Reklama

Reklama

Gunman: Muž na odstřel

  • Česko Muž na odstřel (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sean Penn hraje vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka Jima Terriera, který by svou minulost rád nechal za sebou. Jediné, po čem touží, je konečně se usadit se svou dávnou láskou. Ale tajné služby se svých bývalých oveček tak snadno nevzdávají. Jim bude muset očistit své jméno a postavit se organizaci, pro kterou pracoval. Býval jejím vykonavatelem, dělal strašné věci a byl přesvědčen, že pomáhá světu. Mýlil se a jeho bývalí zaměstnavatelé se ho teď snaží zabít. V patách mu je démonický Javier Bardem, který už dvakrát přesvědčil, že hrát zlosyny bez špetky svědomí opravdu umí (ve filmu Tahle země není pro starý bez emocí vraždil na potkání, ve Skyfall zatápěl samotnému Jamesi Bondovi). Rozbíhá se dramatická hra na kočku a na myš, která vede Seana Penna přes půl světa. Ví, že neuteče nikam. Jediný způsob, jak se zachránit, je zabít ty, kteří ho chtějí zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (334)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak tady asi jen všechny, co to dostali do modrých, pošlu do prdele a považuji celou věc za vyřízenou.  Jo a ode dneška miluju (i) Jasmine Trinca.  V těch závorkách je normálně jen písmeno I, to jak to  společně vypadá, nemá nic společného s tím, co bych na Jasmine Trinca miloval. I když... Nic.   Tak pět hvězd. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chlapík, který stojí za úderným balením 96 hodin, dostal k dispozici dva výborné oscarové herce, atraktivní lokace a zřejmě i slušný rozpočet. Nakonec skončil někde na půli cesty. Kvůli mdlému scénáři, slabšímu tempu a sobě samém. (Na svůj věk ve skvělé fyzičce) Sean Penn se představuje jako šéf žoldáků stojící za atentátem na konžského ministra. V zemi „nevědomky“ rozpoutal nepokoje a ztratil svou životní lásku. Své někdejší hříchy přiznává vrtáním studen v chudých oblastech Konga. Roky plynou a několik chlapíků s jasným rozkazem mu za to se samopaly v ruce rozhodně nejde poplácat po zádech. Staré účty je holt třeba vyřešit. Bývalý zabiják se tak potkává se starými kamarády, svou láskou i mužem, který tady pro ni byl (Javier Bardem). Tvůrci přicházejí s rádoby neutěšeným obrázkem z Afriky, ukazují na mocenské pletichy, chtějí být vážní, nicméně tím hlavním je a má být béčková akce. Je slušná, nevyhýbá se přímým konfrontacím a ani se nesnaží být jen efektní. Jenže moc jí není. A do toho nám tvůrci servírují ještě velké bolesti hlavy hlavního hrdiny, nudné postavy a melodramatický návrat ke své milé. Nic víc, nic míň. Příběh je prostě špatný, plytký, nevýrazný. Měl skončit v rukou Stevena Seagala, který by si nad ním kdesi v rumunské produkci otevřel šampaňské. Ani Bardem a Penn se příliš nesnaží, konkrétně jeho vrásčitá tvář je pro kameru atraktivní, moc charismatu z něj ale nesálá. Tvůrci až příliš sází na příběh muže s temnou minulostí, který je nicméně skoro dobrák od kosti, víc ale s jeho postavou nepracovali. Pro mě tak bohužel promarněná šance. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

No jo, no, ono holt těm slaboduchým, pubertálním šulínkům stačí, když pojebaný Džonvik střílí bez ladu a skladu dvě hodiny Rusáky do hlavy. Jakmile se objeví konečně něco daleko propracovanějšího a zábavnějšího, v čem jen prkenně nepózuje nějaký fešácký manekýn s gumovým xichtem, začne se jim to Haribo v hlavě z té námahy lepit na míchu a zpomalení gumoví medvídci vyluzují homixová citoslovce nelibosti jako třeba „fuj, fuj“. Co naplat, doba je zlá a krmení tupoňů mentálními omalovánkami dělá z bohatých židů ještě bohatší židy, a tak se famózní „francouzská drsná škola“ stává jen assbukovým termitem pro muslimskou základku na pařížském předměstí. Smutné. Tohle skoro vypadalo, jako by to pro Morela (Pjéra) napsal sám Morell (David), a to v duchu nejlepších evropských akčních tradic, avšak aby uspěla dvojka, budou na to bohužel muset zase vletět paní Rohlíková s Frenkem Milerem a předcházet tomu hlubokomyslná pičítačová hra ve stylu Gauneři Týrají Auta 8. Až teprve pak to všichni ti předčasně potracení budou považovat za kůl. Jinak klobouk dolů před Šónem. Nejen, že hraje jako o život, ale ačkoliv má xicht brutálně přejetý hoblíkem, s figurou by ve čtyřiapadesáti z fleku mohl do gájporna. Já takhle vypadat v jeho věku, bez skrupulí a studu vyprcávám maturitní ročníky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka oldschool chlapacka spinava Bournovka s charizmatickym Pennom, ale neskutocne otravnymi vsetkymi ostatnymi postavami. Skoda len, ze oldschool je to iba ohladom scenara, ktory vyzera jak nieco fakt dost stare, ale natocene to je moderne videoklipovym dynamickym stylom. Trochu viac drsnosti v akcnych scenach poriadna atmosfera, ktora by sa dala krajat tomu chyba. Bohuzial Pierre Morel je len tuctovy rutiner a tak aj vysledny film je lej slusny priemer, ktory zaujme hlavne milovnikov oldschoolu, kedze takychto filmov je dnes nedostatok. Pre mna to je len lahko stravitelna jednohubka o ktorej uz zajtra nebudem vediet a zostane po nej jeden velky prd. 5/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica za plný počet a herecké esá Penn s Bardemom predvádzajú skvelý koncert, zápletka zaujímavá, čas rýchlo ubieha. Druhá polovica to strhla do totálnej akcie na úkor príbehu, takže celkovo nakoniec priemer. Ale napriek tomu nepovažujem tento film len na jedno pozretie, dávam mu ešte šancu. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Sean Penn (Jim Terrier) sa v rámci prípravy na film zúčastnil vojenského tréningového kempu v Arizone, kde si osvojil množstvo bojových techník. Vďaka tomu dokázal veľké množstvo akčných scén natočiť sám. (ywo666)
  • Športové auto červenej farby, ktoré sa objaví vo filme, je Alfa Romeo Guilietta Sprint z roku 1962. (MikaelSVK)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama