice Terrence Hill a Bud Spencer. Tentokrát sa ocitajú v úlohe páru pilotov, ktorí si v južnej Amerike privyrábajú rôznymi pokútnymi spôsobmi. Dostanú sa samozrejme do problémov, keď sa rozhodnú skrížiť cestu miestnemu kápovi, ktorý vydiera miestnych prospektorov. Klasické bitky a fóriky ale žiaľ už im chýba šťava a začínajú byť obohrané. Záverečná bitka oboch hlavných hrdinov mi pripadala zbytočná a neprirodzená. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Toto je neskutočná klasika. Jeden z najlepších filmov, aké Spencer a Hill natočili. Už len tá úvodná pesnička je za sto bodov. Čo k tomu dodať. Minimálne jedna hviezdička je z nostalgie. Páči sa mi ten záber, keď vyšli z džungle, kde vraj strávili mesiac. Aj tak vyzerali. Zarastení, špinaví od hlavy po päty. V súčasných hollywoodskych trhákoch majú všetci aj po 30 minútovom vyčerpávajúcom boji perfektné vlasy, akoby vyšli od holiča či kaderníka. Škoda, že im už v neskorších rokoch dochádzal dych. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Změna prostředí téhle dvojici prospěla, jakási modernizace :-) Ale ať by byli zasazeni do jakéhokoliv prostředí, tu pohodu, ten nevtíravý humor si nesou s sebou. Svým vztahem vždycky pohladí na duši, dlouho mě to učilo o přátelství. Ostudně musím říct - lhostejno jaká zápletka. Úžasné to bylo téměř vždy. Terence Hill a Bud Spencer si prostě sedí, jakési herecké spřízněné duše. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Úvodní scéna s přistáním letadla se natáčela na mezinárodním letišti El Dorado v Kolumbii. (NiaWolf)
  • Původní verze filmu, promítaná v Itálii, měla 115 minut, pro americký trh byl film sestříhán na 90 minut. (NiaWolf)

Reklama

Reklama