Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (399)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vezmu to od pozitiv. Rupert Friend je (i přes svou vlasatost) nesporně lépe obsazen než Timothy Olyphant. Režisér a/nebo kameraman dokáží vytvořit působivou momentku, která dělá čest herní předloze a její mrazivě cool estetice. Občasné mrknutí na diváka znalého série Hitman (shockingly executed, manžeta od krve, nezbytná kachnička...) také potěší. A to je všechno. Pokud tedy nemám jako pozitivum brát to, že je to celé na úrovni pohledného, leč scénáristicky zoufalého Bessonovského eurovýplachu (Jürgen Prochnow included). A pak jsou tu jednoznačné průšvihy jako nesnesitelná frekvence do očí bijícího CGI, chybějící drajv nebo originalita akčních scén, bazálně dementní McGuffinová zápletka, a co je na celé čáře s přehledem nejhorší - Zachary Quinto jako "charismatický záporák - zabijácký kyborg"... je mi líto, ale tomu se opravdu můžete jenom smát:))) Bohužel ani napodruhé to nevyšlo, respekt ke značce se u filmařů opět nedostavil, a výsledkem je tak Bachovsky absolutní generikum, do kterého je zapíchnutý ranař se stříbrnými pětačtyřicítkami (a jeho kámoška, ehm - čímž navíc nemyslím šikmookou Dianu, ehmehm). Ostuda, že se takovým materiálem opět tak zmrhalo. I když o malý kousek lepší tenhle druhý pokus přece jen je, takže 50% a už nikdy víc. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ta první čtvrtina, kdy tu holčinu chrání Zachary Quinto, ta se mi líbila, nápaditá, i dobře akční a Zacharyho sem si hned oblíbil. Pak režisérovy a scénáristovi ruplo v hlavě, a z hlavního hrdiny udělali toho Ruperta. Což o to on Rupert se snaží, ale tím ubohým knírkem pod nosem a né moc dobře vyholenou hlavou, působí spíš komicky než drsně. Navíc celé to téma s doktorem a jeho dcerou, to bylo totálně mimo, Mechanic: Resurrection je mnohem víc Hitmanovější než celý tenhle film. Jason jezdí p osvětě a vraždí cíle a dělá z toho nehody, a to je přesně co tomuhle filmu chybí. Co se týče akce, tak až na to v hotelu, je zde akce prostě akce, nevybočuje, nepřekvapuje a nudí. Takovéhle akční scény sou natočeny strojovitě a uměle. A navíc těch GGI efektů, tu na mně bylo až moc. Ve výsledku je Hitman z roku 2007 mnohem lepší, než tahle nová umělá verze. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda producenti dostatečně nevěří potenciálu herní předlohy, ale druhý pokus o filmovou adaptaci vyšel tak napůl. Oceňuji trademarky, kterých se tvůrci snažili držet, zajímavou volbu v podobě Frienda v hlavní roli a akční scény, které však zbytečně shazují digitálně dodělávané sekvence. Herního Hitmana mám rád a rád bych se příště dočkal filmové adaptace, která nabídne áčkový scénář, poctivější akci a možná i větší zaměření na fanoušky herní série. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro svůj tisící komentář jsem se rozhodl vybrat Hitmana☝ Postavu, ke které nemám žádný bližší vztah, pouze jsem hrál asi 3 jeho hry od dánských tvůrců IO Interactive, ale nedohrál a film, kterej jsem nechtěl nikdy vidět...nebo alespoň ne hned, dokud se o něm mluví, že vůbec existuje. A podobně jako u Kurýra jsem od restartu Agenta 47 nečekal vůbec nic a nakonec jsem byl vlastně příjemně překvapen. Jasně, hlavní představitel vypadá jak sušená švestka, nosí divnej odstín červené kravaty a má na hlavě přecijen nějaký ten milimetr, rakousko-uherský absolutista Aleksander Bach však předem zavrženému snímku přecijen vtiskl nějaký ksicht a ačkoliv z pera hollywoodského holobrátka Skipa Woodse ze scénáře vyšla opět nakvašená břečka (Hitman podle mě ale nic víc nepotřebuje, jemu jde o styl), dá se na to koukat, akce je patričně dynamická a kamera patričně hravá. I přes skromnou stopáž tempo zásadně poleví po první půlhodině, jako takové poctivé guilty pleasure film poslouží dobře. Jediné vlastně čemu škodí jsou herní adaptace, které přecijen nějaký větší potenciál mají a pokud mi někdy slíbí, že za 10 let tu nemáme další reboot, jsem ochoten tento film omilostnit a třeba někdy v budoucnu srovnat s "jedničkou," ze které si pamatuji úplný prd...70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na zdejší hodnocení, tak mi nějak uniká, co diváci očekávali. Pro mě je Hitman jednou z mých oblíbených comicsových postav, a tak jsem očekával comicsovou akci, rubanici a přímočarý děj. No a to se mi vše vrchovatě splnilo včetně pěkné kamery a úderné hudby. Jen mně trochu vadilo, že jsem hned zkraje prohlédl Sylara (pardon, Zacharyho Quinta, tedy Johna...). Jemu to padoušství kouká z očí (čestnou výjimkou byl Spock). Pokud ovšem divák nechápe, že se nejedná o verbální umění, ale o comicsovou oddechovku, pak jeho smůla, měl si vybrat něco jiného (třeba Hamleta). A potěšila mě účast J.Prochnova, byť se mihl jen v pár okénkách. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal v Nemecku a v Singapure. (Laslo)
  • V čase 00:15:40 se Agent 47 (Rupert Friend) přihlašuje do svého systému pomocí kódu. První dva znaky nejsou v záběru, další jsou „11257“. Přihlašovací rozhraní je typickým příkladem hollywoodského UI, které je vizuálně atraktivní, ale některé věci, jako je běžcí kód jazyka C++, nedávají moc smysl. Tento běžící kód obsahuje funkce pro manipulaci s daty, jako jsou permutace, tisk, výměna a rotace prvků v poli. Design tohoto uživatelského rozhraní vytvořilo Territory Studio. (Dotek)
  • Členovia taktickej jednotky používajú paintballové masky Dye I3. (Game90)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama