Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Co je ten rozdíl, který dělá Pixarácké animáky o třídu lepší než všechny konkurenční? Proč je Hledá se Nemo tak populární, zatímco Příběh žraloka zapadl ve filmových dějinách? A proč Auta strčí třeba takové Roboty do kapsy? Je snad Pixarácký humor jiný? Možná. Rozhodně z něj ale sálá jakási něžná rodinná atmosféra, kterou třeba z Příběhu žraloka nikdy ucítit nedokážete. Je to snad úrovní jejich příběhu? To asi ne. O jeho originalitě tady padlo už spousta slov. Ale i tak má přece něco do sebe. Úroveň animace? Klasika. Tohohle trendu se Pixar drží už dlouho. Tak co tedy? Jednoznačnou odpověď neznám. Ale pokud chcete vidět kvalitní animák, Auta rozhodně nebudou jen zabitím času. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pixar je prostě špička! Ale od Příšerek sro ztrácí dech! Každá nová Pixarovka je o něco méně zábavná, než ta předešlá, ale stále je to to nejlepší, co se mezi animáky vyskytuje! Samozřejmě, vizuální stránka je s každým dílem lepší a v tomhle směru nemá Pixar nejmenší konkurenci!...Auta to krásná a zábavná, ale né zas tak moc! Najdou se dokonalé momenty, ale i slabší nudnější místa! ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Lasseter, Joe Ranft .. Pixar No. 1. Možná je těžké uvěřit, že tomuto studiu stále nedochází dech, ale je to tak! Potvrdilo se jen pár známých skutečností .. A) Pixar dělá téměř výhradně dokonalé animované filmy! Vždy posune pomyslnou laťku výše a po tomto snímku to začíná až zavánět možným přehodnocením předešlých snímků studia (vyjma Toy Story).. B) Scénárista a režisér John Lasseter je o něco lepší než Brad Bird. C) Na jejich snímky se ostatní studia budou ještě dlouho dívat zespod a závidět! Ale k samotnému filmu. Originální to nápad, oživit auta a zároveň složit hold závodním jezdcům a bájné silnici Route 66. Vše citlivě vyvážené, aby se pobavila celá rodina. Dech beroucí je zejména technická stránka, kdy jsem v mnoha záběrech nebyl daleko dojmu, že jsou některé sekvence natočeny klasicky a jen ta usměvavá auta jsou tam doplněna digitálně. Ano, vše vypadá velmi realisticky a přirozeně. Nebojím se říct, že se jedná o animák roku, protože tak zábavnou a inteligentní kombinaci akce, sentimentu, morality, humoru a slz už nikdo nepřekoná. 100%. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma kterak namyšlený mládeneček stoupající bez skrupulí na vrchol málem o vše přišel a jen díky nečekané ráně osudu a procitnutí ve společnosti dobrých lidí se vrátil na správnou cestu a ke štěstí přišel. Tentokráv v slušivém hábitu pořízenem od pixarovských počítačových kouzelníků. Bohužel hodně klišovité a bez nejmenšího překvapení. Film drží pohromadě skvělá animace a dokonalá práce s charaktery postav/aut. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

K tomuto animáku som sa dostal len neskôr, a vôbec som nevedel, čo od neho mám čakať. Braček sa naň bol podívať v kine aj s rodičmi, a hovorili, že sa im to páčilo. Neskôr som si to pustil aj ja, a musím povedať, že môj názor je úplne rovnaký. Pobavilo, nenudilo. Samotný nápad bol veľmi originálny a spracovanie tiež príjemne prekvapilo. Nič viac som nepotreboval. Bolo tam aj Ferrari s Schumim :) ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Modré auto pretekára Kinga je spravené podľa auta Plymouth Superbird, na ktorom jazdil Richard Lee Petty - 7násobný majster NASCAR, prezývaný aj ako "King". (frxXx)
  • Když McQueen (Owen Wilson) v posledním závodě vybírá smyk, do kterého ho dostal Chick (Michael Keaton), tak mu v tomto driftu prohrabávají zadní i přední kola. Avšak auta, která závodí v seriálu NASCAR, mají náhon pouze na zadní kola. (Mr.Hudson)
  • Když se zblízka podíváte na jedno ze závodních aut, je bílé, má logo Apple a číslo 84. Jedním ze zakladatelů firmy Apple byl Steve Jobs, spoluzakladatel společnosti Pixar. 1984 je rokem, v němž společnost Apple uvedla na trh Macintosh. (contrastic)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama