Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policejní komisař Rizzo přezdívaný Velká noha se právě vrátil z Hong Kongu, kde se velmi razantně očistil od obvinění, že je překupníkem drog. Jenže klidu si příliš neužije. Okamžitě se musí pustit do dalšího případu. Tentokrát však nejde jen o drogy, ale také o krádež a pašování diamantů. Na prodej drog i nelegální obchod s diamanty ho upozorní africký kolega, který je ovšem vzápětí zavražděn. Stopy vraha vedou do Johannesburgu, kam se Rizzo neprodleně vydává. Ještě před odjezdem se ale setká s bývalým strážmistrem Caputem a s Bodem, synkem zavražděného policisty, kteří se ochotně stávají jeho pomocníky v boji proti dobře informované narkomafii. Od prvního okamžiku, kdy nenápadná trojka vystoupí z letadla, musí komisař čelit najatým zabijákům, kteří nevynechají jedinou příležitost, aby se ho nepokusili zabít. Ale Rizzo poněkud přihlouplé a nešikovné protivníky s přehledem likviduje pádnými pěstmi i důvtipem. Kromě toho stále pátrá po vrahovi afrického kolegy. Stopa ho zavede až k odhadci drahých kamenů Spyrosovi a jeho šéfovi, jenž se neštítí žádného zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nemluvte za jízdy s řidičem........... Komisař Rizzo opět v boji proti drogovým dealerům. Tentokrát se vydá do Afriky. Vše začíná v Johannesburgu. CITÁT - Špagety vařím já, ty tomu nerozumíš......... Bud Spencer zde předvede pestrou škálu svého umění. Tanec, pilotování letadla nebo jízdu autobusem. Tento příběh je však hodně roztahaný a akce prořídla. Je tu více bezduchých dialogů a nudných míst. Je to hodně o cestování a ke konci i o přírodě. Nejhorší příběh s quadrologie. CITÁT - Pojďte se podívat chytili nosorožce......... Ani finální velkolepá bitva v safari tomu nepomohla.Předchozí díly - Policajt drábem za 5 hvězd, Policajt v Hong Kongu za čtyři hvězdy a tento příběh jen za 3 hvězdy. Následuje Milionový brouk, který se v originále jmenuje Policajt v Egyptě. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jde o dobré a zábavné dílko, fackovacích scén je dostatek, přesto ale jejich choreografie je stále stejná a ke konci filmu už docela nudná (navíc délka filmu je docela neúměrná na tento žánr). Bud Spencer je v nejlepší formě, vypadá velice dobře a natře to každému, jednotlivci či skupině. Přesto jako policajt v Egyptě (Milionový brouk) ve volném pokračování tohoto filmu je ještě o stupínek lepší a zábavnější. ()

Reklama

TostTom 

všechny recenze uživatele

již třetí pokračování série s komisařem Rizzem v podání Buda Spencera, který se tentokrát vydává do Afriky řešit problémy s pašováním drog a diamantů. A musím říct že tenhle už třetí film ze série, mi zatím sednul nejvíc a asi to bude příjemným africkým prostředím a taky tím že se tento film nese v trochu komediálnějším duchu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já se nemůžu dvořit ženám jiných mužů. Kdyby se manžel nešťastnou náhodou vrátil, tak se nevejdu do skříně." Rizzo je zkrátka romantik. A taky tanečník, trombónista a pilot. Navíc už se netváří tak vážně, jako v předchozích dílech. Sice jde pořád o drogy, ale zase tak moc se o nich mezi tím vším fackováním nemluví. Mě ty dobře mířený budspencerovky zkrátka vždycky bavily, i když si plně uvědomuju, že se padouchové chovají jako idioti jenom proto, aby si na nich Rizzo mohl pochutnat. Forza Napoli. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Jmenuju se Rizzo, a nenudím se nikdy!" Komisař Rizzo je přítomen vraždě jihoafrického policisty v Neapoli. Vydává se tedy do Johannesburgu, aby pátral po souvislostech mezi drogami a těžbou diamantů. Setkává se s bývalým kolegou Caputem, který dělá číšníka v restauraci zámožného Smolleta a potkává malého Boda. Neodolatelný Bud Spencer svými pěstmi a charismatem ovládne celý snímek pro sebe. Režisér Steno natočil  příjemnou a absolutně oddechovou podívanou, v níž je víc humoru než tvrdosti. Důraz je kladen především na bitky, vtipné dialogy a situační humor ve svižném tempu. Enzo Cannavale znovu jako Caputo, má tady oproti předchozím policajtům už velký prostor, nechybí ani jeho převleky a vzájemné špičkování s malým Bodem. Hudební podkres bratří De Angelisů, je zase více než podařený a původní dabing s Rudolfem Hrušinským a Stanislavem Fišerem je špičková záležitost. "Hej vy jste opravdu takový obr, nebo vás vidím dvakrát ?...Moje matka chtěla původně dvojčata, ale pak si to rozmyslela!" ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Film byl do československých kin uveden jako vůbec první ze Spencerovy "policajtské" série v létě 1981. Aspiroval tehdy na jeden z největších návštěvnických hitů roku. Po několika měsících byl však v tichosti stažen z distribuce kvůli aktuálnímu bojkotu Jihoafrické republiky, kde se snímek z větší části odehrává. Do dlouhé řady menších kin na vesnicích se tak tento film nikdy nedostal, k pramalé radosti jejich vedoucích. (charles3)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • Gaetano Caputo (Enzo Cannavale) pracuje v restauraci, která se nachází v bývalém hotelu Carlton na Commissioner Street 150 v Johannesburgu. Do roku 2019 byl hotel s výškou 223 metrů nejvyšší budovou v Africe. (999.9)

Reklama

Reklama