Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (252)

plakát

Megamysl (2010) 

Téměř nic jsem od tohohle snímku nečekala, ale jak krásně pobavil, to bylo úžasný. Ač občas předvídatelný, tak ve výsledku velmi dobrý příběh =)

plakát

Auta (2006) 

Hezký animák s příjemným dabingem a příběhem. Už se těším na druhý díl...

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

Filmy ze školního prostředí mám velmi ráda, zvláště s dobrým námětem a obsazením - viz Robin Williams a Robert Sean Leonard (představitel budoucího doktora Wilsona z Dr. House... :) ). Kdyby obdobně vyučovala většina nejen češtinářů, tak bych se opravdu nebála o budoucnost mladých lidí... ale jestli se stále bude jen praktikovat memorování a nebude se podporovat kritické myšlení, uvažování a volný duch (který taky musí mít meze), tak opravdu nevím, kam dospějeme... Leč společnost a jednotlivci nemohou podchytit všechny a v tom je krása =)

plakát

Gándhí (1982) 

Inu, kdyby o každém neobyčejném člověku byl natočen takto kvalitní snímek zobrazující jeho život, tak bych možná opravdu raději shlédla film (za sice tři hodinky), než-li četla knihu... ;) Smekám před velikánem Gándhím a děkuji tvůrcům, že se věnovali takovémuto muži a problematice.

plakát

Králova řeč (2010) 

Kvalita filmu nesporná a výkon Colina Firtha obdivuhodný, ale kdyby stejné téma nebylo zpracováno dříve, tak by u mě vystoupil tento film hodně vysoko. Takto mohu ještě vyzdvihnout maximálně skvělou hudbu od Alexandre Desplata.

plakát

Ip Man (2008) 

Wau... Ač už jsem dlouho neviděla film s tématikou bojových umění, tak tenhle mě odzbrojil a těším se, až se na něj podívám podruhé a budu si Ip Mana ještě více vážit. Kdyby bylo na světě více takových lidí, nebylo by za chvilku co řešit... ;)

plakát

Doktor Flastr (1998) 

Silnější čtyři hvězdičky... možná změním, uvidíme... Každopádně film z velkým F! Zvláště za předpokladu, že je natočen dle skutečnosti (či minimálně založen na realitě...), kdyby se totiž dotknul aspoň pár buď studujících doktorů, potenciálních doktorů či dokonce už hotových, ale nelidských, tak minimálně trošinku splnil záměr, za kterým doufám byl též zfilmován... Výkon Robina Williamse byl kouzelný - v jeho věku si troufnout na tak obtížná studia, klobouk dolů... jeho zapálenost a ochota být tu pro pacienty a zlepšit jim pobyt v nemocnici, pohled na svět... Mnozí doktoři se mají od něj co učit, čehož si nakonec přece jenom všiml i jeho dlouholetý kolega... (A kdo tu mluví o sentimentálnosti, neví, co je život... když je to dosti dosti reálně natočené, trošku citů tam musí být, ale když vše neprobíhá, jak čekáte, ale pak si uvědomíte, že vše má svůj smysl, ač ne vždy na první pohled dohledatelný a někdy ho může člověk hledat mnohem mnohem déle, než milý pan doktor Patch...) Celkově - zvažuji lepší ohodnocení... ;)

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Hmm... nu, film, který bych opravdu nechtěla zažít na vlastní kůži, ať už ztělesněním v kterékoliv osobě z hlavních tří, čtyř postav... Ale jinak velmi velmi dobrý výkon J.R. Meyerse, velmi dobrá zápletka a spletitost osudů... A velmi dobře vykreslený touha, zalíbenost, chtíč, pohlcení a jiné vnímání, když jste či nejste ve vztahu... Nu a na závěr třešnička na dortu v podobě souhry štěstí a náhody... a konečný finiš, u kterého máte v hlavě asi tři možné scénáře a oni vám předvedou, že stejně drobnou nuancí musí dojít ještě k jinému závěru... Smekám před režisérem, herci, kamerou, scénaristou... a doufám, že si takovouhle hru ostatní pro příště odpustí v reálném životě...

plakát

Karate Kid 3 (1989) 

Další pokračování Daniela a pana Miagyho, kdy jen čekáte, oč půjde tentokrát... Nepřijde mi, že by se z tohoto snažili tvůrci co nejvíce vytřískat peněz a proto natočili třetí pokračování... kdyby tak bylo, proč by nepokračovali dále - náměty by se našli... Leč pokračuje se v nácviku karate, které se nikdy nemůžete naučit tak (ostatně jako všechno ostatní), že byste si mohli říct - umím vše... více se mluví o bonsajích, o cti a zákeřnosti, o životě... Doporučuji, když nebudete očekávat něco ve stylu novodobého Karate Kid, které ale je opravdu klišé nad klišé...