Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 7

Recenze (262)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Auta 3 jsou již 18 filmem studia Pixar. To znamená, že musím začít s tím, co si myslím o každé Pixarovce- Jsou to neuvěřitelně promakané animáky a Pixar netočí animáky pouze pro děti ale má v nich zároveň něco co dokáže zabavit dospělé diváky. A to se dá říct o Autech 3- Auta 1 sázela na příběh typu dostaneme se ze známého prostředí A do neznámého prostředí B, Auta 2 spíše cílila na špionážní dobrodružství McQueenova noshleda Buráka a Auta 3 jsou příběhem o stárnutí a nové generaci. Blesk už není ten mladý závodník a z toho filmu to jde hrozně cítit. Sice se často dočkáváme humorných scének ale dočkáme se scén které byste do animáku netipovali- A tím se Pixar liší. Auta 3 jsou v závěru opravdovým předáváním pochodně mladší generaci. A je správným zakončením této trilogie. K tomu jestli má ještě cenu pokračovat se vrátím později. Ta animace je pořád neuvěřitelná. A je fakt neuvěřitelné, že příroda v Pixaru už pomalu opravdu vypadá jako živá. Pixaři jsou prostě machrové animovaného filmu a těším se na každý jejich kousek. Auta 3 jsou prostě další úžasná Pixarovka a opravdové dobré zakončení trilogie. A já se jenom modlím aby jakékoliv tržby zabránili Pixaru natočit Auta 4. Lepší zakončení si totiž nikdo opravdu nemohl přát a bojím se, že narozdíl od Toy Story 4 by už nebylo cokoliv vyprávět. A hlavně bych chtěl aby Pixar začal točit čím dál tím více originální filmy. Nějaké to překvápko jako před 2 roky V hlavě. PS1: Krátký předfilm je neuvěřitelně roztomilý a (klasicky pixarovsky) překrásný. PS2: Potitulková scéna je ale vpodstatě se jedná o scénu z filmu z jiného úhlu pohledu. PS3: Český dabing je kvalitní jako jsme u Pixarů zvyklí. A co se týče toho, že Buráka místo Petra Novotnýho mluví Buráka jeho syn Pavel Novotný...... Pavlík je snesitelný ale na Petříka nemá :-) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že po nepovedené dvojce se Pixar chytil za nos a natočil velice obstojný třetí díl, který sice není úplně dokonalý, ale je to rozhodně návrat k jednoduchosti a tomu, co umí nejlépe. Největší klady jsou jako vždy dokonalá grafika, množství různých odkazů a narážek a emotivní konec, který, i když předvídatelný, se tentokrát povedl. Do dalších dílů bych se ale přesto nějak nehrnul. Uvidíme co dál, Pixar se potřebuje zvednout a vytvořit film jako V hlavě. Trojka Aut byla dobrá, ale do dokonalosti má přece jenom daleko. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $152,901,115Tržby Celosvetovo $383,930,656 Tržby za predaj Blu-ray v USA $36,861,705Tržby za predaj DVD v USA $13,962,633║ Návrat k osvedčenej značke. Nový McQueen je opäť grafická delikatesa, dobre sa na to pozerá, len škoda je že dejovo to opäť nemá až tak čím prekvapiť a vsádza na klasickú mentorskú dejovú šablónu. A samozrejme stret z modernou technológiou na cestách teda na závodných trasách. Ako dejovo sa to dá zniesť a baví to ale na Pixar to je akosi málo a akoby sa im už nechcelo tvoriť do hĺbky akoby stratili svoj obrovský tvorivý potenciál. V podstate sa strácajú úrovňou vyprávania v ostatnej animačnej konkurencii. Momentálne však všetky štúdia dosť stagnujú a ponúkajú strašnú rutinu. Jedinou výnimkou je asi Disney Animation, kde mali hneď niekoľko vydarených kúskov(Na vlásku, Ľadové kráľovstvo či Ralph rozbi to). Veru za posledné roky mal Pixar len dva silné produkty a to Toy Story 3 a V hlave. Nuž dúfam že sa ešte naštartujú a časom ukážu že nezaspali na vavrínoch. /videl v kine: 80%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je naozaj na počudovanie, že Pixar má najviac pokračovaní popri najlepšej tvorbe ( TOY STORY ), paradoxne v tej najhoršej ( AUTÁ ). Ale biznis je biznis. Je však otázne, či si detičky popri otravovaní rodičov kvôli zakúpeniu nejakého toho Autíčka, všimli aj príbeh, ktorý si myslím, že je morálny, poučný a korektný, ale asi veľmi nie pre prvý stupeň základnej školy. Myslím si. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Trochu rutinérské a hodně nostalgické, na úkor hravosti jedničky a akčnosti dvojky. Takové to nenadchne, ale ani neurazí. Což je pochopitelné pro společnosti, kde vítězí chladný kalkul nad ambicemi hledat nové cesty a posouvat se dopředu. U Pixaru jsme ale byli zvyklí, že takovou společností není, tak je někdo možná trochu zklamaný. Jenže na druhou stranu...aby mohl vzniknout nějaký riskantnější počin, je potřeba mít i projekty, kde to bude na jistotu. A takovým projektem Auta 3 jsou. Myslím, že tímto dílem to skončí a Blesk se objeví maximálně v nějaké týmovce, kde bude Prášek z Letadel, rakeťák Buzz a Baymax z Velké šestky. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Autá 3 sú posledný film, ktorý napísal Daniel Gerson. Tento scenárista podľahol rakovine mozgu 6. február 2016 vo svojich nedožitých 50tich rokoch. (LuiCJ)
  • Aby vše působilo ve filmu věrohodně, přizvali tvůrci ke spolupráci závodníky a trenéry ze závodů NASCAR. Podle některých legendárních závodníků dokonce vytvořili postavy (jedná se o tři veterány, kamarádící s trenérem Čmoudíkem, jehož předlohou byl také skutečný člověk). (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. června 2017 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama