Reklama

Reklama

Dnes já, zítra ty

  • Itálie Oggi a me... domani a te! (více)

VOD (1)

Na tuhle pomstu čekal opravdu dlouho. A vychutná si ji… Bill Kiowa jde na pět let do vězení za vraždu své ženy… kterou nespáchal. Po propuštění shromáždí staré kamarády, aby mu pomohli pomstít milovanou a vyrovnat účty... Western Dnes já, zítra ty svým půdorysem připomíná Sedm statečných či jiné klasiky žánru. Plán Billovy pomsty začíná rekrutováním jednotlivých pistolníků (mezi kterými vyniká Bud Spencer v typické roli mlčenlivé mlátičky), záhy se ovšem zkomplikuje – to když celá Billova banda padne do rukou úskočných a sadistických comancheros. Jejich mexického vůdce překvapivě ztvárnil Japonec Tacuja Nakadai, dvorní herec japonského režiséra Akiry Kurosawy. Spoluautorem scénáře byl slavný italský tvůrce hororů Dario Argento, jehož rukopis je patrný v atmosféře plné napětí i v závěrečné scéně v temném lese. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak je to to, čo myslím, tak to bolo dobré :) Klasická pomsta. Chlapík pozháňa pár zabijakov a ide na "lov". Zoberie aj Buda Spencera, ale ten je skôr vedlajšia postava. Vo finále si to však Bud pekne rozdá so záporákom (stromček vs. mačeta). Pomerne drsný western, kde mi v pamäti utkvelo hlavne verbovaie Spencera (ktorý najprv uteká), prepadnuie jazdcov v lese a finále...____Po rokoch konečne opäť videné. A je to pecka. Bez nejakých umeleckých vychytávok v štýle Leoneho, bez emotívnych výbuchov v štýle Castellariho. Poctivý chladný príbeh o pomste... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Italský spaghetti western drsňáckého charakteru, kdy skupina neohrožených mstí starou křivdu a trestá spravedlivě zločince, na které jsou všichni ostatní krátcí a bojí se jich. Drsné pohledy, výrazná mimka obličeje zvýrazňující drsnost, surovost, nenávist, výsměch, či potměšilost. Hrubé chlapácké jednání, každodenní čelení smrti, dokonaná pomsta a spravedlivé ukončení životů zločinecké bandy brutálních sadistů, smrt a čest. Pózy, postoje a gesta jsou zvýrazňována. Propuštěný vězeň Bill Kiowa (Brett Halsey) touží po pomstě za smrt své ženy a nespravedlivé vězení více než po svém životě. Spravedlivý hněv ho žene stále vpřed i za cenu vlastní smrti. On a jeho čtyři noví společníci O'Bannion (Bud Spencer), Jeff Milton (Wayde Preston), Bunny Fox (Franco Borelli) a Francis 'Colt' Moran (William Berger) jdou nezadržitelně za svým cílem a konečným řešením s krutou bandou Comancherů. Drsnost je pro ně životním stylem, spravedlnost je pro ně zákonem, spravedlivé trestání posláním. Protivníkem jim je úskočný James Elfego (výrazný Tacuja Nakadai), nesmlouvavý a krvežíznivý vůdce loupeživé bandy Comancherů (mimo jiné Jeff Cameron, Umberto Di Grazia, Giglio Gigli, Riccardo Petrazzi, Renzo Pevarello, či Aysanoa Runachagua). Příběh není složitý, jde o střed spravedlivého dobra s krutým zlem a jeho ztrestání. Zajímavé jsou výrazné doprovodné prostředky mluvící místo řeči, někdy až pateticky. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western se známými motivy a s klasickým příběhem pojednávající o pomstě. Lákadlem na tento snímek je nejen v české distribuci nepochopitelně Bud Spencer, který tady hlavní roli bohužel nemá, jak by snad bylo očekáváno. Tím je Brett Halsey a to v roli propuštěného vězně vydávajícího se okamžitě na cestu pomsty. V onom černém kostýmu je hotový Franco Nero a jeho proslavený Django. Že by úmysl? Když si vezmeme v potaz jak na začátku objíždí různá místa a dává dohromady partu pistolníků, nelze upřít motiv ze Sedmi statečných. Jen jich celkově není sedm. Úmysl v tom tedy zřejmě byl. Snímek spíše působí televizním dojmem. Holt Sergio Leone to není. Scénář nijak výrazný a akce je tu také poskrovnu. Jen ta hlavní hudba typická pro spaghetti western je chytlavá. Takže se v podstatě jedná o odpočinkový snímek s odkazy na slavné snímky, které pozná jen opravdový westernový fanoušek. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Tonino Cervi mi hovori leda tak hovno, a film je to len podpriemerny. Divak je nabudeny lacnym marketingovym tahom s Budom Spencerom v hlavnej roli, ale Spencer je upozazdeny. Do popredia sa dostali hlavne Brett Halsey a Tacuja Nakadai. Pribeh tu aj akysi je, ale Cervi sa nevelmi vyzna do rezie, dialogy su dlhe a nudne a film posobi slaboduchym dojmom : 30 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a čtyři týpci, co jsou hodně podobní Terenci Hillovi. Aneb taky western o čtyřiceti chlapech nadabovaný pěti lidmi. Děj je jednoduchý, jde o pomstu muže, jemuž bandité zničili život. Po věznění si najme 4 tvrdé hochy a společně se pouští po stopách gangsterů. Závěrečná vybíjená v setmělém lese (se zvuky tropického pralesa) je sice monumentální, ale poněkud nudná, stejně tak celý snímek. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama