Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly mrazilky.  Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku, jenže si vzal za ženu zlou, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, o to víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku, a přemýšlela jak se jí zbavit, až ji nakonec jedné kruté zimy do lesa vyhnala a doufala, že tam zmrzne nebo ji vlci sežerou. V lese naštěstí pečoval o zasněžené stromy kouzelný Mrazík, strážce zimního lesa, car metelice a bouře. A ten, protože byl spravedlivý, pomohl Nastěnce a postaral se oni. A ve stejný čas, ovšem na jiném místě zas, vydal se do světa pohledný silák Ivan. Loupežníky přemohl, s ježibabou si poradil, ale dědečka hříbečka urazil, takže se stal medvědem a musel konati dobré skutky, aby znovu získal zpět své lidskou tvář. Však to všechno dobře znáte, vždyť s touhle pohádkou se na televizních obrazovkách setkáváte rok co rok už více než třicet let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 050)

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasika ruské kinematografie a především českého dabingu, která je krystalicky čistým kultem, se vším co k tomu patří. Zábavná pohodovka nacpaná od úvodních po záverečné titulky hláškami, kouzelně bizarními situacemi i nezapomenutelnými figurkami. Legenda, kterou mnozí známe zpaměti a nestydíme se za to. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Najviac ma vždy dostane, aký má Nastenka v slovenskom dabingu tenučký hlások. A tým zrejme končíme, po toľkých opakovaniach v televízii Mrázik ani zďaleka nepôsobí ako bezchybná vianočná klasika, skôr ako naivne vyznievajúca rozprávka o namyslenom Ivanovi, ktorý sa poučenia dočkal a lásku si našiel. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

NASTĚNKU CHCI ZA ŽENU...... /// Tady snad nemá smysl pro nás, ,,Husákovi" děti co dodávat... . Musím upozornit, že 5.1 zvuk (nově vytvořen pro DVD!) ocení zejména obdivovatelé Marfuščina ,,loupání" ořechů. Uchu lahodící pasáž očekávejte taktéž, když chuďinka čeká v lese na Mrazíka a ,,papá". ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nepatřím do obrovského zástupu onanistů a onanistek, kteří si potřebují pohonit u tohoto sovětského kultu minimálně každé vánoce. Stejně tak ovšem nehodlám tuto pohádku posílat do horoucích pekel jenom proto, kde vznikla. Jakožto člověk, který nevyhledává a dá se říct, že ani moc nemá rád pohádky, musím ovšem přiznat, že Mrazík je jedna z mála milých a vtipných pohádek, která mi zkrátka nevadí. Tuto pohádku jsem v mládí viděl tolikrát, že bych ji jako jednu z mála zvládl převyprávět. Velkou pochvalu si zaslouží i český dabing, protože tohle bych si v originále vidět asi nepřál. [75 %] ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Marna slava z cistyho ditete kterym jsem kdysi byl vyrostl totalni cynik a milovnik hororu krve a akce pohadky jako tahle ktera je podle nekterych tou nejlepsi vsech dob ve mne spis vyvolavaji zachvaty smichy clovek nevi jak hodnotit ale ja to videno dnesni optikou hodim do prumeru protoze se mi u tohoto prkenyho smesnyho a 100krat ohranyho filmu za posledni dobu kdykoliv jsem na to koukal nestalo ze bych se negebil od zacatku az do konce takze vlastne jako komedie to ujde a nezapomenutelny je kazdopadne kdyz ten trotl pronese NASTENKU CHCI ZA ZENU! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (56)

  • Luk a šíp sú v okamihu, keď ich Ivan (Eduard Izotov) zodvihne, na inom mieste ako boli predtým. (rador)
  • Pretože v Moskve nebol sneh, natáčalo sa za polárnym kruhom, na poloostrove Kola pri Murmansku, kde herci v tom mraze skutočne mrzli. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama