Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 4

Recenze (262)

kingik 

všechny recenze uživatele

Barvitý svět mluvících autíček, přístupný i těm divákům, kteří neustále myslí na různá ženská ústrojí, a spolujezdkyním při řazení v autě "omylem" sahají na obnažená kolena. Sporťák Blesk McQueen je sice legendou mezi závodními legendami, jenže už mu to tolik nejezdí. Zasažen syndromem vyhoření, ztrátou motivace i zhoršenými výkony na trati, dostává se mu druhé šance u nového sponzora, který sice nehraje úplně čistou hru, nicméně v jeho stáji pozná kámošku Cruz Ramirezovou, bez níž by návrat na závodní okruhy hned tak neuskutečnil. V té dřímá závodní potenciál, jenže po ztrátě sebedůvěry zakotvila ve stáji už jen v pozici trenérky. Závodní okruhy teď ovládá domýšlivý Jackson Storm, superauťák, který nemá konkurenta. Přípravy na jeho porážku mohou začít. Třetí díl v podstatě využívá klišé známé ze sportovních filmů, kdy sportovní hvězdy zažívají ústup ze slávy, zhoršení výkonnosti a stárnou. S animovanými závodními autíčky to není jiné. Brian Fee převzal režijní žezlo po Johnu Lasseterovi, ten se spokojil už jen s pozicí producenta, a dal dohromady příjemně akční i emotivní třetí díl, který je důstojným završením série. Autíčka sice nemají bombastický design, místy mně animace připomněla "animaci" na starších konzolových hrách, ovšem bylo k mání i realisticky vyvedené bahno, písek i voda a další detaily. Film je určitě ideální rodinou podívanou. Má to spád. Přitvrdí se na demoličním derby, poslední závod je napínavý i emocemi nabitý a obratně i takticky se vzpírá předvídatelnosti. Je zde i pár nadbytečných pasáží, úvod je mírně zdlouhavý, pak už se motor nezadře. 7/10 ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vás, ale mě tohle pokračování přesvědčilo. Děj je sice z počátku jasně čitelný, odpovídá traileru. Ale konec je úplně někde jinde, v podstatě totální zvrat. Vtip byl v celém filmu pomalu se stejnou kadencí. Já jsem se rozhodně bavil od začátku do konce, nevím jak to dělám, musím zaklepat, ale na animáky mám prostě nějak čuch. Každý, na který se rozhodnu podívat mě baví. Nejen mě. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sestupna tendence Aut pokracuje, ale furt to neni vylozene prusvih. Pribeh je samozrejme stokrat omletej a predvidatelnej, ale zase musim tvurce pochvalit, ze se nesnazi o nejaky infantilni vtipky za kazdou cenu a obcas to hraje i na vaznejsi notu. Dej ale odsejpa vetsinou relativne svizne, zavody jsou fajn a i kdyz tu je par hluchejch mist, vylozene jsem se nenudil. Jako rozlucka v pohode, ale dalsi dil uz radeji ne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Auta jsou jednou z mých nejoblíbenějších Pixarovek, druhý díl si prakticky nepamatuji a stejně tak to bude časem i s dílem třetím. Tento díl je v mnoha ohledech vzpomínkovým, takže nejednou připomene první díl a přestože je vizuální stránka (zcela logicky) na daleko lepší úrovni, chybí filmu ono kouzlo a nadhled, které jsem cítil při sledování prvního dílu. Je to krásné, je to poučné, jen ne tak propracované a zábavné. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že po nepovedené dvojce se Pixar chytil za nos a natočil velice obstojný třetí díl, který sice není úplně dokonalý, ale je to rozhodně návrat k jednoduchosti a tomu, co umí nejlépe. Největší klady jsou jako vždy dokonalá grafika, množství různých odkazů a narážek a emotivní konec, který, i když předvídatelný, se tentokrát povedl. Do dalších dílů bych se ale přesto nějak nehrnul. Uvidíme co dál, Pixar se potřebuje zvednout a vytvořit film jako V hlavě. Trojka Aut byla dobrá, ale do dokonalosti má přece jenom daleko. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • V mnoha scénách, jako například při odvozu Bleska do nového centra Nerezky, nebo při zkoušení rychlostní jízdy na pláži, nesedí stínová kompozice, stíny zde buď chybí, nebo jsou v každém záběru z jiného směru. (PAULOO)
  • Po titulkách nasleduje ešte krátka scénka. (ČSFD)
  • Prvýkrát v sérii sa neobjaví v hlavnej roli protivníka automobil zelenej farby. (LuiCJ)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama