Reklama

Reklama

Auta na cestách

(seriál)
Trailer 3
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Sportovní / Rodinný
USA, 2022, 1 h 48 min (Minutáž: 10–14 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Jednotlivé epizody vyprávějí příběhy závoďáka Bleska McQueena a jeho nejlepšího kamaráda Buráka, kteří se vydávají na východ od Kardanové lhoty na výlet napříč Spojenými státy, aby se setkali s Burákovou sestrou. Každá jejich zastávka je pro ně dobrodružstvím. Čekají nás nevšední atrakce i zábavné nové postavičky. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (12)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na první a třetí film sice Auta na cestách nemají, ale jsou určitě lepší než dvojka a večerníčkový formát jim sluší. Minimálně nutí tvůrce držet tempo a věci zbytečně nenatahovat. Tu a tam dokonce vykoukne i velmi dobrý nápad a potěší i odkazy na filmové klasiky (nejvíc na Mad Maxe). Čtyři hvězdy jim sice úplně dát nechci, ale bavil sem se a z disneyovských kraťasů patří rozhodně k tomu lepšímu...70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Celou trilogii AUTA mám rád, i když je dvojka trochu slabší, ale nevadí. Na tento seriál jsem se celkem těšil, ale pořád u mě platí skutečnost, že rozdělit epizody na cca 10 minutové je fakt docela blbost. To se pak nedá ani moc objektivně hodnotit, ale co už. Ve finále mě tyto krátké epizody zabavily, sem tam mě to bavilo více, bylo to vtipné a někdy to bylo trochu slabší. McQueen a Burák jako nerozluční kamarádi  - opět vydařená dvojka, která mě zabavila. Má to spoustu vtipných momentů, ale i těch ztřeštěných a navíc je to moc krátké, abych si to pořádně užil. Animace je tedy opět výborná. Hodnocením mi to tedy vyšlo na nejlepší možnou 3*. Takže na 1 vidění mě to docela potěšilo, ale mohlo to být lepší, kdyby to mělo třeba místo devíti takových 5 dílů po 30 minutách … ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Na libovolný díl trilogie Auta často nebývá vzpomínáno jako na jeden z vrcholů animačního studia, minimálně ovšem nikdo nepodcenil, že i v těchto případech dokázal Pixar představit kreativní svět i když se v jistých ohledech vyhýbal zákonitostem celého světa (například odkud se berou auta, jak funguje dospívání aut a jestli v tomto světě existuje něco jako soulož). I když poté tržby všech dílů nikdy nepřesáhli hranici 600 milionů dolarů, na merchandisingu se vydělali miliardy. Auta 3 poté působit jako ideální tečka za celým příběhem, těžko se dalo věřit, že už se dveře od tohoto světa nikdy neotevřou. I když jsou poté případné plány na Auta 4 záhadou, Blesk McQueen i jeho nejlepší kamarád se alespoň vrací v novém seriálu Auta na cestách.   Devět krátkometrážních epizod sází na road trip, kdy se cestuje na svatbu dosud nepředstavené Burákovy sestry Bule (jejíž náhlá existence vyvolává jen další otázky), za seriálem stojí Steve Purcell, který u původních Aut sloužil jako autor storyboardů a skrze devět krátkých epizod se představují i nové aspekty tohoto světa. Cirkus plný aut, filmy s auty v hlavní roli či duchové aut. A celý seriál je vlastně fajn.   Kdyby se epizody Aut na cestách sestříhali, mohli by fungovat jako celovečerní film, který by se jen skládal z různých příhod a neměl něco jako plnohodnotný příběh. Kdyby se zápletka všech epizod využila jako námět pro čistokrevné Auta 4, celý film by působil seskládán jen z různých nápadů, které ovšem dramaturgicky sevřeně dvakrát nepůsobí. Díky epizodnímu formátu to ovšem celé funguje jako várka nových dobrodružství, kterou spojuje jen jedna cesta k jednomu primárnímu cíli. Díky přítomnosti Buráka a jeho bujné fantazii je navíc prostor i pro autodinosaury a minimálně to celé působí dojmem, že tvůrci za seriálem byli kreativní. Někdy se navíc i chytře odkazuje ke známým filmům (například na Šíleného Maxe), kdy jen zamrzí, že těchto odkazů pro starší diváky není moc.   Seriál navíc kdovíjak velké ambice nemá, slouží prostě jen jako studna pár slušných kreativních nápadů, kdy se na tomto seriálu podílel i režisér Aut 3 Brian Fee, dochází tak k jednomu milému návratu právě ze závěru původní trilogie a například svatba aut je rozhodně zajímavý zážitek. Auta na cestách ovšem přesto uspokojí jen jako slušná dodatková zábava pro ty, kteří pro původní filmovou trilogii mají slabost a jako černé ovce Pixaru je na rozdíl od většiny nevidí.   Auta na cestách tak splňují zhruba to, co se od nich dalo čekat a v rámci představení nových okrajů tohoto světa se tu rozhodně dějí poměrně zajímavé věci. Kdo od toho seriálu nečeká nic víc, může ve finále být relativně spokojen.... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na plnohodnotný film to při podobné celkové stopáži nemá, ale i když se tu najdou slabší epizody, jako jednohubky je to ve svém formátu výrazně zajímavější než stereotypní Mater Tales kraťasy. Hezká animace, vtip, rozmanitost epizodických zápletek, které spojuje jedna road trip dějová linka. Je to sice dost mířené na děcka, ale minimálně kvůli dílům, které parodují nějaké známé filmy, to stojí za vidění. ()

DIATOR05 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto seriálu jsem si všiml, že to z nějakého důvodu na mě působilo až moc pro děti.  Jasně, Burákovy povídačky měly být mířené na děti, ale pořád jsem tam měl pocit něčeho dospělého, nebo alespoň když jsem je zhlédl po dlouhé době od dětství, tak jsem si všiml mnoha hlášek, které jsem nepochopil jako dítě. U filmů jsem zastáncem toho, že se tam řeší hodně dospělá témata a jsou tam prvky pro děti, ale v jádru to jsou dospělejší filmy. Tak jsem moc nechápal, proč jsem u tohoto seriálu takový pocit neměl. Jediná epizoda, která má trošku dospělejší chvilky, by se dala říct třetí. Ale i přes toto jsem si seriál jakožto rank 1 fanoušek Aut neskutečně užil. První díl skvělý rozjezd, druhý díl posouvá z hlediska originality seriál o dost dál a třetí epizoda je absolutní strop. Ostatní tam měly světlé chvilky, ale ne tak jako druhý a třetí díl. A jelikož miluju jedničku Aut, Burákovy povídačky a mám hodně rád dvojku Aut (nesnášim trojku), tak tomuto seriálu dávám 8/10. ()

Zajímavosti (1)

  • V epizodě jsou odkazy na film Osvícení (1980) od nezaměnitelného vzoru koberce přes dvojčata Burnsovi až po krev valící se z výtahu. Tady je to ale Fridex. Když Blesk McQueen jede hotelem, můžeme dokonce slyšet charakteristické střídání zvuku kol jedoucích přes koberec nebo odkrytou podlahu. (SovakSova)

Reklama

Reklama