Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Taxi, je svěží, oddechová Francouzská akční komedie. Parádní, rychlá, vtipná jízda s příjemnými postavami (herci), hláškami, jednoduchým dějem a super kárami! Zaručeně se pobavíte! Ovšem nedoporučuji se na to dívat víckrát. Protože při opakovaných projekcích, už se tak dobře nepobavíte, omrzí vás to. Proto 3 hvězdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

No musím povedať, že je to super pocit, keď sa človek pri komédii zase schuti zasmeje a užije si ju plným priehrštím. Skvelé hlavné duo, výborná komédia, unikátne a skvelé situácie a proste jednoducho vynikajúca rýchla jazda, ktorá stojí za to. Neviem čo viac ani povedať. Je to proste vtipné a skvelé. Stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodový filmek, rychlá auta mám rád, a toto je přesně na můj vkus, natuněná kára jako Taxík co vozí zákazníky rychlostí 240 km/h. Děj filmu byl podle mě dobrý, nejdřív to začalo taxikářem.... Ale nakonec se z toho stal celkem akčňák, honění zločinců, střelba a záverečný plán jak je chytit, to se nakonec povedlo docela vtipným způsobem. FIim byl zábavný, akční a sem tam se objevila nějaká vtipná scéna, filmu nic nechybý a řekl bych že lépe snad asi ani nešel natočit. Zasloužených 80% ()

Sekmen 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film shlédl, tak si mne úplně získal. Pohodová francouzská lehce akční komedie, kde děj je na vedlejší koleji. Na hlavní koleji jede zběsilou rychlostí taxikář bez řidičáku Daniel ve svém Peugeotu 406 s neschopným policistou Emilienem za burácení hip hopu. Sympatický počin u kterého se vždy bavim. 75% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Taxi je vlastně hrozná blbost. Humor příliš nefunguje, akce je tam pomálu a nepomáhá ani Bessonova hvězdná aura a jeho vlastní scénář. Musel jsem se k tomu hodně přemlouvat, ale nakonec jsem našel tři důvody, proč do filmu jít. Umístění v žebříčku, božská Marion a bohužel znám osobně toho retarda, který v bílém taxi Marseille jezdí po Hradci Králové. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Daniel Morales (Samy Naceri) jezdí v Peugeotu 406 a gang německých lupičů bank v Mercedesech 500E. Tyto vozy vycházejí z vozu Mercedes-Benz 124, ale pro Mercedes jej upravovalo Porsche. Bylo vyrobeno pouze 500 kusů. (lskala)
  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)
  • Těsně před natáčením spadl režisér Gerard Pires z koně a musel zůstat v nemocnici na pár týdnů. Po tuto dobu ho zastoupil Gerard Krawczyk, který mu každý den chodil do nemocnice ukazovat svou práci a pokračoval podle Piresových instrukcí. Krawczyk poté režíroval pokračování Taxi, taxi (2000) a Taxi 3 (2003). (don corleone)

Reklama

Reklama