Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná od dvojku, tak je to koukatelné, ale samozřejmně je to o něco málo horší, než jednička! Zatímco jednička se točila kolem teenagera Daniela LaRussa, tak dvojka se točí kolem starýho borce pana Miagiho, který i ve svých letech ovládá bojové umění, jako když jí řýži čínskými hůlkami. A to je právě to, v čem je dvojka horší, než jednička! Určitě by každý radši koukal na osud teenagera, než na osud starého pana Miagiho. Takže je to docela i nuda. Trénování není celkem žádné. Jen ty bubínky. Uhybání před rybářským hákem a soutěž v rozsekávání několik vrstev ledu. Poslední souboj mezi Danielem a tím parchantem je určitě lepší, než souboje na turnaji v jedniččce. A rozdávání pěstí podle bubínku je docela dobré. Taky se mi nelíbílo místo děje. Slunou Kalifornii tentokrát tvůrci vyměnili za Okinawu a to nebyl zrovna nejlepší nápad. Celkem povedené. Uvidím, co přinese třetí dl! ()

Via 

všechny recenze uživatele

Příjemné pokračování jedničky, které mě jen utvrdilo v tom, že když jsou dobré základy, dobrý učitel a trpělivý žák, může vyrůst velice zodpovědný, skromný a uvědomělý člověk. "Zásady jsou důležitější než vášeň, i když to znamená, že prohráváš..."(17.minuta) "Pravidlo číslo jedna: používej karate jen k obraně. Pravidlo číslo dvě: nauč se nejdříve pravidlo číslo jedna..." "Lež se stane pravdou jen, když jí člověk chce věřit." ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $13miliónov║Tržby USA $115,103,979║Tržby Celosvetovo $132,900,000║ Dobré priame napojenie na prvý film, kde sa to na úvod porieši ručne stručne z Cobrou Kai. A po chvíli príde aj zmena prostredia, tá prospeje a nová kapitola sa Okinawe sa slušný dramatický spád. Pat Morita to zas nadmieru drží pokope z jeho dôstojným prístupom mentora. /60%/ ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přišla dvojka, která byla lehčím zklamání. Okinawa sice pro mě měla své kouzlo a rozhodně byla zajímavá, ale většinu času jsem se spíš nudil. Vyvrcholení bylo sice supr, ale furt ne tolik, jako v předešlém filmu. Radši bych byl, kdyby pokračování nevzniklo. Miyagi je sice supr postava, ale jako ta vedlejší. Dělat děj převážně o něm byl podle mě špatný nápad. Za mě nadprůměrný film, který bych doporučil snad jen fandům série. 6,5/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na Okinave nebyť rozhodcovia.“ – „No a ako viete, kto prehral?“ – „Ten, čo nebyť živý.“ Karate Kid 2 sa úprimne snaží nevariť z vody a okrem úvodného, aspoň symbolického, návratu hlavnej zápornej postavy zminula (Martin Kove), sa tvorcovia rozumne zbavujú všetkých otrepaných postáv z úspešnej jednotky (mama, spolužiaci, frajerka, samozrejme až na ústredné duo) a prichádzajú s novou zápletkou. Daniel-san (osvedčený Macchio) so svojím mentorom, pánom Miyagiim („Pat“ Morita), odchádza na majstrovu rodnú Okinavu. Tu má starý pán nesplatené účty jednak ohľadom svojej lásky a jednak umierajúceho otca. Snímka sa spolieha na jemne budovanú, nevtieravo pozitívnu, rodinnú atmosféru. Bitky sú stále skôr o filozofii, než o lámaní kostí (Bruce Lee by sa potešil) a ázijská výprava má niečo do seba. Nechýbajú trademarky série (chytanie múch paličkami, bonsaje, bocianí postoj) a vôbec - ak máte radi originál, tak vás napriek zvláštnemu scenáru (mladý Američan vyznáva ázijskú kultúru precítenejšie, ako mladí arogantní Japonci) solídna dvojka poteší. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V severoamerických kinech film utržil 115,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film se natáčel převážně na ostrově Oahu na Havaji a také v Los Angeles. (Grimaldi)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama