Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (93)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Faktem je, že je škoda, že jsme se nedostali pořádně do kořenu toho všeho - nicméně je to možná dáno faktem, že se toho příliš ze zákulisí neví, protože i zdejší dění je podepřené (pravděpodobně) skutečnými záznamy z vysílání. A však, i jakožto sonda do nitra hlavní postavy, to funguje fenomenálně. Vcucne to diváka jako spirála a ani jsem nestíhal hltat perfektně vyhrocené výkony Rennera. Film se může opřít i o spoustu známých ksichtů z vedlejších rolí (Patrick a Liotta vždy potěší), rodinka je sympatická a potěší i dost civilní a dynamická režie. Vůbec jsem se nenudil, protože má film perfektní tempo a zanechal ve mě spoustu emocí a pocitů. Scénu, kde Renner rozbije okno od svého auta, jsem si musel pustit několikrát vzhledem k tomu vyhrocenému výkonu. A menší poznámka: v zajímavostech to nezazní, ale vzhledem k tomu co se dělo týden před tím, než skutečného Webba našli, si dovolim soudit, že spáchal sebevraždu - jelikož prodal svůj dům, zařídil finance kolem své rodiny apod., pro CIA by bylo riskantní zrovna náhodou týden před tím než se to stane, udělat takové věci navíc bez jeho vědomí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEĎ ZNÁTE PRAVDU A ČEKÁ VÁS HLAVNÍ ROZHODNUTÍ VAŠEHO ŽIVOTA. PODĚLÍTE SE O TEN PŘÍBĚH S VEŘEJNOSTÍ?“ /// Reportér na stopě drogových čachru americký vlády, která zaplavila ulice kokainem, aby měla prachy pro Contras (že nevíš? Tak se na to vyser a pusť si animák…). Jestlipak se ty chlapče nepochybuješ na tenkým ledě … si asi řeknete. No co vám budu povídat – některý příběhy jsou až moc pravdivý na to, aby šli zveřejnit! Zajímavý (jakože zajímavý – autentický místa, jména jako Danilo Blandon …) vyprávění, který bohužel nemá takovou pointu, která by všechny informace vygradovala do hvězdnejch výšin. A taky (přiznejme si to!) – koho dneska zajímá, co CIA dělala v osumdesátejch letech ve Střední Americe. Možná jen, když se to tak sere na tom Blízkým východě… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion“, kterou v roce 1998 napsal Gary Webb, číst nemíním. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnejch událostí. 3.) Zjistím, co dělá vyspělá země, když se bojí komunismu. 3.) Thx za titule „TomStrom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

- ´je to pravdivý príbeh´ - ´priatelu, niektoré príbehy sú až moc pravdivé, než aby je šlo zverejnit´ - takže: ad1) Michael Cuesta (Homeland) je vo forme, ktorú by som od prevážne seriálového tvorcu fakt nečakal ad2) žáner ´dobový konverzačný polit-thriller´ je pomerne ohrožený druh (!) je potešitelné, že sa mu ešte z času na čas niekto venuje (velmi silných 90%) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film ve všech ohledech, ale po zhlédnutí musím jednoznačně konstatovat, že mě nesmírně kladně překvapil. Jak už jsem mnohokrát říkal, filmy založené na skutečných událostech mě málokdy zklamaly a Kill the Messenger není žádnou výjimkou. Samotné téma filmu bylo nesmírně zajímavé, vůbec jsem o ničem takovém nevěděl. Jeremy Renner si střihl hlavní roli, která mu byla šitá jako na míru. A celkově herecké obsazení je velmi kvalitní, jedno známé jméno se střídá za druhým. Nejvíce mě bavily dialogy, které byly poutavé a zároveň i promyšlené. Kdo má takovéto filmy rád, přijde si zde zajista na své. Za mě dávám 80 % ()

Aslan 

všechny recenze uživatele

Príbeh novinára ktorý našiel dôkazy o tom že vládna agentúra obchoduje s drogami a tým financuje svoje nelegálne operácie. A ako skončil, tento dobrák? Po nenávistnej očierňujúcej kampani v médiách, skončil s guľkou v hlave. Aj jeho život je mementom : „ Sloboda Slova, ale len do určitej miery“! http://en.wikipedia.org/wiki/Gary_Webb ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Podobne ako vo filme, tak aj počas jeho natáčania a následnej postprodukcie priznali viacerí členovia filmového štábu "isté opatrenia" americkej vlády zamedziť vydaniu filmu. (MikaelSVK)
  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama