Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (Cinemart)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 512)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, je to hrozne idiotský "príbeh" s hlúpymi postavami hranými iritujúcimi hercami. Ale na rozdiel od Twilightu, čo je ubíjajúco idiotský "príbeh" s hlúpymi postavami hranými iritujúcimi hercami, toto je miestami celkom zábavný idiotský "príbeh" s hlúpymi postavami hranými iritujúcimi hercami. (btw. ona je príšerná, on je prekvapivo celkom sympaťák) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že tohle je po marketingové stránce ta nejvýdělečnější červená knihovna, co jsem kdy viděl. A to jsem se přitom na film podíval jenom proto, že jsem očekával nějaké změny ve světové kinematografii. Nedostalo se mi ale ničeho krom jednoho trošku zvláštního vztahu, který ale neukáže prakticky nic. Jenom nějaký to bičování a jednu skromnou mučednickou místnost. Dorian Gray je sice magor, ale pořád se chová racionálně a tak se s Dakotou nic moc nestane. Závěr pak slabota, protože mi je jasný, že ta dominance Dakotě nevydrží dlouho. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hudba dobrá, kamera rozpačitá, stejně tak toporný výkon Jamieho Dornana. Dakota ještě ušla, ale nic světoborného pod sluncem. Začátek mi opravdu dal, myslela jsem, že to nedokoukám, ale vydržela jsem, protože prostě masochismus. Erotický film, který se snaží mít nějaký psychologický přesah, který se ovšem dost ztrácí v povrchním začátku a prostředku (bože u některých těch rozhovorů a "vzrušení" jsem dostávala hysterické záchvaty smíchu). V podstatě se začne stávat zajímavým až na konci, kdy si Anča dlanča uvědomí, že není moc spokojená, začne mít své pochyby o celém to sexuálním výletu. Přes všechny ty debilní hlášky, až po pár vcelku povedených slovních výměnách, to nakonec nebylo ta strašné, jak jsem si myslela, že bude. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Neumím si představit, jak strašlivá je předloha, protože číst porno mně přijde rozhodně ulítlejší než ho třeba natáčet. Film u mě ale vlastně uspěl, protože jak jsem do minulého týdne mučednické hrátky na seznamu "Co bych rád prubnul" neměl, tak teď jsou docela vysoko. Erotičnost skryla naprostou nezajímavost všeho ostatního, jen teda místo Dakoty bych si tam uměl představit dáááleko větší kostičku. Pro místní experty mám jedno drápnutí, že by možná neškodilo nejdřív vědět, co to ten sex vlastně je, než půjdete do kina. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravěpodobně nejvíce nenáviděný film mužské části populace a naopak nejlepší film všech dob pro ženskou část publika. Důvody proč to takhle je by zabraly celé stohy papírů a zřejmě bychom se ani pak očekávané konečné odpovědi nedočkali. Za sebe povím tolik. Viděl jsem to taky. Určitě často u některých filmů s Nicolasem Cagem trpím více. Pokud kritizovat tak zcela jistě hlavního hrdinu. Už casting je velmi nevěrohodný. Tenhle fracek že je úspěšný obchodník? Postavě by objektivně mělo být kolem 35, takže herecká volba, velmi špatná. Chování postavy? Vyhledá si kde pracuje, jenže po záchraně před jednoucím autem jí pohladí s tím že spolu nemůžou být. Ona to vezme..... Poté jí začne psát, volat.. ona se s ním setká. On jí ukáže že tvrdě šuká místo aby se miloval, takže se s ní pomiluje. Než odejde, dá jí smlouvu, ale vlastně spolu podle něj nemůžou být. Zamiloval se do ní. Ona studuje smlouvu. Chová se k němu ledověji, takže jej to vyrajcuje. Načež ji znovu pomiluje, jenže on rád šuká tvrdě. Takže jí dá malou ukázku. Ona mu neřekne že musí do Georgie. On se naštve. .... Přijede za ní. Vezme ji na vyhlídkový let. Jenže on trpí. Oni spolu prostě nemohou být, protože on se neumí zamilovat. Ona za ním příjde, aby jí ukázal jak to tedy má rád, načež dostane páskem po prdeli. To neměl dělat! Vše je špatně. On je zamilovaný. Ona jej nechce. Už nikdy více! Konec první části. Holky jsou vlhké až na zadku. Chlapi se otráveně koukají do stropu,a přemýšlí nad tím kterej debil by se dokázal chovat ještě více jako absolutní dement, aby s ním ženská chtěla trávit alespoň sekundu svého času. Nechci aby film zakazovali nebo něco podobného. Tohle je názorná studie o tom, co dokážeme příjmout my chlapi. A to co se naopak líbí ženám a co vše dokáží odpustit na úkor předvídatelného příběhu, které většina z nic tolik miluje. 20% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (78)

  • Jamie Dornan (Christian Grey) pre perfektnú figúru cvičil 3 hodiny denne. (ČSFD)
  • Kancelářské sídlo Christiana Greye (Jamie Dornan) stojí ve skutečnosti ve městě Vancouver, v ulici Georgia Street. (herr_carter)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama