Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Když před pár lety nečekaně zvítězila TV Nova se svými Soukromými pastmi, byl to významný krok k zamyšlení také pro konkurenční stanice. Česká televize otálela s odpovědí o něco déle, přesto se toto váhání vyplatilo. Nevinné lži jsou více než kvalitní alternací k Soukromým pastem, s nimiž má společný zájem o aktuální problémy české společnosti. Stejně jako v případě nováckého cyklu, i zde získávají prostor kontroverzní témata, jejichž základním jmenovatelem je lež. Vědomá či nevědomá, milosrdná, promyšlená nebo jen zoufalé gesto v zoufalé situaci. Režiséři, scénáristé i herci opět vytvořili špičkový tým, díky němuž lze původní českou tvorbu opět vnímat s trochou naděje. __ Epizody, které rozhodně stojí za pozornost: Druhý dech, Klukovina, Chromozom, Byl lásky čas, v němž doslova excelují Iva Janžurová, Veronika Freimannová a Dagmar Havlová. ()

Mrkvič

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jediný díl a to z nějaké novější serie. Zrádce - O fotbalovém prostředí a vztahu sparty a slavie. Prdel, roztomilé a snad i poučné (o pokrytectví). Dával bych ****, ale jako celek to hodnotil nelze. Ondra Vetchý mě zlákal k druhému dílu s názvem Hra. Hlavně díky tomu, že mi svět internetu a počítačových her (ikdyž ne moc ten online) je celkem blízký, tak jsem teda dost trpěl. Bylo to příšerně hloupé a najivní a postavy byly také strašně jednoduché a laciné. Takže stěží *. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Česká televize opět vydala mimořádnou sérii. Nevím, proč zde na portále je rozdělena každá pitomina pod různé názvy a samostatné hodnocení, a cyklus, který míchá několik možných žánrů, režisérů a herců je spojen pod jedním: Tak tedy se přidám k ostatním a rozdělím zde: Pod hladinou - ****, , Lež má rozbité auto - ****, Druhý dech - *****, Hvězdička - ***, Klukovina-*****, Chromozom- ***, Zrádce - ****, Vedlejší příznaky - *****, Na dně skleničky - *****, Byl lásky čas - ****, Čistá práce - ** ()

Beagle

všechny recenze uživatele

Díl 6: Mě Chromozom velmi příjemně překvapil, a to především ve srovnání s tou hrstkou českých snímků/epizod seriálů, které se dané tématiky dotkly (a tím nemyslím jen tématiku lesbických vztahů, ale také zobrazení prostředí IVF klinik a vlastně rodiny jako takové). Vizuálně velmi příjemné ( nejvíc mi to připomnělo třeba epizodu z True Love britské BBC), s přesvědčivými hereckými výkony (sympatická byla zvlášť Barbora Kodetová v nesnadné roli "druhé" maminky, ale i oba představitelé dětských rolí), a s dialogy, které nešustily papírem. Opravdu překvapivě dobrý a vtipný český mix, tak trochu podle receptu Lisy Cholodenko. A myslím, že poselstvím i tohohle snímku je, že děcka nakonec budou v pohodě. Tuhle epizodu hodnotím za poctivé čtyři hvězdičky. ()

golfista

všechny recenze uživatele

Televizní cyklus, který má společné pouze obecné téma (lež) se nedá hodnotit jednou známkou. Každý "díl" má jiné tvůrce, jiné herce a tím i jinou úroveň. Zatím jsem s tímhle cyklem strávil tři nedělní večery a zprůměrování jejich hodnocení by ublížilo jak těm lepším, tak těm horším :) ... Kvalitou ovšem zatím všechny převyšují zbytek současné televizní produkce. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • Natáčeno v lokalitě autokempu Županovice u řeky Dyje. (sator)
  • Natáčelo se na Základní škole Dědina na Praze 6. (Billie777)

Reklama

Reklama