Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Díky scénáři jeden z nejlepších filmů, co spolu Terence Hill a Bud Spencer natočili. Vyvážená kombinace zábavné (a velkolepé) akce a drsných dialogů, humoru i (díky Elii Wallachovi) emotivních scén. Funguje to dneska a bude to fungovat i za deset let. A nejen díky nostalgii. Italové westerny prostě uměli. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Bůh odpouští, já ne! Tentokrát se Terence Hill a Bud Spencer vydávají hledat hned ze začátku Billova spolupracovníka, od kterého dostával tipy. Najdou ho a ten na ně pošle toho nejsympatičtějšího záporáka jakého kdy western viděl, Eli Wallacha. Vtipné, zábavné, ale pořád docela hutný western ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Paradni a asi nejlepsi western dvojice Hill Spencer ktere neskutecne doplnuje sympatak Wallach a ke konci jeste Peters. Jo jo kdyby tyhle S & H westerny vsechny vypadaly jako tenhle bylo by to opravdu fajn, ja to porad tvrdim, ze by tehle dvojici lehka vaznost a mirna nadsazka slusela vice nez ciste komedialni duch. Nemuzu nez doporucit a za to, ze jde o opravdu nejlepsi western pro me docela oblibenych hercu (zvlaste pak westernove eso Eli Wallach) tak davam nejvyssi hodnoceni. Mimochodem koukal jsem to v ceskem zneni, ale original by byl asi lepsi. ()

Miki8888 

všechny recenze uživatele

Oblíbená dvojice (Hill a Spencer) mě nikdy nezklamala. Vždycky se na jejich filmy rád podívám znovu a bavím se stále u nezapomenutelných scén. Trumfové eso je jedním z nich. Nechybí dobrý, poněkud netradiční příběh. Nápady některých scén jsou originální. Škoda je, že není film trochu kratší a mohl by být i vtipnější, jak je zvykem. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Fanoušky Hilla a Spencera asi nepřekvapí, že jejich začátky nebyly tak ztřeštěné, jak je známe z pozdějších filmů. Terence je namísto vychcaného chytrolína tentokrát nejdrsnější frajer na divokém západě a Bud nerozdává tolik facek jako jindy. Komedii tentokrát moc nečekejte, jde spíše o plnohodnotný western plný přestřelek a mrtvol. Závěrečná scéna s ruletou je jeden z nejlepších filmových momentů co jsem viděl a celkově film řadím k tomu lepšímu ze spaghetti westernu. Škoda, že takhle nedopadly i další Colizziho díla. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)

Reklama

Reklama