Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (93)

Pump 

všechny recenze uživatele

Zajímavá story. Novinářské pátrání, které nezachycuje jak jsou novináři prodejní, ale tento je výjimka potvrzující pravidlo. Nebojácný hrdina, který neváhá riskovat svých 5 dětí pro blaho černošské populace aneb velká mystifikace a komploty CIA v přímém přenosu. Ve všem je trochu pravdy, ale kolik je jí doopravdy v této zdařilé a příjemné krimi, to opravdu nevím. Jeremy Renner je skvělý. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Film byl zručně natočený, nenašla jsem hluché místo, při kterém bych se nudila. Náš Velký bratr za Velkou louží v období studené války byl všeho schopný a bohužel klidně i zneužil pro moc vlastní obyvatelstvo. Čímž netvrdím, že druhá strana to nedělala též, jen trochu jinak. Jeremy Renner mi sednul, takže bez rozpaků čtyři hvězdy. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Poctivá biografia natočená bez potreby ohurovať alebo prvoplánovo mieriť na Oscary ako nedávne snímky (Imitation Game). Zo všetkého najviac mi Kill The Messenger pripomínal nedávneho A Most Wanted Man so Seymourom Hofmanom, to je špionážnu drámu s politickým pozadím, ktorá vsádza na uveriteľnosť podania a dôveryhodnosť všetkých zobrazovaných situácii. Je tu apel na realistickosť celého diania a tak je film zbavený akýchkoľvek akčných scén. Je to jeden komorný príbeh o novinárovi a jeho rodine, bez potreby prestreliek, naháňačiek, bitiek, ktoré sa jednoducho v skutočnom živote jedného „whistleblowera“ neodohrávajú. Dôraz je na rodinu hlavného hrdinu a čomu všetkému musí čeliť novinár pokiaľ sa vzoprie takej mocnej organizácii akou je CIA, ktorá sa ho bude snažiť zbaviť nie mučením ako je známe z filmov, ale diskreditovaním jeho dôveryhodnosti. Kto čaká thriller plný prestreliek, špionáže bude zákonite sklamaný, Kill The Messenger smeruje svoj záujem inam. Nesnaží sa ohurovať, ale napätie a neistá atmosféra mu napriek tomu nechýbajú. Hrozbu, ktorej bude čeliť hlavný hrdina totiž cítiť na každom kroku a ohrozuje hlavne jeho postavenie, rodinu a pokojný život. Malý film, ale so zaujímavou story ktorá poskytne tunajšiemu divákovi pohľad na to ako to v CIA skutočne chodí. V druhej polovici sa film síce príliš zameriava na drámu v rodine a tak sa z neho v závere vytráca dramatickosť, keďže mu chýba priam žiadaný pohľad na vec zo širšej perspektívy, napriek tomu však poctivá režijná prácička. Navyše so skvelým Jeremy Rennerom. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Investigativní novinář odhaluje citlivou kauzu CIA (do Států pašovala kokain, za utržené peníze financovala protivládní rebely v Nikaragui) a následně se nestačí divit, co (mu) vydání článku způsobí. I když: pár nepřímých výhrůžek, snaha o zdiskreditování a zametení pod koberec nepřinášejí žádné drámo, jen hlavní postava běsní a ztrácí nervy (i divákovy sympatie). Film tak zaujal spíše z "faktografického" hlediska v první polovině, než v té druhé osobní. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné, ale od začátku do konce jaksi unylé a bez šťávy. Furt čekáte na to, co se začne dít, ale vše se jen rozjíždí a najednou konec. Nejzajímavější je na tom všem asi skutečnost, že aféra s Lewinskou byla zastírací manévr, mající odvést pozornost od pravdy :)) Sic možná dsle skutečné události, zpracované ale tak, že se ani tenhle film, stejně jako ona pravda, moc do povědomí nedostane. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Na projektu se začalo pracovat již v roce 2005, natáčet se pak začalo v roce 2013. (karlik4801)
  • Podobne ako vo filme, tak aj počas jeho natáčania a následnej postprodukcie priznali viacerí členovia filmového štábu "isté opatrenia" americkej vlády zamedziť vydaniu filmu. (MikaelSVK)
  • Herečka Mary Elizabeth Winstead, která hrála editorku Mercury News Annu Simons, uvedla, že natáčení scén v redakci bylo vzrušující, protože nikdy nevěděla, co přesně bude Jeremy Renner (Webb) říkat nebo jak to bude říkat. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama